Κορωνοϊός: Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη - Γεννηματά για την έξαρση του ιού

Κορωνοϊός: Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη - Γεννηματά για την έξαρση του ιού

Η επικοινωνία έγινε στο πλαίσιο των επαφών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, για την έξαρση του κορωνοϊού - Στήριξη στο ΕΣΥ, βοήθεια της ΕΕ για την οικονομία ζήτησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

MITS-GEN2
Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η τηλεδιάσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο των επαφών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, για την έξαρση του κορωνοϊού και τα μέτρα που λαμβάνει η χώρα.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τη Φώφη Γεννηματά για το κυβερνητικό σχέδιο, απάντησε στις ερωτήσεις της και αντήλλαξαν σκέψεις και προτάσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης. Και οι δύο τόνισαν τη σημασία του μηνύματος «Μένουμε Σπίτι».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζοντας τον κύκλο ενημερωτικών επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς για τον κορωνοϊό, θα έχει αύριο Τρίτη τηλεδιασκέψεις με τον Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Δημήτρη Κουτσούμπα, στις 13:00, και με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο, στις 13:30.

Την Τετάρτη, στις 11:00, ο πρωθυπουργός θα έχει επίσης τηλεδιάσκεψη με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη.

Δείτε φωτογραφίες από την τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη - Γεννηματά
MITS-GEN1
MITS-GEN2
Κλείσιμο


Γεννηματά σε Μητσοτάκη: Στήριξη στο ΕΣΥ, βοήθεια της ΕΕ για την οικονομια


Την στήριξη της προσπάθειας της κυβέρνησης και της χώρας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, εξέφρασε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, κατά την τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό. Η κ.Γεννηματά τόνισε ότι τα μέτρα πρέπει να λαμβάνονται έγκαιρα και για όλες τις δραστηριότητες που επηρεάζουν τη διασπορά. Για την εκκλησία τόνισε ότι πρέπει η Πολιτεία να πάρει αποτελεσματικά μέτρα να μη μετατρέπονται οι ναοί σε κέντρα διάδοσης της επιδημίας.

Μιλώντας για το ΕΣΥ, ζήτησε να ανοίξουν όλα τα κρεβάτια των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας με την άμεση πρόσληψη ιατρών-νοσηλευτών που έχουν εξαγγελθεί.

· Να ληφθεί μέριμνα για πρόσθετα κρεβάτια. Λειτουργία 1 Νοσοκομείου ανά Περιφέρεια, μόνο για ασθενείς από κορωνοϊό.

· Να πολλαπλασιασθούν τα σημεία ελέγχου (test) για τον κορωνοϊό.

Να ενταχθούν στον ενιαίο σχεδιασμό και τα ιδιωτικά κέντρα (και με επίταξη αν χρειασθεί) με τιμολόγιο καθορισμένο από το κράτος, που θα καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ.

· Να προμηθευτούν τα Νοσοκομεία έγκαιρα όλα τα αναγκαία μέσα για την προστασία των εργαζομένων στην υγεία.

· Να αντιμετωπισθεί η αισχροκέρδεια στην αγορά για γάντια, μάσκες, αντισηπτικά.

· Να ληφθεί ειδική μέριμνα για τα νησιά του Β. Αιγαίου που είναι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες.

IMG_3750

Για τις επιπτωσεις στην οικονομία η Χαριλάου Τρικουπη σημειώνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να απαιτήσει από την Ε.Ε. εκταμίευση πολύ μεγαλύτερων ποσών από τα 37 δις (που ακούγεται) και την εξαίρεση από δημοσιονομικούς περιορισμούς-και από κρατικές ενισχύσεις- των ποσών που θα δοθούν για Υγεία, επιχειρήσεις/ εργαζόμενους.

· Να μειωθούν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα και για τα επόμενα έτη.

Και εν συνεχεία

· Να γίνει ριζική αλλαγή του Κρατικού Προϋπολογισμού, ώστε να ενισχυθούν το ΕΣΥ, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, οι επιχειρήσεις που κλείνουν και οι εργαζόμενοι που τίθενται σε υποχρεωτική διαθεσιμότητα.

· Να ανασταλούν πλειστηριασμοί και κατασχέσεις.

· Να προετοιμασθούν ειδικά μέτρα στήριξης του Τουρισμού.

· Να στηρίξουν οι Τράπεζες την ρευστότητα. Δάνεια με χαμηλότερα επιτόκια. Να μην «κοκκινίζουν» δάνεια που λόγω της κρίσης παρουσιάζουν προβλήματα.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Δείτε την εγκύκλιο για τις άδειες των δημοσίων υπαλλήλων

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης