Προανακριτική Novartis: Διευρύνεται το κατηγορητήριο για Παπαγγελόπουλο

Προανακριτική Novartis: Διευρύνεται το κατηγορητήριο για Παπαγγελόπουλο

Το αίτημα διαβιβάστηκε στον πρόεδρο της Βουλής - Συνοδεύεται από τέσσερις φακέλους με υλικό και αποδεικτικά στοιχεία, που τεκμηριώνουν την ανάγκη διεύρυνσης του κατηγορητηρίου, καθώς επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ισχυρών ενδείξεων τέλεσης επιπρόσθετων αξιόποινων πράξεων από τον κ. Παπαγγελόπουλο

dimitris_papaggelopoulos_main_again
Στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, διαβίβασε ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής, Γιάννης Μπούγας, το αίτημα για διεύρυνση του κατηγορητηρίου του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Το αίτημα συνοδεύεται από τέσσερις φακέλους με υλικό και αποδεικτικά στοιχεία, που τεκμηριώνουν την ανάγκη διεύρυνσης του κατηγορητηρίου, καθώς επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ισχυρών ενδείξεων τέλεσης επιπρόσθετων αξιόποινων πράξεων από τον κ. Παπαγγελόπουλο. Ουσιαστικά, πρόκειται για μία νέα δικογραφία, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις καταθέσεις των τεσσάρων ανώτατων εισαγγελικών λειτουργών (Ελ. Ράικου, Π. Αθανασίου, Γ. Τσατάνη, Ι. Αγγελή), αλλά και του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Τις επόμενες ημέρες το υλικό θα μελετηθεί απο τους βουλευτές, για να ακολουθήσει η κατάθεση της συμπληρωματικής πρότασης προς την Ολομέλεια. Η νέα πρόταση θα καταγράφει τα επίμαχα πραγματικά περιστατικά, που αποδεικνυουν την τελεση των αξιόποινων πράξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία προσανατολίζεται να ζητήσει την ενίσχυση του κατηγορητηρίου του κ. Παπαγγελόπουλου με το αδίκημα της εκβίασης και ίσως της δωροληψίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης