Μεταναστευτικό - Μηταράκης από Σάμο: Νέες δομές, μικρότερες, κλειστές και ελεγχόμενες

Μεταναστευτικό - Μηταράκης από Σάμο: Νέες δομές, μικρότερες, κλειστές και ελεγχόμενες

Στη Σάμο βρίσκεται ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, όπου και θα πραγματοποιήσει συνάντηση με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού

5055552
Στη συνέχεια, ο κ. Μηταράκης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στα γραφεία της ΝΟΔΕ Σάμου ενώ θα συμμετάσχει και στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιο του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Ο υπουργός, συνοδευόμενος από τον ειδικό γραμματέα Πρώτης Υποδομής Μάνο Λογοθέτη, επισκέφθηκαν το ΚΥΤ στο Βαθύ, όπου είχαν επαφές με την διοίκηση του κέντρου, καθώς επίσης και με την υπηρεσία Ασύλου.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, o Νότης Μηταράκης αναφέρθηκε στο θέμα των νέων δομών φιλοξενίας στα νησιά σημειώνοντας ότι αυτές μπορούν να γίνουν μικρότερες, κλειστές και ελεγχόμενες. «Με ενότητα και συνεργασία θα αντιμετωπίσουμε την κρίση» ανέφερε απευθυνόμενος ουσιαστικά στους νησιώτες.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Οι δομές στα νησιά μπορούν να γίνουν μικρότερες από σήμερα, για πιο σύντομη παραμονή, καθώς και κλειστές και ελεγχόμενες. Με παράλληλη κατάργηση των ανοικτών δομών, Με την καλύτερη φύλαξη των συνόρων, την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, τις επιστροφές όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Και με την διεθνοποίηση της κρίσης, την έμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης της ΕΕ. Με ενότητα και συνεργασία θα αντιμετωπίσουμε την κρίση».

Δείτε την ανάρτησή του:




Διαβάστε επίσης
Μηταράκης: Σε λιγότερο από ένα μήνα θα έχουν αποχωρήσει 10.000 μετανάστες

Μεταναστευτικό: Αυτή είναι η τροπολογία για να φύγουν πρόσφυγες από τα νησιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης