Μπαράζ προκλήσεων και στον αέρα: Εμπλοκές, υπερπτήσεις και 23 παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά

Μπαράζ προκλήσεων και στον αέρα: Εμπλοκές, υπερπτήσεις και 23 παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά

Ξανά σε Οινούσσες και νήσο Παναγιά οι υπερπτήσεις από τα τουρκικά μαχητικά - Τέσσερις εικονικές αερομαχίες με τα ελληνικά μαχητικά

paraviaseis_2
Συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Παρασκευή.

Ταυτόχρονα, με τις προκλήσεις στον Έβρο και τα επικίνδυνα «παιχνίδια» της τουρκικής ακτοφυλακής στη Λέσβο, οκτώ τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 23 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και σε δέκα παραβάσεις κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Τέσσερα αεροσκάφη ήταν οπλισμένα. Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, σημειώθηκαν τέσσερις εικονικές αερομαχίες, ενώ τρεις εκ των παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά μαχητικά σε Οινούσσες και Παναγιά.

Αναλυτικά οι υπερπτήσεις από τα τουρκικά μαχητικά.

Συγκεκριμένα στις 12:12, ζεύγος τούρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτηση πάνω από τις Οινούσσες στα 22.000 πόδια. 

Περίπου 12 λεπτά αργότερα στις 12:20 το ίδιο ζευγάρι αεροσκαφών πραγματοποίησε υπερπτηση πάνω από τη νήσο Παναγιά στα 22.000 πόδια. 

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάλι πάνω από τις Οινούσσες στα 24.000 πόδια στις 15:59 μ.μ.. 

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Διαβάστε επίσης: 

Χημικά στον Έβρο: Αυτά είναι τα δακρυγόνα που εκτόξευαν οι Τούρκοι στην ελληνική πλευρά


Χημικά στον Έβρο: Τούρκοι πετούν δακρυγόνα στην ελληνική πλευρά

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης