Δημοσκόπηση: Το 76% συμφωνεί με τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο και στα νησιά

Δημοσκόπηση: Το 76% συμφωνεί με τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο και στα νησιά

Έκδηλη ανησυχία για τις ενέργειες και τις βλέψεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - Το 42% ανησυχεί για την εξάπλωση του κορωνοϊού - Στις 14 μονάδες η διαφορά στην πρόθεση ψήφου

dimoskopisi_pulse
Στο πλευρό της κυβέρνησης και της πολιτικής της απέναντι στην τουρκική κυβέρνηση και στον εριστικό Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, όπως ανάδειξε και η δημοσκόπηση της Pulse, η οποία παρουσιάστηκε την Πέμπτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Οι 8 στους 10 πολίτες εμφανίζονται θετικοί στο σφράγισμα των συνόρων απέναντι στους εκβιασμούς του Ερντογάν και στην απάνθρωπη εκμετάλλευση των προσφύγων και μεταναστών που έστειλε ο Τούρκος πρόεδρος στα ελληνικά σύνορα, στον Έβρο, προκειμένου να ασκήσει πίεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ σχεδόν στο ίδιο ποσοστό, έκδηλη είναι η ανησυχία για τις κινήσεις και τα σχέδια του Ερντογάν.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Pulse που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ, το 76% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η πολιτική της κυβέρνησης κινείται προς την σωστή κατεύθυνση για το συγκεκριμένο ζήτημα και μόνο το 18% θεωρεί ότι κινείται λανθασμένα.
SKAI_PULSE3

Το 84% των ερωτηθέντων δηλώνει ανήσυχο από τη στάση της Τουρκίας και τις τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό, ενώ σε ό,τι αφορά την δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων στα νησιά η κοινή γνώμη είναι διχασμένη.

Κλείσιμο
skai-dimoskopisi-1


Για το άλλο μεγάλο θέμα της επικαιρότητας, την επιδημία του κορωνοϊού, το 42% ανησυχεί μετά τα κρούσματα στη χώρα μας ενώ σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 14 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

SKAI_PULSE2
SKAI_PULSE1
SKAI_PULSE4


Δείτε εδώ  ολόκληρη τη δημοσκόπηση της PULSE

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης