Βίτσας στο ΘΕΜΑ 104,6: Συμβατή υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης να ελέγχει τα σύνορα

Βίτσας στο ΘΕΜΑ 104,6: Συμβατή υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης να ελέγχει τα σύνορα

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας ζήτησε να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και να «καλέσουμε την Ευρώπη σε συμβούλιο κορυφής»

5adcaeb4cd3a1837f73b0ba2
Την άποψη ότι τα σύνορα πρέπει να ελέγχονται και να φυλάσσονται εξέφρασε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας.

Αναφερόμενος στη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ο κ. Βίτσας είπε πως τα σύνορα, ιδιαίτερα στον Έβρο όπου η πρόσβαση είναι πιο εύκολη, φυλάσσονταν κανονικά και δεν πέρασε κανείς.

Χαρακτήρισε επίσης λογικό και κατά μία έννοια συμβατική υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης απέναντι στο λαό της να ελέγχει τα σύνορα. Το πρόβλημα, όπως είπε ο κ. Βίτσας, είναι ότι με επίσημο τρόπο ο Ερντογάν βάζει στην άκρη τη συμφωνία ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, ανοίγοντας τα σύνορα και στην ουσία σπρώχνοντας ανθρώπους οι οποίοι είναι σε ένταση και σε ανάγκη σε ένα άλλο κράτος.

Ανέφερε ακόμα πως «τα περί Ευρώπης ισχύουν, αλλά όταν έχεις κλειστά τα σύνορα προς την Ευρώπη, στην ουσία προς την Ελλάδα τους σπρώχνει, το βασικό είναι να φυλάμε τα σύνορα και να μην παίζουμε με τις λέξεις, η εθνική ομοψυχία προς το σωστό σκοπό είναι πάντοτε καλή και για αυτό το λόγο, υπάρχουν πάντοτε δύο πράγματα που πρέπει κατά τη γνώμη μας να κάνουμε, να κάνουμε ένα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, όπου να βγει η εθνική γραμμή και να καλέσουμε την Ευρώπη σε συμβούλιο κορυφής».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης