Ερντογάν: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ

Ερντογάν: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ

«Μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας αποτελούν εμπόδιο στην ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης» ανέφερε ο Μπορέλ - Η συνάντηση στην Άγκυρα είχε διάρκεια δυο ωρών και ήταν κλειστή για τους εκπροσώπους του Τύπου - Συμμετείχαν επίσης οι Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Ζοσέπ Μπορέλ

erdogan_michel
Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης στο προεδρικό μέγαρο της Άγκυρας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Παρόντες ήταν, επίσης, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο ΥΕ/ΑΕ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοσέπ Μπορέλ.

Η συνάντηση είχε διάρκεια δυο ωρών και ήταν κλειστή για τους εκπροσώπους του Τύπου.

Βασικό αντικείμενο της συζήτησης του Ερντογάν με τον Μισέλ ήταν οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα, έπειτα από την απόφαση του Τούρκου προέδρου να ανοίξει τις πόρτες στη χώρα του και να επιτρέψει σε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να μετακινηθούν προς την Ελλάδα.

Σημειώνεται πως χθες, Τρίτη, ο Μισέλ βρέθηκε στον Έβρο, μαζί με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον πρόεδρο, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να επιθεωρήσουν την κατάσταση στην περιοχή.

Μπορέλ: Οι τουρκικές ενέργειες αποτελούν «εμπόδιο» για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να εργασθεί με την Τουρκία για την αντιμετώπιση της σύγκρουσης στη Συρία, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ μετά τις συνομιλίες του με τον Ταγίπ Ερντογάν, ενώ προειδοποίησε πως η απόφαση της Άγκυρας να ανοίξει τα σύνορά της προς την Ευρώπη υπονομεύει την εμπιστοσύνη.

«Μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας αποτελούν εμπόδιο στην ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης, οι οποίες χρειάζονται σήμερα περισσότερο παρά ποτέ. Ζωές ανθρώπων μπορεί να κινδυνεύσουν», έγραψε ο Μπορέλ στο Twitter έπειτα από δύο ημέρες συνομιλιών στην Άγκυρα, μεταξύ άλλων και με τους υπουργούς Εξωτερικών, Άμυνας και Εσωτερικών της Τουρκίας.

Κλείσιμο
Οι δύο πλευρές συζήτησαν περαιτέρω αρωγή εκ μέρους της ΕΕ για να βοηθηθεί η Τουρκία να αντιμετωπίσει «τις προκλήσεις που απορρέουν από την κατάσταση στη Συρία», σύμφωνα με δήλωση της ΕΕ. Με τη σειρά της, η ΕΕ αναμένει από την Άγκυρα «να τηρήσει τις υποχρεώσεις της» βάσει της συμφωνίας του 2016 μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας για τη μετανάστευση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης