ΣΥΡΙΖΑ: Αμηχανία για τον Έβρο - Έμπλεξαν τις γραμμές!

ΣΥΡΙΖΑ: Αμηχανία για τον Έβρο - Έμπλεξαν τις γραμμές!

«Οι πρόσφυγες θα πρέπει να τύχουν της προστασίας που το διεθνές δίκαιο επιβάλλει και η ελληνική κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να μην το εφαρμόζει» αναφέρουν από την Κουμουνδούρου

tsipras_22
Στη γραμμή ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει διεθνείς πρωτοβουλίες, αλλά και να προχωρήσει στην αποσυμφόρηση των νησιών, κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πάντως αποφεύγει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα για το εάν τα σύνορα στον Έβρο πρέπει να προστατευτούν όπως έχει επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ή να ανοίξουν για την διέλευση των προσφύγων και μεταναστών, που έχουν συγκεντρωθεί εκεί. Η στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μάλλον αμήχανη στο θέμα αυτό, με την ηγεσία να αναφέρει τίποτα σαφές στις ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών, την ώρα που η Νεολαία του κόμματος, αλλά και άλλα στελέχη όπως ο Δημήτρης Χριστόπουλος ζητούν το άνοιγμα των συνόρων.

«Οι πρόσφυγες θα πρέπει να τύχουν της προστασίας που το διεθνές δίκαιο επιβάλλει και η ελληνική κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να μην το εφαρμόζει. Η κυβέρνηση με την έλλειψη οποιουδήποτε σχεδιασμού είναι η μόνη υπεύθυνη για το δράμα αυτών των ανθρώπων… Να μπει ένα τέλος στην Ακροδεξιά κατηφόρα. Με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες θα ζήσουμε μαζί!» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Νεολαίας.

Η αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ είναι πάντως εμφανής. Ενώ όλο το ενδιαφέρον της υπόθεσης έχει μεταφερθεί στα όσα συμβαίνουν με τις κινήσεις του Ταγίπ Ερντογάν και πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα υπό αυτό το πρίσμα, η Κουμουνδούρου επιμένει να συνδέει αυτή την προκλητική εξέλιξη της Άγκυρας με τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης στα νησιά και το αίτημα της αποσυμφόρησής τους. Ουσιαστικά επιρρίπτει όλη την ευθύνη για την απάνθρωπη τακτική του τούρκου προέδρου στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους χειρισμούς της μέχρι τώρα στο μεταναστευτικό - προσφυγικό, αγνοώντας μάλλον όσα προέκυψαν στο μέτωπο Τουρκίας – Συρίας και την προσπάθεια της Άγκυρας να πιέσει την Ευρώπη για στήριξη.

«Για τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη, η Τουρκία είχε απειλήσει ουκ ολίγες φορές τόσο την Ελλάδα όσο και την ΕΕ. Η χρονική στιγμή που επέλεξε να πραγματοποιήσει την απειλή δεν είναι τυχαία: έρχεται μετά από ένα επτάμηνο ανεύθυνων επιλογών από την πλευρά της κυβέρνησης, με κορυφαία την άρνηση της επιλογής της αποσυμφόρησης. Αντιθέτως, το τελευταίο διάστημα επιχειρεί και με τη βία να επιβάλει αυθαίρετες αποφάσεις, μετατρέποντας τα νησιά σε πεδία μάχης» σημειώνει η Κουμουνδούρου στη χθεσινοβραδινή της ανακοίνωση.

Σημειωτέον ότι τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και τα περισσότερα από τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι «εξαφανισμένα» τα τελευταία 24ωρα.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει το βάρος της παρέμβασής της στην ανάγκη διεθνοποίησης του προβλήματος. «Η κυβέρνηση τρέχει πανικόβλητη, ενώ η ΕΕ μας στέλνει απλώς μηνύματα συμπαράστασης. Και την ίδια στιγμή, ο κ. Μητσοτάκης δεν τολμά ούτε τώρα να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, μη τυχόν και επιβαρύνει το πρόγραμμα των ομολόγων του» επισημαίνει χαρακτηριστικά το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης