Μήνυμα στήριξης του Μακρόν στην Ελλάδα: Έτοιμοι να βοηθήσουμε στη φύλαξη των συνόρων

Μήνυμα στήριξης του Μακρόν στην Ελλάδα: Έτοιμοι να βοηθήσουμε στη φύλαξη των συνόρων

Στον Έβρο την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - Πέντε μέτρα για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης ανακοίνωσε νωρίτερα η κυβέρνηση

macron
Μηνύματα αλληλεγγύης δέχεται η Ελλάδα εν μέσω σφοδρών επεισοδίων που μαίνονται στον Έβρο. Ανάμεσα στα μηνύματα στήριξης και εκείνο του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος στέκεται στο πλευρό της χώρας μας σχετικά με την προστασία των συνόρων. 

«Πλήρης αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, η Γαλλία είναι έτοιμη να συνεισφέρει στις ευρωπαϊκές προσπάθειες για να τους παρασχεθεί ταχεία βοήθεια και για την προστασία των συνόρων. Πρέπει να δράσουμε μαζί για να αποφύγουμε μία ανθρωπιστική και μεταναστευτική κρίση» έγραψε σε tweet του ο Εμανουέλ Μακρόν.


Εν μέσω πυρακτωμένου σκηνικού στις Καστανιές Έβρου και στα νησιά του Αιγαίου και ενώ οι αστυνομικοί δίνουν μάχη στα σύνορα κόντρα στις επιθέσεις των Τούρκων με χημικά, η ελληνική κυβέρνηση στέλνει ηχηρό μήνυμα κατά της τουρκικής επιθετικότητας.

ΚΥΣΕΑ: Ασύμμετρη απειλή από την Τουρκία - Ενίσχυση συνόρων, αναστολή ασύλου για ένα μήνα

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ στο Μαξίμου για την δραματική κατάσταση στον Έβρο και στα νησιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε πέντε μέτρα για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην προκλητική τουρκική στάση.

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα ασκεί αταλάντευτα το κυριαρχικό δικαίωμα και τη συνταγματική υποχρέωση να διαφυλάσσει την ακεραιότητά της έστειλε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για αιφνίδια, μαζική, οργανωμένη και συντονισμένη, πίεση από μετακινήσεις πληθυσμών στα ανατολικά, χερσαία και θαλάσσια, σύνορα της Ελλάδας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης