Μεταναστευτικό, μήνυμα του ΕΛΚ προς την Τουρκία: Στηρίζουμε την Ελλάδα στον έλεγχο των συνόρων

Μεταναστευτικό, μήνυμα του ΕΛΚ προς την Τουρκία: Στηρίζουμε την Ελλάδα στον έλεγχο των συνόρων

«Αναμένουμε από τις τουρκικές αρχές να σεβαστούν τη συμφωνία μας και να αποκαταστήσουν την τάξη», διεμήνυσε ο Μάνφρεντ Βέμπερ, καλώντας την Τουρκία να σεβαστεί τις συμφωνίες της με την Ευρώπη

manfred-1
Εν μέσω συνεχιζόμενων απειλών από την τουρκική πλευρά, τη στήριξή του στην Ελλάδα εξέφρασε με ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ, καλώντας την Τουρκία να σεβαστεί τις συμφωνίες της με την Ευρώπη.

«Στηρίζουμε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διατηρήσει τον έλεγχο των συνόρων με την Τουρκία. Αναμένουμε από τις τουρκικές αρχές να σεβαστούν τη συμφωνία μας και να αποκαταστήσουν την τάξη. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τα θύματα του Ιντλίμπ αλλά δεν θα ανεχθούμε τις παράνομες διελεύσεις των συνόρων στην Ευρώπη», ανέφερε σε tweet του ο Βέμπερ.

Ερντογάν: Πάρτε τους πρόσφυγες

Δηλώσεις για την κατάσταση στη Συρία και το μεταναστευτικό έκανε το πρωί του Σαββάτου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αναφορικά με την αλλαγή στάσης της Τουρκίας σχετικά με τη συμφωνία της με την ΕΕ για το μεταναστευτικό, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε:

«Σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μετακινηθεί στα σύνορά μας, χάρη στις αιματηρές επιθέσεις του καθεστώτος στη Συρία. Αυτή τη στιγμή, 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες βρίσκονται στα σύνορα. Εμείς δεν μπορούμε να σηκώσουμε άλλο ένα κύμα μετανάστευσης. Κάναμε ειδικές προσπάθειες για να τους κρατήσουμε μακριά από εκεί και ακόμα σχεδιάζουμε πράγματα. Υπάρχει μαζική συσσώρευση σε στρατόπεδα και θέλαμε να τους κρατήσουμε εκεί με την κατασκευή νέων καταφυγίων. Είπα στη Μέρκελ πως μας παρουσίασε σχέδια και μας είπε μεγάλα λόγια. Συμφωνήσαμε να μας υποστηρίξουν. Μας είπε πως θα μας ενίσχυε με 25 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα πήγαιναν στο αρχηγείο του ΟΗΕ και από εκεί στον Ερυθρό Σταυρό. Τελικά, τα χρήματα αυτά δεν ήρθαν ποτέ σε εμάς. Τους είπα πως αν δεν θέλετε, σας δίνουμε εμείς 100 εκατομμύρια ευρώ και σας στέλνουμε τους πρόσφυγες. Μας είπατε πως ξοδεύετε 1 δισεκατομμύριο ευρώ για τους πρόσφυγες. Που είναι αυτά τα χρήματα; Μονάχα εμείς, φιλοξενούμε 3,7 εκατομμύρια Σύριους στα εδάφη μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης