Κυβέρνηση: Πάνω από 4.000 επιχείρησαν να περάσουν στις Καστανιές - Στέλνουμε ενισχύσεις στα σύνορα

Κυβέρνηση: Πάνω από 4.000 επιχείρησαν να περάσουν στις Καστανιές - Στέλνουμε ενισχύσεις στα σύνορα

Πέτσας: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορα - Έκανε λόγο για «οργανωμένη μαζική παράνομη απόπειρα παραβίασης συνόρων» - Νέες δυνάμεις της Αστυνομίας και του στρατού στον Έβρο, 52 πλοία Λιμενικού και Πολεμικού Ναυτικού στα νησιά

arthrou-nea
Για «οργανωμένη μαζική παράνομη απόπειρα παραβίασης συνόρων» την Παρασκευή έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παράλληλα διεμήνυσε ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορά μας» απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενο κλείσιμο συνόρων.

«Η Ελλάδα άντεξε προστατεύοντας τα σύνορά μας και την Ευρώπη» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Σύμφωνα με τον ίδιο «απετράπησαν περισσότερες από 4.000 παράνομες είσοδοι» όπως είχε γράψει νωρίτερα το protothema.gr.

Διευκρίνισε, δε, ότι οι 66 που συνελήφθησαν αφού κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα και να μπουν στο ελληνικό έδαφος «δεν έχουν σχέση με την Ιντλίμπ (σ.σ. στη Συρία)».

Η κυβέρνηση για τις νέες προσφυγικές ροές
Κλείσιμο


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετέφερε, επίσης, τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και των Ενόπλων Δυνάμεων που, όπως είπε, «ίνουν πραγματική μαχη».
EWbS08OM
Zi79xg22
RWxEmDe8

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ενίσχυση των δυνάμεων σε ξηρά και θάλασσα. Όπως είπε «μεταφέρονται δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού στον Έβρο ενώ πλέον στα νησιά επιχειρούν 52 σκάφη του λιμενικού και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού».

Στην έκτακτη σύσκεψη το πρωί του Σαββάτου συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι υφυπουργοί Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος.
L3HXgSZI
4SWtO0cl

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η κυβέρνηση ενεργοποιήθηκε αμέσως μετά τα πρόσφατα γεγονότα στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ και τις νέες απειλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων ότι θα πλημυρίσουν την Ευρώπη με μετανάστες, και κινήθηκε προς δύο κατευθύνσεις:

- αφενός, πήρε όλα τα αναγκαία μέτρα για να αυστηροποιηθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η φύλαξη των συνόρων σε ξηρά και θάλασσα ώστε να αποτραπεί η μαζική παράνομη είσοδος χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στη χώρα μας, και
- αφετέρου, ανέλαβε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρωτοβουλίες για να διεθνοποιήσει το πρόβλημα και να καταστήσει την ευρωπαϊκή ηγεσία κοινωνούς των δραματικών εξελίξεων που προδιαγράφονται.

M0zqN91y
mGwW-egX
mGtee-Om
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης