Μητσοτάκης: Δεν θα γίνει ανεκτή καμία παράνομη είσοδος μεταναστών στην Ελλάδα

arthro-mitsotakis-prosfyges

«Αυξάνουμε την ασφάλεια στα σύνορα» λέει ο πρωθυπουργός - Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία-  Απροσδιόριστος αριθμός μεταναστών και προσφύγων συγκεντρώνονται σε τουρκικά εδάφη κοντά στην ελληνοτουρκική μεθόριο στον Έβρο

Κλείνει τα ελληνοτουρκικά σύνορα στους παράνομους μετανάστες η ελληνική κυβέρνηση σε μια πρώτη αντίδραση στην πρωτοφανή απόφαση της Τουρκίας να αφήσει ελεύθερες τις διελεύσεις μεταναστών προς την Ελλάδα παροτρύνοντας ορδές ανθρώπων να μπουν στην Ευρώπη.

«Σημαντικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων συγκεντρώνεται σε μεγάλες ομάδες στην ελληνοτουρκική μεθόριο και προσπαθούν να μπουν παράνομα στη χώρα. Θέλω να είμαι σαφής: Δεν θα ανεχθούμε παράνομες εισόδους στην Ελλάδα. Αυξάνουμε την ασφάλεια στα σύνορα» έγραψε στο τουίτερ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Παρασκευής.


Δείτε το tweet του πρωθυπουργού:

Αυτή την ώρα -και μετά την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να επιτρέψει την διέλευση προς την Ελλάδα με πρόσχημα τη συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου εκτοπισμένων στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας- απροσδιόριστος αριθμός μεταναστών και προσφύγων συγκεντρώνονται σε τουρκικά εδάφη κοντά στην ελληνοτουρκική μεθόριο στον Έβρο.

Στο τουρκικό twitter κυριαρχεί η φράση «Avrupa' ya (αβρουπαγιά)», δηλαδή «στην Ευρώπη», που δείχνει την μεγάλη κινητικότητα ανθρώπινων ροών προς την Ελλάδα.
,
«Υπάρχει κινητικότητα και στην Ορεστιάδα και στο Διδυμότειχο και στο Σουφλί» σημειώνει Έλληνας στρατιωτικός και προσθέτει ότι κατά πληροφορίες περίπου 150.000 μέσα στην Τουρκία περιμένουν να βρουν τρόπο για να περάσουν στην Ελλάδα.

Αυτή την ώρα, το τελωνείο στις Καστανιές του Έβρου έχει κλείσει με κλούβες των ΜΑΤ που έχουν λάβει εντολή να αποτρέψουν την είσοδο μεταναστών που θα επιχειρήσουν να περάσουν στην Ελλάδα παράνομα. Πόσοι είναι οι μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν συγκεντρωθεί στην τουρκική πλευρά των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί. Από το μεσημέρι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επιθεωρούν την περιοχή από την Ορεστιάδα μέχρι την Αλεξανδρούπολη για να αποκτήσουν ίδια εικόνα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν στο protothema ότι στην Αθήνα έχεθι ληφθεί η απόφαση να κλείσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα, σε περίπτωση που η πίεση των μεταναστών που προέρχονται από την Τουρκία κλιμακωθεί.

«Είναι πραγματικά μεγάλο ερώτημα πώς ήδη τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, λίγες ώρες αφού η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι επιτρέπει την διέλευση μεταναστών προς την Ελλάδα 300 άνθρωποι βρίσκονταν στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Με λεωφορεία έφτασαν;» ήταν το ερώτημα που έθεσε στο protothema πρόσωπο με βαθιά γνώση των εξελίξεων στο μεταναστευτικό πρόβλημα.

Σκέψεις να κλείσουν πλήρως τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα

Πληροφορίες για μετακινήσεις μονάδων του ελληνικού στρατού στον Εβρο με σκοπό την ενίσχυση της γραμμής κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα δεν επιβεβαιώνονται επισήμως από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Οι στρατιωτικές δυνάμεις τελούν υπό την Ελληνική Αστυνομία. Ο στρατός ενισχύει τα μέτρα επιτήρησης, οι άνδρες της ΕΛΑΣ είναι εκείνοι που θα αναλάβουν την αποτροπή ή την παρεμπόδιση» επισημαίνει αξιωματικός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ποια όμως θα είναι η αντίδραση σε περίπτωση που ορδές μεταναστών επιχειρήσουν να περάσουν παρανόμως σε ελληνικό έδαφος; «Ο τρόπος είναι η απώθηση, δεν είναι διά της πειθούς» απαντά κυβερνητικό στέλεχος και συμπληρώνει: «Εξαρτάται πόσοι θα έρθουν. Τα πάντα μπορούμε να κάνουμε κι αυτή είναι η έννοια της κρατικής κυριαρχίας».

Για τα επόμενα 24ωρα ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να επαναληφθούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο σκηνές του 2015 στην Ιδομένη, όταν δεκάδες χιλιάδες εξαθλιωμένοι μετανάστες επιχειρούσαν να περάσουν από την ελληνική επικράτεια προς τα Σκόπια κι από εκει να κατευθυνθούν σε χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης μέχρι την στιγμή που αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις των Σκοπίων έκλεισαν τα σύνορα και απωθούσαν διά της βίας και με εκτεταμένη χρήση χημικών όσους πρόσφυγες και μετανάστες προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα. Σήμερα, ορδές μεταναστών προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα και η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη ακόμη και να κλείσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Μπορεί όμως να επιτευχθεί «σφράγισμα» των συνόρων και να μπλοκαριστούν σε τουρκικά εδάφη οι μετανάστες που θα επιχειρήσουν να μπουν στην Ελλάδα; Καθαρή απάντηση από κυβερνητικής πλευράς δεν δίνεται. Στο πρωθυπουργικό γραφείο, στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας, Εξωτερικών και Μετανάστευσης επικρατεί πραγματική ανησυχία για το πού μπορούν να οδηγηθούν τα πράγματα από τους τσαμπουκάδες του Ταγίπ Ερντογάν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε για το θέμα τηλεφωνικά με την Άνγκελα Μέρκελ και ενημέρωσε την καγκελάριο της Γερμανίας για τις εναλλακτικές της ελληνικής κυβέρνησης.

Πού το πάει ο Ερντογάν

«Ελπίζω να μην έρθουν μεγάλα πλήθη» σημειώνει κρατικός αξιωματούχος για το ενδεχόμενο ορδές μεταναστών να προσεγγίσουν τα ελληνικά σύνορα επιδιώκοντας να καταφέρουν να μπουν στην Ελλάδα. Ο ίδιος παράγοντας παραδέχεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν λειτουργεί σαν να μην έχει κάτι να χάσει εξωθώντας τα πράγματα στα άκρα. «Ο Τούρκος πρόεδρος έχει χάσει πολλούς στρατιωτικούς στην Ιντλίμπ για να το αφήσει έτσι» υποστηρίζει άλλος κυβερνητικός αξιωματούχος και εξηγεί ότι ο Ταγίπ Ερντογάν εκβιάζει τους Ευρωπαίους για χρήματα και στήριξη στην στρατιωτική αναμέτρησή του με την Συρία και ρωσικές δυνάμεις. «Η Τουρκία προσπαθεί να ασκήσει έμμεση πίεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση να έρθει σε μια μορφή συνεννόησης με την Ρωσία ώστε να σταματήσουν οι επιθέσεις στον τουρκικό στρατό στην Ιντλίμπ και παραλλήλως, μέσω ΝΑΤΟ, επιδιώκει να λάβει την στήριξη των κρατών-μελών της Συμμαχίας» είναι η ερμηνεία που δίνει στο protothema o ίδιος παράγοντας τονίζοντας ότι στο πρωτοφανές αυτό «παίγνιο» ο Ερντογάν χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό ως μοχλό πίεσης προς την Ελλάδα και ολόκληρη την ΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ (214)

Δεξιός

Αυτός είναι ο Μητσοτάκης που ψηφίσαμε

Στρατιωτικός

Νόμος τώρα τρομοκράτες του Ερντογαν προσπαθούν να εισέλθουν στην Ελλάδα-Ευρώπη

ανων.51

Δυστυχώς παρά τα όσα έχουμε υποστεί (Κρίση,εισβολή Μεταναστών με την βοήθεια Τούρκων,επιθετικότητα Τουρκίας,έλλειψη σοβαρών Επενδυτών κ.λ.π) αρκετοί σχολιαστές (εκ δεξιών ? ή εξ αριστερών) επιτίθενται φραστικά στον Πρωθυπουργό κ σε μέλη της κυβέρνησης που αν μη τι άλλο κάνουν μια προσπάθεια προς την σωστή κατεύθυνση . Είμαστε αυτοκαταστροφικοί ,ηλίθιοι ή τι άλλο να υποθέσω ? Πάντως είμαστε άξιοι της Τύχης μας κ μην πει κανείς πλέον ότι φταίνε οι Ξένοι . Βαρέθηκα να το ακούω να ρίχνονται ευθύνες αλλού κ όχι στο σωστό στόχο που είναι ο κακός Εαυτός μας ......

Σωστός!!!

Μόνο που ούτε ηλίθιοι είμαστε...ούτε αυτοκαταστροφικοί! Είμαστε φανατικά κομματόσκυλα και άθλιοι πολιτικοί καιροσκόποι...

periergos

Ας μην έβγαινε επειδή πόνταρε στα θύματα από το Μάτι και τη Μάνδρα (που έγινε σύμπτωμα κλιμ. αλλαγής στον Ο.Η.Ε που δεν τον έπαιρνε) και το Μακεδονικό (που τελίκα ήταν καλή συμφωνία)...Τώρα γλειφιτζούρι Κοουυυυληηηη! Όλο το ποτήρι, γκλου γκλου γκλου..... Βέβαια μη τρελαίνεσαι. Από διορισμούς καλά πάει. Όπως κάθε ελευθαγορίτης στο τζατζικιστάν...

Λαθρομαχοι

γεννιτσαροι η μασα τελειωσε. Το αφεντικο σας συντομα θα ειναι στη φυλακη ως αρχηγος εγκληματικης οργανωσης. Ξαναρχιζετε το ντελιβερι.

Όλα.

Βάλτε όλα τα σχόλια. Όχι μόνο όσα γουστάρετε;;;;;

Αγύριγο κεφάλι

ΟΥΡΑΓΟΣ της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ελλάδα δεν έγινε από τους ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!_________Έγινε από τους Χριστιανο-ΦΑΣΙΣΤΕΣ!______Επί τόσες δεκαετίες!_______Χθες ένας Δεσπότης είπε ότι ..."συνομίλησε ο Χριστός μαζί του"!________Και οι υποκριτές ΦΑΣΙΣΤΕΣ εξεμάνησαν!______Πριν 10 μήνες όμως, όταν ετέθη από τον ΣΥΡΙΖΑ η ΑΠΑΛΕΙΨΗ από το κείμενο του υπό αναθεώρησιν Ελληνικού Συντάγματος των άρθρων περί "Επισήμου Θρησκείας", κοίταξαν οι ίδιοι αυτοί ΦΑΣΙΣΤΕΣ να τον ΦΑΝΕ τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα, ότι δήθεν ..."πάνε να τους αλλάξουν την πίστη" και ότι ... "κινδυνεύουν από αυτούς τα όσια και τα ιερά"!____Και ατυχώς διά την Ελλάδα οι του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκαν και υπήουσαν!.._____Κατά συνέπειαν, ΙΔΟΥ η ΑΙΤΙΑ της Ελληνικής υπανάπτυξης, της κακομοιριάς, του σκοταδισμού, της μιζέριας και ότι βλέπουν (οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ και η Ακροδεξιά) με ΦΟΒΟ και ακόμη και με ΜΙΣΟΣ τους Ευρωπαίους που ΠΡΟΟΔΕΥΟΥΝ, αλλά και που τους ΔΙΝΟΥΝ (των ΝεοΕλλήνων) ΨΩΜΙ να φάνε και χέρι να πιαστούνε από το βάραθρο της ανυποληψίας και της Χρεοκοπίας που μόνοι τους (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΦΟΡΑ) πέφτουν και θα ...πέφτουν!..

αθανασια

Κυριάκο δυστυχώς δεν σε πιστευει κανεις πλεον. Ηδη 160 μεταναστες εφτασαν στα νησια ακριβως την στιγμη που εσυ ελεγες οτι κανενας δεν θα περασει. Καλυτερα μην λες μεγαλα λογια γιατι γνωριζεις οτι δεν μπορεις να τα εφαρμοσεις. Η πτωση σου θα ειναι πιο παταγωδης απο την πτωση του Τσιπρα. Μαζι θα κανετε παρεα ως πρωην. Καινουργιες πατριωτικες πολιτικες δυναμεις ερχονται.

Μυτιληναίος

Κυριάκο στείλε τα ΜΑΤ που έστειλες και σε μας να αντιμετωπίσουν την εισβολή των ΟΡΚ. Να δούμε Άννα έχουν τέτοιο ζήλο.

Νικος

Βατερλώ Κούλη !!!!! Το βλέπεις ; Ερχεται !!!

ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ

ΔΕ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ ΡΕ ΝΤΑΛΑΡΑ! ΡΕ ΚΟΥΛΗ ΣΕ ΕΧΩ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΟΥ . ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΡΕ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ. ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΟ ΔΕΙΞΩ!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης