Novartis, Τουλουπάκη: Ποινικό αδίκημα η διαρροή στοιχείων από τα έγγραφα του FBI

Novartis, Τουλουπάκη: Ποινικό αδίκημα η διαρροή στοιχείων από τα έγγραφα του FBI

Η επιτροπή έχει ζητήσει τα έγγραφα από την εισαγγελέα αλλά εκείνη αρνείται να τα διαβιβάσει στη Βουλή

apantisi-touloupaki-athanasiou
Ακόμη και για διάπραξη ποινικού αδικήματος προειδοποιεί η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, όσον αφορά στο ενδεχόμενο διαρροής στοιχείων από τα έγγραφα του FBI που έχει στα χέρια και τα οποία αφορούν στην υπόθεση της Novartis.

Τα επίμαχα έγγραφα έχουν αποτελέσει σημείο τριβής μεταξύ των μελών της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που ερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της κυρίας Τουλουπάκη.

Η επιτροπή έχει ζητήσει τα έγγραφα από την εισαγγελέα αλλά εκείνη αρνείται να τα διαβιβάσει στη Βουλή, επικαλούμενη τόσο την προστασία των μαρτύρων όσο και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την δικαστική συνδρομή που έχει υπογράψει η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς με τις ΗΠΑ.

Τώρα, η κυρία Τουλουπάκη, η οποία μάλιστα σήμερα επρόκειτο να καταθέσει στη Βουλή αλλά δεν προσήλθε επικαλούμενη μη νόμιμη κλήτευσή της, στο τελευταίο απαντητικό της έγγραφο προς την επιτροπή αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες ότι οποίος έχει στην κατοχή του αυτά τα έγγραφα ή γνωστοποίησε στην επιτροπή στοιχεία από αυτά όπως για παράδειγμα τους αριθμούς πρωτοκόλλου τους, ή παρείχε αντίγραφα στην επιτροπή, ενδεχομένως έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «προειδοποιήσεις» αυτές της εισαγγελέως Διαφθοράς έρχονται μετά τη διαπίστωση ότι στο νέο χθεσινό έγγραφο της επιτροπής με το οποίο ζητείται εκ νέου η λήψη των εγγράφων του FBI από την κυρία Τουλουπάκη, αναφέρονται, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ένα προς ένα τα επίμαχα έγγραφα οι αριθμοί πρωτοκόλλων τους και οι ημερομηνίες τους. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες τα έγγραφα αυτά βρίσκονται μόνο στην κατοχή της εισαγγελίας Διαφθοράς και είναι καλά φυλασσόμενα.

Τέλος, η κυρία Τουλουπάκη επαναλαμβάνει στο έγγραφό της ότι είναι υποχρέωση της χώρας να σεβαστεί την σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ , η οποία επιβάλλει περιορισμούς στη χρήση εγγράφων και μόνο με προηγούμενη συγκατάθεση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης