Προανακριτική Novartis: Αποχωρεί καταγγέλλοντας τη διαδικασία το ΚΚΕ

Προανακριτική Novartis: Αποχωρεί καταγγέλλοντας τη διαδικασία το ΚΚΕ

Ο Περισσός θα επανεξετάσει στη στάση του μόνο εάν αρθεί το καθεστώς προστασίας

epitropi-bouli-novartis
Από τις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής αποχώρησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ καταγγέλλοντας την διατήρηση της «κουκούλας» στους προστατευόμενους μάρτυρες.

«Το ΚΚΕ δεν μπορεί να νομιμοποιήσει αυτές τις διαδικασίες που αντικειμενικά παρεμποδίζουν την διερεύνηση της υπόθεση και αποχωρεί από τις λειτουργίες της Επιτροπής» αναφέρει ανακοίνωση της ΚΟ του Περισσού για επισημάνει πως η στάση του κόμματος θα επανεξεταστεί αν αλλάξουν τα δεδομένα.

Επίσης, έντονη διαμαρτυρία για την μη άρση του καθεστώτος προστασίας εξέφρασε και ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Βιλιάρδος ανακοινώνοντας ότι υπο αυτές τις συνθήκες δεν θα μετέχει στην εξέταση των «κουκουλοφόρων» μαρτύρων.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Το ΚΚΕ από την αρχή συμμετείχε ανελλιπώς στις εργασίες της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης και με την υπεύθυνη στάση του στιςπαρεμβάσεις και τις ερωτήσεις προς τους μάρτυρες επεδίωξε την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης και του σκανδάλου της Novartis.

Από την αρχή ανέδειξε την ανάγκη να εξετασθούν όλα τα στοιχεία και οι μάρτυρες ιδίως οι ανώνυμοι, οι λεγόμενοι «προστατευόμενοι», που είναι και οι πλέον ουσιώδεις μάρτυρες της υπόθεσης. Να εξετασθούν χωρίς κουκούλα, με την φυσική τους παρουσία, χωρίς αλλοίωση των χαρακτηριστικών τους και με πλήρη γνωστοποίηση των στοιχείων τους.

Τόσο με ευθύνη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ όσο και με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, οι μάρτυρες αυτοί θα εξεταστούν κάτω από συνθήκες που δεν επιτρέπουν την ουσιαστική εξέτασή τους, δηλαδή χωρίς τη φυσική τους παρουσία, με αλλοίωση των χαρακτηριστικών τους και χωρίς γνωστοποίηση των στοιχείων τους.

Η στάση της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον δεν συμβάλλει, αλλά παρεμποδίζει την περαιτέρω ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης και κουκουλώνει τα παιγνίδια που παίχθηκαν με το σκάνδαλο Novartis.

Το ΚΚΕ δεν μπορεί να νομιμοποιήσει αυτές τις διαδικασίες που αντικειμενικά παρεμποδίζουν την διερεύνηση της υπόθεση και αποχωρεί από τις λειτουργίες της Επιτροπής. Μια στάση, που θα επανεξετάσουμε, αν αλλάξουν τα δεδομένα.

Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης