Σύνοδος Κορυφής: Ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία για τον προϋπολογισμό της ΕΕ

SYNODOS_KORYFIS

Μόλις 20 λεπτά διήρκησε η συνεδρίαση των αρχηγών της ΕΕ – Δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ των χωρών

Χωρίς συμφωνία για το επόμενο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της περιόδου 2021-27, ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύνοδος κορυφής των ηγετών των κρατών-μελών της ΕΕ.

Η συνεδρίαση, που ξεκίνησε 20 ώρες μετά τη διακοπή της προηγούμενης, ολοκληρώθηκε περίπου 20 λεπτά μετά την επανέναρξή της.

Πώς έληξε άδοξα η συνεδρίαση μετά από 20 λεπτά

Οι εργασίες της συνόδου ξεκίνησαν στις 19:00 (20:00 ώρα Ελλάδας), μετά από περίπου είκοσι ώρες διακοπή.

Ήδη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ είχε επιχειρήσει τις προηγούμενες ώρες με διμερείς συναντήσεις και επαφές να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των χωρών που εισφέρουν στον προϋπολογισμό και αυτών που είναι ωφελούμενες.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν και συναντήσεις σε άλλο διαπραγματευτικό πλαίσιο. Μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκε εξαμερής συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την καγκελάριο της Γερμανίας, 'Αγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν και τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Επίσης, ο πρωθυπουργός συμμετείχε το πρωί και στη συνάντηση των χωρών της ομάδας Φίλων της Συνοχής.

Ωστόσο, τελικά οι μετέχοντες δεν κατέληξαν σε συμφωνία, με κυβερνητικές πηγές να εκτιμούν νωρίτερα ότι δεν αποκλείεται να συγκληθεί και νέα έκτακτη σύνοδος.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Ε Λ Λ Η Ν Α Σ - ΣΟΥΗΔΙΑ

Όλα αυτά γίνονται γιατί η μπατιροΣουηδία ζητάει η έκπτωση που έχει να συνεχιστεί, κάτι που δεν συμφωνούν οι υπόλοιποι. Πηγή εσόδων της Ε.Ε είναι η μεταφορά από κάθε κράτος μέλος ενός ποσοστού από το Ακαθάριστο Εθνικό Εισόδημά του (ΑΕΕ). Το ποσοστό αυτό όμως, δεν μπορεί να υπερβεί το 1,23 του ΑΕΕ της ΕΕ σε ετήσια βάση. Η Σουηδία είχε καταφέρει με την ένταξή της να πάρει έκπτωση στην συνεισφορά αυτή. Μετά το BREXIT η Ε.Ε ζητάει να τερματιστεί αυτή η έκπτωση, δηλαδή να πληρώνει η Σουηδία κανονικά όλο το ποσό που της αναλογεί

Να αρμέγουν το φεσωμένο χρέη

να δίνουν στον ασυνόδευτο ενήλικα από Ουγκανιστάν να την περνάει άρχοντας και το παιδί του ντόπιου να ψωμολυσσάει ; Πότε και σώσει να υπάρξει προϋπολογισμός.

mareva

μπράβο ρε κουλη γίγαντα .τους έκανες τα μούτρα κρέας. και χωρίς λεφτά και όλοι οι λαθρομουσουλμανοτουρκοι στην Ελλάδα. μπιγκο ,όπως θα λεγε και ...''ο Μαστοράκης''.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης