Προανακριτική Novartis: Διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του προστατευόμενου μάρτυρα «Σαράφη» στη ΓΑΔΑ

gada_main

Ο μάρτυρας αρνήθηκε να προσέλθει για να εξεταστεί από την Επιτροπή στη ΓΑΔΑ - Άγνωστο τι στάση θα τηρήσει η «Κελέση» -  Νωρίτερα ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με δικονομικά τερτίπια -όπως καταγγέλλει η πλειοψηφία- προσπάθησαν να μπλοκάρουν την εξέταση των προστατευόμενων και να διατηρήσουν τις «κουκούλες»

Την βίαιη προαγωγή του «κουκουλοφόρου» μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» διέταξε η προανακριτική επιτροπή της Βουλής μετά την άρνησή του να προσέλθει για κατάθεση στην ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο «Μ. Σαράφης» αρνήθηκε να προσέλθει επικαλούμενος την απόφαση της προανακριτικής να απορρίψει το αίτημά του για κατάθεση με ηλεκτρονικά μέσα αλλοίωσης των χαρακτηριστικών του.

Ωστόσο, η προσπάθεια να διατηρήσει την «κουκούλα» δεν απέδωσε καθώς ο πρόεδρος της επιτροπής Ιωάννης Μπούγας με την σύμφωνη γνώμη των μελών της επιτροπής αποφάσισαν να εφαρμόσουν το νόμο και να διατάξουν την βίαιη προσαγωγή του μάρτυρα. Συγκεκριμένα, ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής ζήτησαν βίαιη προσαγωγή. Το ΚΚΕ ζήτησε να αρθεί το καθεστώς προστασίας λόγω και της άρνησής του να προσέλθει ενώ η Ελληνική Λύση συμφωνεί με την βίαιη προσαγωγή αλλά απείχε από την ψηφοφορία.

Υπό αυτά τα δεδομένα άμεσα εκδόθηκε ένταλμα βίαιης προσαγωγής και αυτή την ώρα ο «Μάξιμος Σαράφης» αναζητείται από τα στελέχη τους τμήματος προστασίας μαρτύρων της ΕΛΑΣ που γνωρίζουν τα στοιχεία της πραγματικής του ταυτότητας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα μέλη της επιτροπής θα παραμείνουν στην ΓΑΔΑ εως ότου ικανοποιηθεί το ένταλμα.

Νωρίτερα ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με δικονομικά τερτίπια – όπως καταγγέλλει η πλειοψηφία - προσπάθησαν να μπλοκάρουν την εξέταση των προστατευόμενων και να διατηρήσουν τις «κουκούλες» στους «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση» που στήριξαν το στήσιμο της σκευωρίας Novartis. Επιχειρώντας δε να οξύνουν την αντιπαράθεση τα μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι δεν θα μετέχουν στην αποστολή της επιτροπής για την εξέταση των «κουκουλοφόρων»

Βγαίνει η κουκούλα

Να σημειωθεί ότι η απόφαση για αυτοπρόσωπη και δια ζώσης εξέτασης των δύο προστατευόμενων ελήφθη με την συντριπτική πλειοψηφία των μελών της προανακριτικής καθώς μόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επέμειναν στην διατήρηση της κουκούλας. Η απόφαση της πλειοψηφίας στηρίζεται στον σχετικό νόμο που τους επιτρέπει τον συγκεκριμένο τρόπο εξέτασης και σε σχετική επιστολή της υποδιεύθυνσης Επιχειρήσεων και Προστασίας Μαρτύρων της Ασφάλειας Αττικής. Πάντως, ο πρόεδρος της προανακριτικής Ιωάννης Μπούγας επισημαίνει ότι η εξέταση των μαρτύρων θα γίνει με τον ίδιο τρόπο που έγινε και τον περασμένο Δεκέμβριο ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρου Σοφουλάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντεισαγγελέας έλαβε τις καταθέσεις χωρίς διακριτικά, όπως άλλωστε επιβάλλει ο νόμος.

Απενεργοποιημένα κινητά και όρκος σιωπής

Αναφορικά με την διαδικασία της εξέτασης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ζητηθεί από τους βουλευτές να αφήσουν εκτός αίθουσας τα κινητά τους τηλέφωνα ενώ έχει υπενθυμιστεί η ρήτρα μυστικότητας που έχουν ως ανακριτικοί λειτουργοί ιδίως ως προς την αποκάλυψη της πραγματικής ταυτότητας των μαρτύρων. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα θα εξεταστεί ο Μάξιμος Σαράφης και την Τετάρτη η Αικατερίνη Κελέση.


Βασική επιδίωξη των βουλευτών από την εξέταση είναι να διαπιστωθεί εάν υπήρξε εργαλειοποίηση του θεσμού των προστατευόμενων μαρτύρων από την εισαγγελία Διαφθοράς προκειμένου να στοχοποιηθούν πολιτικά πρόσωπα.

Για το συγκεκριμένο θέμα ήδη υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις που θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο εαν επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες του κ. Νίκου Μανιαδάκη πως ο «Μάξιμος Σαράφης» είναι ο κ. Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης και η «Αικατερίνη Κελέση» η κυρία Μαρία Μαραγγέλη.

Επίσης θα κληθούν να διαπιστώσουν εαν τα συγκεκριμένα πρόσωπα παρανόμως τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας είτε γιατί συνεργάστηκαν έναντι οικονομικού οφέλους με τις αμερικανικές αρχές είτε γιατί εμπλέκονται ως ύποπτοι στην ίδια υπόθεση είτε γιατί πληρούν και τους δύο λόγους.


Μάχη υπέρ της «κουκούλας» απο τον ΣΥΡΙΖΑ

Πάντως, λίγες ώρες πριν την μετάβαση του ειδικού κλιμακίου στον ειδικό χώρο της ΓΑΔΑ, o κ. Παπαγγελόπουλος κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης απο τις εργασίες της επιτροπής του βουλευτή της ΝΔ Θάνου Πλεύρη. Στο σκεπτικό υποστηρίζει ότι προκύπτει ασυμβίβαστο για τον κ. Πλεύρη καθώς είναι και συνήγορος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε πρόσφατη δίκη με δημοσιογράφο. Ο δικηγόρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης ζήτησε εντός 24 ωρών να κληθεί ο κ. Παπαγγελόπουλος απο την επιτροπή προκειμένου να υποστηρίξει το αίτημά του. Υπο αυτά τα δεδομένα ο πρόεδρος της επιτροπής Ιωάννης Μπούγας συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση στις 2 το μεσημέρι προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα εξαίρεσης του κ. Πλεύρη. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαδικασία θα τρέξει γρήγορα και πως δεν πρόκειται να ανατραπεί ο προγραμματισμός εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων που έχει οριστεί για τις 4 το μεσημέρι σε ειδικό χώρο της ΓΑΔΑ.

Να σημειωθεί ότι το ζήτημα εξαίρεσης του κ. Πλεύρη είχε συζητηθεί απο τα μέλη της επιτροπής σε παλαιότερη συνεδρίαση μετά από αίτημα του ίδιου. Τότε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν υποστηρίξει ότι δεν υπάρχει νομικό κώλυμα για την συμμετοχή του κ. Πλεύρη παρά μόνο ηθικό.
Την συγκεκριμένη στάση υπενθύμισε ο βουλευτής της ΝΔ κατά την σημερινή συνεδρίαση ωστόσο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας ζήτησε να σταματήσει κάθε άλλη διαδικασία – και η προγραμματισμένη εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων – προκειμένου εντός του επόμενου διημέρου να ερευνηθεί το ζήτημα Πλεύρη.

Απο την πλευρά της ΝΔ ο κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος κατήγγειλε τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως λειτουργούν παρελκυστικά ενώ σχολίασε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος «σέρνει» τον ΣΥΡΙΖΑ «στην δική του γραμμή».

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι και το ΚΚΕ εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη τακτική Παπαγγελόπουλου και επέμεινε στην ανάγκη εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων με τα πραγματικά τους ονόματα και χωρίς «κουκούλες» ή άλλο μέσο που θα νομιμοποιούσε τον «τρομονόμο».

Τελικά, το αίτημα Παπαγγελόπουλου απορρίφθηκε ομόφωνα καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την διαδικασία ενώ στην συνέχεια οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι δεν θα μετέχουν ούτε στην εξέταση των «κουκουλοφόρων».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (45)

Κλεάνθης

Κουκουλοφόρος ψευδομάρτυρας τού ΣΥΡΙΖΑ, πού λέτε να είναι;Σε καμμια γιαφκα στα Εξάρχεια θα τον έχουν κρυμμένο μαζί με τους άλλους κουκουλοφόρους

ΝΙΚ

ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ

λογικό είναι

πώς να πάει να καταθέσει ο ίδιος ο τσίπρας ? όσο και πολυπρόσωπος να είναι, η μάπα του θα φανεί αυτή τη φορά !!!

Δημήτρης

Είμαστε χώρα της υψίστης πλάκας. Εφόσον έχουμε νομοθετήσει το νόμο περί προστατευόμενων μαρτύρων, πρέπει να τον ακολουθούμε. Όσον αφορά αυτά τα περί αφαίρεσης κινητών και όρκων σιωπής από τους βουλευτές, πρέπει να είναι κανείς πανηλίθιος για να τα πάρει στα σοβαρά. Και είμαι από κείνους που πιστεύουν ότι το σκάνδαλο αυτό είναι, εκτός ίσως ενός ή δύο, πλαστό. Σκεφτείτε αν ποτέ από δω και πέρα θα θελήσει κάποιος να καταθέσει προστατευόμενος για κάποιο σοβαρό ζήτημα. Θα βρεθεί μετά "αυτοχειριασμένος" σαν τον άλλον τον τεχνικό της κινητής τηλεφωνίας. ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΥΨΙΣΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ

@ σαράφη στα τρίκαλα σαράφης μέσα στην κουμουνδούρου

Όσοι προσπάθησαν να ανατρέψουν το πολίτευμα στη φυλακή. Καλύφθηκες συριζαίε αρμέ?

ΣΤΑΛΙΝΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΣΑΡΑΦΗΔΕΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΟΛΑΚΗΔΕΣ, ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΙ, ΤΣΙΠΡΕΣ.

ΒΑΛΤΕ ΦΥΛΑΚΗ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΡΙΖΟΜΠΑΖΑ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΙΣΟΒΙΑ ΦΥΛΑΞΗ

ΑΙΑΣ

ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ <<.ΣΑΡΑΦΗ..>> ΑΛΛΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΕΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ..ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΥΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ..

O Jekyll και Hyde της Αριστεράς

Ότι ο πρωθυπουργός-επαναστάτης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής τους είχε αποκαλέσει «ΗΡΩΕΣ». Τώρα έχει γίνει σκυλάκι του καναπέ και βλέπει πως το σκάνδαλο Novartis (όπου υφίσταται) το έκανε πολιτική σκευωρία και εξελίσσεται σε μπούμερανγκ. Τότε θα δούμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να ελέγξει του «αρμούς της (δικαστικής) εξουσίας»!

Τους καίει

Έχουν πάθει την πλάκα τους στον Σύριζα. Τρέμουν τις εξελίξεις που θα αποκαλύψουν την σκευωρία. Προσπαθούν με δικονομικά τεχνάσματα να σώσουν ότι μπορούν πια!

Γιώργος

Που να ήταν και απροστάτευτοι οι μάρτυρες, τι θα γινόταν. Ίσως θα έπρεπε να επανεξεταστεί το χρήσιμο αυτής της διαδικασίας, καθώς αποδεικνύεται ότι στην Ελλάδα η προστασία μάρτυρα είναι μόνο κατ' ευφημισμό.

Tι έχει να φοβηθεί

ο κουκουλοφόρος μάρτυρας... Όλα στο φως.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης