Μηταράκης στον «Θέμα 104,6»: To σχέδιο θα προχωρήσει - Να μας υποδείξουν νέους χώρους για τα κλειστά κέντρα

Μηταράκης στον «Θέμα 104,6»: To σχέδιο θα προχωρήσει - Να μας υποδείξουν νέους χώρους για τα κλειστά κέντρα

Παράταση μιας εβδομάδας για την επίταξη των εκτάσεων - «Ξεκάθαρη η δέσμευση ότι τα ανοιχτά κέντρα θα κλείσουν», είπε ο Νότης Μηταράκης - «Στο δεύτερο βαθμό εξέτασης ασύλου, το 10% έχει προσφυγικό προφίλ», ανέφερε  υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου 

Mitarakis-new-arthro
«Για λόγους δημοσίου συμφέροντος, είναι απαραίτητο να προχωρήσει το σχέδιο για το μεταναστευτικό. Είμαστε έτοιμοι για την υλοποίηση του σχεδίου. Έδωσα μια εβδομάδα διορία να προτείνουν άλλους χώρους, κατάλληλους και διαθέσιμους, για την κατασκευή αυτών των χώρων στα νησιά», είπε στον «Θέμα 104,6» ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «θα συναντηθούμε Παρασκευή ή Σάββατο και περιμένω να μου υποδείξουν άλλους εναλλακτικούς χώρους. Θέλουμε τον διάλογο, αλλά έχουμε την ευθύνη να υπάρχουν λύσεις».

«Είναι ξεκάθαρη η δέσμευση της κυβέρνησης ότι τα ανοιχτά κέντρα θα κλείσουν. Θα έχει μια πρακτική διαδικασία, θα ξεκινήσουμε από τον Φεβρουάριο», τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο Νότης Μηταράκης ανέφερε ότι «το κρίσιμο είναι να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό τα κλειστά κέντρα. Όσο δεν λειτουργεί η λογική των κλειστών κέντρων, θα έχουμε και ροές οικονομικών μεταναστών».

«Πρέπει να πάρουν το μήνυμα ότι κακώς έρχονται, γιατί θα βρεθούν σε ένα κλειστό κέντρο και στη συνέχεια θα επιστρέφουν πίσω», είπε ο υπουργός.

Αναφερόμενος ο υπουργός στο προφίλ εκείνων που έρχονται στην χώρα μας, σύμφωνα με την εικόνα που έχει από την εξέταση ασύλου, είπε ότι «στο δεύτερο βαθμό εξέτασης ασύλου, είναι γύρω στο 10% αυτοί που έχουν προσφυγικό προφίλ. Στον πρώτο είναι περίπου μισοί – μισοί».

Κλείσιμο
Ο υπουργός ανέφερε ότι «ζητάμε αναλογική κατανομή των βαρών και κοινούς κανόνες ασύλου στην Ευρώπη».




Μουτζούρης: Από μηδενική βάση ο διάλογος

Μιλώντας στο protothema.gr, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης είπε ότι αποδέχεται την πρόσκληση του υπουργού για διάλογο με την επιστροφή του κ. Μηταράκη από το Βερολίνο, τόνισε όμως ότι ο διάλογος θα γίνει από μηδενική βάση, δεν συζητούν μόνο για το ζήτημα της επίταξης. Όπως είπε, ο ίδιος θα συναντηθεί με τους δημάρχους του βορείου Αιγαίου προκειμένου να καταλήξουν σε συγκεκριμένη πρόταση με την οποία θα προσέλθουν στον διάλογο με τον υπουργό Μετανάστευσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης