«Μύδροι» Άδωνι κατά Βαρουφάκη στον ΘΕΜΑ 104,6: Ντροπιαστική για την Ελλάδα η ηχογράφηση του Eurogroup

«Μύδροι» Άδωνι κατά Βαρουφάκη στον ΘΕΜΑ 104,6: Ντροπιαστική για την Ελλάδα η ηχογράφηση του Eurogroup

Τι δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τα «κόκκινα δάνεια», την προστασία της πρώτης κατοικίας, τις καταγραφές των συνεδριάσεων των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης από τον Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και τις εξελίξεις που αναμένονται στην Προανακριτική για τη Novartis

4932293
Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και στους δημοσιογράφους Γιάννη Μακρυγιάννη και Βασίλη Αναστασόπουλο παραχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε ότι πάνω από 3.000 αιτήσεις για ρύθμιση δανείου πέρασαν το πρώτο στάδιο της διαδικασίας και αναμένεται να εγκριθούν, ενώ αποκάλυψε ότι το 80% των πολιτών που μπαίνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, δεν δέχεται την πρόσβαση στους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Η κυβέρνηση εργάζεται, ώστε να ρυθμίσουν τα δάνειά τους και να λάβουν προστασία πρώτης κατοικίας όσοι περισσότεροι μπορούν, είπε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ, αναφερόμενος στις σχετικές πρωτοβουλίες του οικονομικού επιτελείου και την διαδικασία που ακολουθείται, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σε παίρνουμε από το χεράκι και σε πάμε στην τράπεζα... Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο».

Παράλληλα, κάλεσε τους ενδιαφερόμενους για προστασία πρώτης κατοικίας να υποβάλουν αιτήσεις μέχρι τις 30 Απριλίου, καθώς αμέσως μετά τερματίζεται η ισχύς του νόμου Κατσέλη και οι όποιες ευεργετικές διατάξεις του για τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες.

Αναφερόμενος στις ηχογραφήσεις των κρίσιμων συνεδριάσεων του Eurogroup κατά το α' εξάμηνο του 2015 από τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, είπε χαρακτηριστικά ότι, εάν είχαν γίνει στην Ελλάδα και τον μήνυαν, επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 θα έπρεπε να συλληφθεί, κάνοντας λόγο για παράνομη και ντροπιαστική πράξη για τη χώρα μας, καθώς «μέσα σε ένα χώρο που υπάρχει πολιτική συμφωνία να μιλάνε ελεύθερα, έχεραι ένας τύπος που φοράει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας και καταγράφει παράνομα».

«Είναι ένα συμβούλιο κυρίων, όχι του πεζοδρομίου» προσέθεσε ο κ. Γεωργιάδης, που επέρριψε ευθύνες και στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε ορίσει τον Γιάνη Βαρουφάκη στη θέση του ΥΠΟΙΚ.

Κλείσιμο
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων μίλησε ακόμη για τις εξελίξεις στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που ερευνά την σκευωρία Novartis. Τα μέλη που θα εξετάσουν τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, είπε, θα τους δουν χωρίς κουκούλες, με δέσμευση μυστικότητας.

«Αυτή η εβδομάδα είναι κρίσιμη, πέφτουν οι μάσκες» σημείωσε χαρακτηριστικά

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης