Παρατηρητήριο ΝΔ: Τα fake news για το Μεταναστευτικό

4c1fd2d0-4477-413b-b315-fb75a82dc574

Η αλήθεια για τις «δήθεν» ΜΚΟ του Κωστή Χατζηδάκη και της κόρης του Κυριάκου Μητσοτάκη

Τα fake news σχετικά με το μεταναστευτικό αλλά και τις δήθεν ΜΚΟ του Κωστή Χατζηδάκη και της κόρης του πρωθυπουργού, Δάφνης Μητσοτάκη, αναδεικνύει το παρατηρητήριο της ΝΔ.

Σύμφωνα με όσα ανάρτησε το Παρατηρητήριο με πηγή δηλώσεις στελεχών της αντιπολίτευσης, social media και ΜΜΕ είναι fake news ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε το μητρώο ΜΚΟ ή ότι η κυβέρνηση επίταξε αυταρχικά περιοχές στα νησιά για τη δημιουργία κλειστών κέντρων υποδοχής.

Δείτε αναλυτικά τα fake news κατά το παρατηρητήριο της ΝΔ και την αλήθεια όπως σημειώνει για κάθε περίπτωση:

1. Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε το μητρώο ΜΚΟ.

Η αλήθεια:

Με τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συστήνεται για πρώτη φορά ειδικό μητρώο καταγραφής ΜΚΟ στο οποίο θα κατοχυρώνονται τα μέλη, οι υπάλληλοι, αλλά και οι συνεργάτες των Οργανώσεων, ώστε να υπάρχει διαφάνεια και λογοδοσία, καθώς πολλές ΜΚΟ συνέβαλαν καθοριστικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά άλλες λειτούργησαν με προβληματικό και παρασιτικό τρόπο. Για πρώτη φορά θα πιστοποιούνται όλα τα φυσικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται σε όλες τις ΜΚΟ με ονοματεπώνυμο. Ο έλεγχος από την Πολιτεία σε ατομικό επίπεδο θα είναι ενδελεχής. Κανένα πρόσωπο δεν θα μπορεί να δραστηριοποιείται σε δομές ή στις ακτές, χωρίς να διαθέτει σχετική πιστοποίηση/ταυτότητα από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Οι ΜΚΟ θα έχουν την υποχρέωση να δηλώνουν τα άτομα (μέλη, υπαλλήλους, συνεργάτες) που θα δραστηριοποιούνται και θα πρέπει να φέρουν ταυτότητα μέλους/πιστοποίηση για να συνεχίζουν την δραστηριότητά τους. Επίσης θα οριστεί ειδικός γραμματέας ΜΚΟ, για τη διαχείριση του Μητρώου, ενώ θα εξειδικευτούν και οι προϋποθέσεις εγγραφής και διαγραφής των μελών από το Μητρώο.

Οι προηγούμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες (2016, 2018) που αφορούσαν τη σύσταση Εθνικού Μητρώου Ελληνικών και Ξένων ΜΚΟ που δραστηριοποιούνταν σε δράσεις κοινωνικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα, δεν προέβλεπαν ούτε όρους και προϋποθέσεις διαπίστευσης/πιστοποίησης για τα φυσικά πρόσωπα, ούτε κανόνες εγγραφής και διαγραφής μελών από το Μητρώο, ούτε λογοδοσία!

2. Η Κυβέρνηση αποφάσισε αυταρχικά την επίταξη των περιοχών για τη δημιουργία των κλειστών δομών, δημεύοντας ουσιαστικά τις περιουσίες των νησιωτών.

Η αλήθεια:

Καμία απόφαση δεν ελήφθη χωρίς διάλογο. Εδώ και πάνω από δύο μήνες έχει γίνει εξαντλητικός διάλογος με όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς για τη χωροθέτηση των κλειστών δομών στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, συζητήθηκαν εξαντλητικά τόσο οι επιλεγείσες όσο και άλλες προτάσεις με όλους τους τοπικούς φορείς. Ο διάλογος όμως δεν μπορούσε να διαιωνίζεται γιατί πρέπει οι κλειστές δομές να είναι σε λειτουργία το καλοκαίρι προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τυχόν αυξημένες ροές. Οι πρώτοι, εξάλλου, που πίεζαν όλο το προηγούμενο διάστημα για αποφασιστικές λύσεις και «όχι άλλες διαπιστώσεις» είναι οι εκπρόσωποι και τα μέλη των τοπικών κοινωνιών. Θυμίζουμε ότι ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου είχε ζητήσει μέτρα εκτάκτου ανάγκης για τα νησιά, ιδίως μετά τα πρόσφατα επεισόδια στη Μόρια.

Τέλος, για το προκαθορισμένο διάστημα των τριών ετών που διαρκεί η επίταξη των συγκεκριμένων εκτάσεων, μεγάλο κομμάτι των οποίων αποτελεί δημόσια περιουσία, οι ιδιοκτήτες θα λαμβάνουν ενοίκιο από το ελληνικό δημόσιο. Επομένως δεν υπάρχει κανένα είδος δήμευσης και το μόνο που εξυπηρετεί η επίταξη είναι η ανάγκη να μην χαθεί χρόνος.

3. Ο Κωστής Χατζηδάκης έχει σχέση με ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στο μεταναστευτικό.

Η αλήθεια:

Ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης είναι ιδρυτικό μέλος της Οργάνωσης Καραβάνι Αλληλεγγύης η οποία ιδρύθηκε το 1993 από τους τότε Έλληνες ευρωβουλευτές, Αλέκο Αλαβάνο, Παρασκευά Αυγερινό και Παναγιώτη Λαμπρία. Η συγκεκριμένη οργάνωση δεν είχε και δεν έχει προγράμματα βοήθειας μεταναστών ή προσφύγων στην Ελλάδα.

Τα τελευταία 8 χρόνια το Καραβάνι Αλληλεγγύης έκλεισε όλα του τα προγράμματα στο εξωτερικό και επικεντρώθηκε σε πρόγραμμα οικονομικής «υιοθεσίας» ορφανών παιδιών που μένουν με τον παππού και τη γιαγιά στην Ελλάδα, με ελάχιστα ή καθόλου εισοδήματα.

Η συγκεκριμένη οργάνωση δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ, ούτε από τα κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών, ούτε από τον ΟΗΕ, ούτε από τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προς τιμήν του ένας από τους πολιτικούς που υιοθέτησαν το συγκεκριμένο fake news, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κ. Βελόπουλος, ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τον κ. Χατζηδάκη.

4. Η κόρη του Πρωθυπουργού Δάφνη Μητσοτάκη έχει ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στο μεταναστευτικό.

Η αλήθεια:

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε ως μαθητικό project, από τη Δάφνη Μητσοτάκη και μια φίλη της, με μοναδική δραστηριότητα μια σχολική εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα, δηλαδή έναν μαθητικό αγώνα μπάσκετ τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν στην οργάνωση Home Project για στέγαση, σίτιση και εκπαίδευση ασυνόδευτων παιδιών. Ούτε ΜΚΟ της Δάφνης Μητσοτάκη με δραστηριοποίηση στο μεταναστευτικό υπήρξε ποτέ, ούτε κρατική ή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, ούτε τίποτα από όλα όσα γράφτηκαν και αναπαρήχθησαν από τους γνωστούς κουκουλοφόρους του διαδικτύου και τους πολιτικό-μιντιακούς τους προϊσταμένους τις προηγούμενες ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Πανόπτης

https://infognomonpolitics.gr/2020/02/kontogiorgis-eἶne-polὺ-fysikὸ-giὰ-tὴn-kyvernisi-nὰ-ἀgnoeῖ-tὸn-polytekno-dioti-ἐpidioki-ὡs-proti-pro/

!!!!!!!!!!

Έτσι να ξεβρακώνετε τους άπλυτους συριζαίους για να μαθαίνει ο κόσμος την αλήθεια!! Μόνο έτσι θα επικρατήσει η λογική όταν ο κόσμος ξέρει την αλήθεια...

ΓΙΩΡΓΗΣ

Οι ΜΚΟ ασκουν κυβερνητικη εξουσια την οποια παιρνουν απο την εκλεγμενη κυβερνηση του Λαου, χωρις ομως να την ασκουν χαρη του λαου.αλλα την ασκουν χαρη ανθελληνικων συμφεροντων, χωρις να εκλεγονται απο το λαο, και χωρις να λογοδοτουν σε αυτον, οπως γινεται με τη δημοκρατικα εκλεγμενη κυβερνηση.Ειναι δηλ. οι ΜΚΟ η επιτομη της αυθαιρεσιας, της αναμειξης ξενων αντεθνικων συμφεροντων στη Χωρα και η ολοφανερη προσπαθεια καταλυσης της λαικης κυριαρχιας και της Πατριδας των μικρων και αδυναμων χωρων, οπως ειναι και η Ελλαδα. Οποιος υποστηριζει τη λειτουργια των ΜΚΟ, δεν απεχει παρα ενα βημα απο τον εθνικο προδοτη,γιατι συντασσεται απο αφελεια, ή επι πληρωμη με τις επιδιωξεις των επιδοξων κυριαρχων του κοσμου

Γανυμήδης

"Μη κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ)"! Μια τέτοια οργάνωση δρά παράνομα και αυθαίρετα, καταπατώντας την κυριαρχία και τα δικαιώματα των λαών. Η εγκατάσταση προσφύγων σε οποιοδίποτε σημείο της χώρας, δίχως την συγκατάθεση των πολιτών είναι παράνομη. Η έλλειψη πολιτικής νομιμότητας στην χώρα, παραβιάζει το δικαίωμα του λαού να ασκεί την εξουσία. Δεν μπορούν παράνομες κομματικές συμμορίες να επιβάλουν στην τοπική αυτοδιοίκηση να λάβει αποφάσεις κατά των πολιτών. Επιλεκτικά ένας Δήμος δεν έχει δικαίωμα να πάρει απόφαση μόνος του, όταν αυτή η αποφαση αφορά και επηρεάζει τους διπλανούς Δήμους. Άρα η εγκατάστασης προσφύγων σε δήμους αποκτά νομιμότητα μόνο με μιά πανελλαδική αποφαση της τοπικής αυτοδιοίκησης όλης της χώρας.

James

Που δηλώνουμε για αμεση μετανάστευση απ' τη χωρα;

Χ

Ρε σαϊνια εκεί στη ΝΔ.Τι παρατηρητήριο και σαχλαμάρες μου κάνατε? Δηλαδή δεν παίζεστε.Κυκλοφοράμε και βλέπουμε τί γίνεται.Έχετε γεμίσει όλη την Ελλάδα μαχαιροβγάλτες που μαχαιρώνουν για το τίποτα.Μαχαίρωσαν προχθές ένα φαντάρο στην Αυλώνα.Και όσο περνάει ο καιρός η κατάσταση χειροτερεύει.Αυξανονται συνεχώς και ο σουγιάς πάει σύννεφο.Ματωμένα πεζοδρόμια βλέπουμε συνεχώς.Και αντί να κλείσετε τα σύνορα να κόψετε τη μάσα στις ΜΚΟ και τα επιδόματα στους μαχαιροβγάλτες κάνατε παρατηρητήριο για να μας ενημερώνετε.Μάτια έχουμε και βλέπουμε.Δεν χρειάζεται παρατηρητήριο.

sotis

Να καταργηθούν οι Μ.Κ.Ο ..χθές !! Οι επιχορηγήσεις των χρημάτων να δίδονται στους Δήμους που σηκώνουν το ΦΟΡΤΙΟ της "φιλοξενείας" κάτω από αυστηρά stadars προσφερομένων παροχών , έτσι που να διασφαλίζεται μέσω κρατικών και διακρατικών ελέγχων το διαχειριστικό κομμάτι και οι Δήμοι να διαχειρίζονται συντονισμένα τα του οίκου τους .!!Χωρίς παρεμβάσεις , Τρίτων άσχετων σκοπιμοτήτων που " ρολάριζαν" μέχρι τώρα οι ΜΚΟ για δικά τους, οφέλη !!!

Διαταγές σε ποιόν;

Άν δέν παίρνουν λεφτά από το Ελληνικό κράτος πώς ακριβώς θά τους τά πάρεις νά τα δώσεις στό Ελληνικό κράτος;

...

Πείτε ποια ειναι η θέση Καραβα και αν είναι αλήθεια αυτά που λέγονται απ' τους κατοίκους..γιατί επιλέχθηκε αυτό το σημείο;;;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης