Η αποκάλυψη του Βαρουφάκη που εξέθεσε τον Τσίπρα

Η αποκάλυψη του Βαρουφάκη που εξέθεσε τον Τσίπρα

«Τον θυμάμαι να μας λέει "ε, θα τους δώσουμε στους δανειστές τα πλεονάσματα και θα πάρουμε τα εργασιακά"»  είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης - Αμηχανία χωρίς απάντηση επί της ουσίας από τον Τσίπρα

varoufakis-tsipras534
Σε μια αποκάλυψη για τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο εξάμηνο του 2015 προχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης από το βήμα της Βουλής κατά την πρωτολογία του στη συζήτηση για τα εργασιακά.

«Η πρώτη μας διαφωνία για το 2015, τον θυμάμαι να μας λέει "ε, θα τους δώσουμε στους δανειστές τα πλεονάσματα και θα πάρουμε τα εργασιακά"» είπε ο κ. Βαρουφάκης για να συμπληρώσει:

«Του απαντούσα ότι πρόκειται για στοιχειώδες σφάλμα. Τότε θεωρούσα ότι ήταν σφάλμα, τώρα γνωρίζω καλύτερα, επρόκειτο για πολιτική επιλογή».

Η αναφορά του κ. Βαρουφάκη προκάλεσε εμφανή αμηχανία στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ξεκίνησε της δευτερολογία του με ην παρατήρηση για την «αγάπη» του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Γιάνη Βαρουφάκη με αφορμή την επισήμανση εκ μέρους του πρωθυπουργού της συγκεκριμένης αποκάλυψης του επικεφαλής του ΜεΡΑ25.

«Πόσο τον αγαπήσατε τώρα τελευταία τον κ. Βαρουφάκη. Ο άνθρωπος που κατέστρεψε την χώρα και τις τράπεζες έτσι δεν λέγατε; Τόσο τον αγαπήσατε. Σας είναι εξαιρετικά σημαντικός. Καταλαβαίνουμε τους λόγους» είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στα 22 λεπτά της δευτερολογίας του δεν έδωσε καμία πειστική απάντηση, αρκούμενος σε μια αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Μέχρι πρότινος ήξερα ότι με κατηγορείτε ότι αντάλλαξα τις συντάξεις με την Συμφωνία Πρεσπών. Δεν το πήρατε πίσω αν και ακόμα και ο Γιούνκερ το χαρακτήρισε αθλιότητα. Σήμερα μας λέτε ότι ανταλλάξαμε τα πλεονάσματα και συνταξιοδοτικό. Δεν μας λέτε για την Συμφωνία Πρεσπών γιατί και την τηρείτε και την τιμάτε» ήταν οι φράσεις που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να απαντήσει στα όσα είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Κλείσιμο
Ο Γιάνης Βαρουφάκης, μάλιστα, επέμεινε στις αναφορές του που προκάλεσαν αμηχανία στον Αλέξη Τσίπρα και στη δευτερολογία του λέγοντας «ναι ο Αλέξης Τσίπρας και τα πλεονάσματα έδωσε και δεν πήρε τα εργασιακά».

Δείτε το απόσπασμα της ομιλίας του Γιάνη Βαρουφάκη:


Γιάνης Βαρουφάκης βουλή


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης