Σακοράφα στον ΘΕΜΑ 104,6: «Φαύλος κύκλος το σχέδιο της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς»

Σακοράφα στον ΘΕΜΑ 104,6: «Φαύλος κύκλος το σχέδιο της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς»

«Μόνο 273 πολίτες αποδέχτηκαν τις προτεινόμενες ρυθμίσεις για τα δάνεια τους» ανέφερε η βουλετής του ΜέΡΑ25

Σακοράφα προς Κοτζιά: Αληθεύει ότι ευθυγραμμίστηκες με τις θέσεις του Ισραήλ;
Την άποψη ότι θα υπάρξει μία καταιγίδα πλειστηριασμών και εξώσεων που θα διαλύσουν τη κοινωνική συνοχή, εξέφρασε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα.

Επικαλούμενη τα στατιστικά στοιχεία, η κ. Σακοράφα ανέφερε πως μέσω της κυβερνητικής πλατφόρμας μόνο 273 πολίτες αποδέχτηκαν τις προτεινόμενες ρυθμίσεις για τα δάνεια τους, ποσοστό που χαρακτήρισε χαμηλό.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο σχέδιο «Ηρακλής» που ψηφίστηκε πριν λίγο καιρό στη βουλή και είπε πως «δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο ως διαδικασία, κατά τη δική μας άποψη είναι μία παγίδα, γιατί για να πετύχει αυτό το σχέδιο απαιτούνται μαζικοί πλειστηριασμοί, τα funds θέλουν να αγοράσουν τα κόκκινα δάνεια στη χαμηλότερη τιμή, να τα πουλήσουν στον ελάχιστο χρόνο ώστε να αποκομίσουν τεράστια κέρδη κι όλα αυτά βέβαια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και τι πετυχαίνουμε με όλη αυτή τη διαδικασία; Ο δανειολήπτης να χάνει το ακίνητο του, να παραμένει χρεωμένος στην τράπεζα για το υπόλοιπο του χρέους του και βεβαίως να ποινικοποιείται και η οφειλή του και από την άλλη οι τράπεζες να ξεπουλάνε σε εξευτελιστικές τιμές τα δάνεια των δανειοληπτών, να δημιουργούν νέα πραγματικά μεγάλη τρύπα κεφαλαιακής επάρκειας και φυσικά οι τράπεζες θα έχουν κάποια στιγμή καινούρια ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης και αυτό δεν το λέμε εμείς το είπε ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης