Προανακριτική Novartis - Τσατάνη: Επιμένει ότι δεχόταν απειλές από τον Παπαγγελόπουλο και θα δώσει αποδείξεις

5030194

Η πρώην εισαγγελέας Εφετών κατά τη δεύτερη ημέρα της κατάθεσής της επανέλαβε τις απειλές που δεχόταν από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης την περίοδο που ερευνούσε την υπόθεση Βγενόπουλου

Έγγραφο που αποδεικνύει τις τηλεφωνικές συνομιλίες με τον κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο δήλωσε ότι θα προσκομίσει στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής η κυρία Γεωργία Τσατάνη.

Η πρώην εισαγγελέας Εφετών κατά τη δεύτερη ημέρα της κατάθεσής της επανέλαβε τις απειλές που δεχόταν από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης την περίοδο που ερευνούσε την υπόθεση Βγενόπουλου ενώ υποστήριξε ότι έχει στοιχεία για να αποδείξει τους ισχυρισμούς της.

Ο διάλογος που διημείφθη έχει ως εξής:

Ι. Μπούγας: Είχατε πει ότι «έχετε όλα τα στοιχεία για τις πιέσεις που δεχθήκατε από τον κ.Παπαγγελόπουλο».

Γ. Τσατάνη: Έχω αντίγραφο από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που θα αποδείξει τα τηλεφωνήματα με τον κ.Παπαγγελόπουλο. Θα σας το προσκομίσω.

Ζ. Ράπτη: Στην αναφορά σας στον Άρειο Πάγο υποστηρίζετε ότι παρανόμως ο κ.Παπαγγελόπουλος σας αφαίρεσε τη δικογραφία Βγενόπουλου

Γ. Τσατάνη: Κάθε μου παραγγελία την κοινοποιούσα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Όμως από πλευράς του κ.Παπαγγελόπουλου έχω να πω ότι εδώ έχει λάβει χώρα ειδική καθορισμένη συμπεριφορά του. Δηλαδή «διώξτε τη δικογραφία και να παραδοθεί αλλού».

Ζ. Ράπτη: Έχει ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο;

Γ. Τσατάνη: Από το 1981 μέχρι το 2019 προσωπικά εγώ δεν γνωρίζω να έχει γίνει κάτι τέτοιο. Οπωσδήποτε βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση. Ίσως ο κ.Παπαγγελόπουλος πίστευε ότι ήμουν ένα διαβλητό άτομο και ότι θα ενδώσω. Παρά τη στοχοποίηση, εγώ δεν ενέδωσα. Δεν μπορούσα να δεχθώ ότι θα ερχόμουν αντιμέτωπη με όλο αυτό τον βρώμικο πόλεμο που είχε προεκτάσεις και σε μέλη της οικογενείας μου.

Επίσης, η κυρία Τσατάνη επανέλαβε τη μαρτυρία της για την αφαίρεση της φρούρησης λίγες ημέρες πριν γίνει στόχος τρομοκρατικής επίθεσης από τους «Πυρήνες της Φωτιάς».

Γ. Τσατάνη: Δεν μπορώ ακόμη να εξηγήσω γιατί αμέλησαν για την ασφάλειά μου. Η στοχοποίησή μου ήταν μεγάλη και όμως μου αφαίρεσαν τη φύλαξη που είχα από το 2011.

Ζ. Ράπτη: Απευθυνθήκατε γι' αυτό σε κάποιον αρμόδιο;

Γ.Τσατάνη: Έκανα την αναφορά μου. Αργότερα συνάντησα τυχαίως στο αεροδρόμιο τον τότε Υπουργό Προστασίας και του είπα «Υπουργέ, μου την ανάψατε». Εκείνος είπε για τη φύλαξη: «Ε, σου την επαναφέραμε». Αυτά, και ο νοών νοείτω... Εγώ πάντως πήγα το 2018 και κατέθεσα αυτοβούλως. Θα μπορούσα να αναγνωρίσω και πρόσωπα που με παρακολουθούσαν. Όμως ούτε φωτογραφία ούτε τίποτε άλλο μου επεδείχθη. Και μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για επίθεση που θα μπορούσαν να τραυματισθούν πολλά άτομα.

Σε άλλο σημείο και κληθείσα να απαντήσει στο αν υπάρχουν άλλοι εισαγγελικοί λειτουργοί που γνωρίζουν για παρεμβάσεις του κ. Παπαγγελόπουλου αναφέρθηκε στην πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Γ. Τσατάνη: Στη δήλωση της κας Κοτζαμάνη Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το 2016 το συμπέρασμα είναι σαφές: Υπονοούσε την ύπαρξη εξωδικαστικών παρεμβάσεων.

Ι. Μπούγας Αφορούσε και τη δική σας υπόθεση αυτό που λέτε;

Γ. Τσατάνη: Ναι. Αυτό το έχω αντιληφθεί.

Ι. Μπούγας: Πιστεύετε ότι η κα Κοτζαμάνη αναφερόταν σε ποιους για αυτές τις εξωδικαστικές παρεμβάσεις;

Γ. Τσατάνη: Μόνο στον κ.Παπαγγελόπουλο. Κανέναν άλλο.

“Υπουργέ μου την ανάψατε”

Η κυρία Τσατάνη υποστήριξε ότι μετά την τρομοκρατική επίθεση εναντίον της συναντήθηκε τυχαία με τον αρμόδιο υπουργό για θέματα Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα ο οποίος της είχε αφαιρέσει όπως υποστήριξε την φρούρηση:

Γ.Τσατάνη: Δεν μπορώ ακόμη να εξηγήσω γιατί αμέλησαν για την ασφάλειά μου. Η στοχοποίησή μου ήταν μεγάλη και όμως μου αφαίρεσαν την φύλαξη που είχα από το 2011.

Ζ.Ράπτη: Απευθυνθήκατε γι αυτό σε κάποιον αρμόδιο;

Γ.Τσατάνη: Έκανα την αναφορά μου. Αργότερα συνάντησα τυχαίως στο αεροδρόμιο τον τότε Υπουργό Προστασίας και του είπα «Υπουργέ, μου την ανάψατε». Εκείνος είπε για την φύλαξη «Ε, σου την επαναφέραμε». Αυτά, και ο νοών νοείτω... Εγώ πάντως πήγα το 2018 και κατέθεσα αυτοβούλως. Θα μπορούσα να αναγνωρίσω και πρόσωπα που με παρακολουθούσαν. Όμως ουτε φωτογραφία ούτε τίποτε άλλο μου επεδείχθη. Και μην ξεχνάμε οτι πρόκειται για επίθεση που θα μπορούσαν να τραυματισθούν πολλά άτομα.

Σε άλλο σημείο ειπώθηκε:

Γ.Τσατάνη: Στην δήλωση της κας Κοτζαμάνη Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το 2016 το συμπέρασμα είναι σαφές: Υπονοούσε την ύπαρξη εξωδικαστικών παρεμβάσεων.

Ι.Μπούγας Αφορούσε και την δική σας υπόθεση αυτό που λέτε;

Γ.Τσατάνη: Ναι. Αυτό το έχω αντιληφθεί.

Ι.Μπούγας: Πιστεύετε οτι η κα Κοτζαμάνη αναφερόταν σε ποιους για αυτες τις εξωδικαστικές παρεμβάσεις;

Γ.Τσατάνη: Μόνο στον κ.Παπαγγελόπουλο. Κανέναν άλλο.

Σε άλλο σημείο ειπώθηκαν τα εξής:

Ι.Μπούγας:Δέκα Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε κοινοβουλευτική τους ερώτηση ανέφεραν στοιχεία από την δική σας αναφορά. Πώς γίνεται αυτό;

Γ.Τσατάνη: Δεν ξέρω. Πάντως δεν θα μπορούσαν να έχουν γνώση. Αυτό το χαρακτηρίζω ευθεία παρέμβαση.

Ι.Μπούγας: Η ερώτηση απαντήθηκε από τον κ.Παπαγγελόπουλο που επικαλείται την διάταξη του κ.Παντελή σύμφωνα με την οποία ήταν όλα νόμιμα. Λίγο μετά όμως έγινε η δίωξή σας.

Γ.Τσατάνη: Η κα Θάνου μου ζητούσε επιμόνως το πόρισμά μου. Εγώ της είπα οτι το πόρισμα πήρε το δρόμο της. Είμαστε και οι δύο από την Χαλκίδα, έχουμε κοινή καταγωγή και της είπα «Κυρία Πρόεδρε θέλετε να δείτε που έχω καταλήξει». Είχα καταλάβει από το ύφος της τί ζητούσε. Της είπα οτι θα τις δώσω σημειώσεις μου για να καταλάβει πώς είχα καταλήξει. Και μετά ακολούθησε η δίωξή μου.

Ι.Μπούγας: Δίνετε κάποια εξήγηση για τη σειρά των γεγονότων;

Γ.Τσατάνη: Έπρεπε πάση θυσία να γίνουν διώξεις. Υπήρχε αφόρητη πίεση. Αυτή η πίεση πέρα από τα δημοσιεύματα προερχόταν από τον Αναπληρωτή Υπουργού Παπαγγελόπουλο. Σε καμία περίπτωση αυτά που υπέστην δεν ταιριάζουν σε κράτος δικαίου. Όσα υπέστην ήταν πρωτόγνωρα.

Β.Κεγκέρογλου: Ποιος μπορούσε να ενημερώσει για τόσα στοιχεία τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;

Γ.Τσατάνη: Δεν νομίζω οτι οι δέκα Βουλευτές είχαν ενημέρωση μόνο από τα δημοσιεύματα. Δεν μπορώ να πω 100%, αλλά από ενημέρωση του κ.Παπαγγελόπουλου μπορεί να τα ήξεραν. Σε ό,τι αφορά την δική μου υπόθεση εγώ κατάλαβα οτι ο κ.Παπαγγελόπουλος ήθελε να ασκηθούν πάση θυσία διώξεις. Είχε θα έλεγα εμμονή με την υπόθεση Βγενόπουλου.

Β.Κεγκέρογλου: Η πρωτόγνωρη συμπεριφορά του κ.Παπαγγελόπουλου για την οποία μιλήσατε ήταν θεσμική ή όχι;

Γ.Τσατάνη: Ήταν αντιθεσμική.

Κλείνοντας την κατάθεσή της στην προανακριτική η κυρία Τσατάνη έκανε την εξής δήλωση: “Η σοβαρότητα ενός ανθρώπου κρίνεται από την σχέση της λογικής με τα έργα του. Στον κ.Παπαγγελόπουλο αμφισβητώ αυτή την σοβαρότητα.

Την αμφισβητώ γιατί, με την εξουσία που είχε, πίστευε οτι μπορούσε να επέμβει την εισαγγελική μου κρίση. Νόμιζα οτι ήμουν διαβλητή. Δεν ήμουν”.


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (16)

Οκ

Η Κα Τσατανη δήλωσε: Αμφισβητώ την σοβαρότητα του Παπαγγελοπουλου. Πράγματι εκείνο που φαίνεται από την κοινή λογική είναι, ότι οι δηλωσεις του για τους τέσσερις εισαγγελεις και τα λεγόμενα του σε διάφορες συνεντευξεις, δείχνουν έλλειψη σοβαρότητας για δημόσιο λειτουργό.

ΣΑΛΤΣΑΣ

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ .. ΑΞΙΟΙ ΚΑΣΤΑΝΑΔΕΣ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΣΟ ΕΝΤΙΜΟΙ ΟΣΟ ΟΙ ΒΙΟΠΑΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ...ΔΡΟΜΟΥ

ΤΡΟΛοι

Κυρ Μίμη μας πότε θα πιάσετε τα νταούλια να μας κελαηδίσετε;

Μάκαρος

Πέθαναν τον Βγενόπουλο ζητώντας του βιβλιοθήκες με πεντακοσάρικα.Ο ρασπούτιν είχε 2 μαγαζά ένα δικό του και ένα με το τσίπρα

Ξένια

Και τα άρπαζαν χοντρά εκβιάζοντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία μέσω δημοσιογράφων και στημένων άρθρων σε συγκεκριμένη εφημερίδα

Montazieros

Η κυρία έχει τους λογαριασμούς της κινητής με τα τηλέφωνα που της έκανες κυρ Ρασπούτιν μου! Τώρα κυρ Ρασπούτιν μου? Μήπως τον ήπιες κυρ Ρασπούτιν μου? Φαντάζεσαι να υπάρχουν και τίποτε ηχητικά? Κόλαση!

μεσααα!!!!!!!!!

O πινοκιο γιατι υπουργοποιησε σε τοσο σημαντικη θεση τον αρχηγο της ΚΥΠ καραμανλη;;; τωρα λουφαζει.... μην τον παρει μαζι του...

ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ. ΤΟ 2015 ΤΟΝ ΠΙΝΟΚΙΟ ΤΟΝ ΕΣΩΣΕ Η ΡΑΦΗΝΑ.

,

κοινος νους

αυτη δεν ηταν η δικαστικος που εβγαλε ''λαδι'' τον βγενοπουλο?????

Ο Φάπας ο μαυροζώνης

Kοινέ νου σου έχω πει 100 φορές το σκασμό?

κοινος η κενος;;;

και τεσσεραμισυ χρονια τι εκανε ο πασπουτιν , αν τον ειχε βγαλει λαδι η τσατανη;;; εσυ λες να ειχαν οι τσιπροκαμμενοι στοιχεια για πολιτικο αντιπαλο και να τα αφηναν ανεκμεταλευτα;;

Ο ΓΕΛΟΙΟΣ

Πήγε να θάψει άλλους και τον βλέπω σουμπιτο στη ψειρου.

ΧΑΝΙΑ

Θα του ισιωσει..η καμπουρα στην ψειρου

αμα συνεχισουμε ετσι

τον βλεπω να κλεινει σουιτα τον Μιμη

Οι έχοντες το παρακμιακό....πλεονέκτημα!!

Ειλικρινά αναρωτιέμαι......4 εισαγγελικοί λειτουργοί που καταθέτουν τα ίδια πράγματα, είχαν όλοι τίποτε προσωπικά με τον Κουασιμόδο και θέλουν να τον βλάψουν??? Μήπως βάλθηκαν όλοι μαζί να πλήξουν την υστεροφημία της καλυτέρας και ενδοξοτέρας.....κυβέρνησης που είχε ποτέ αυτός ο τόπος??

@

Ειδες; Σιγα μην εξυπηρετουν συμφεροντα!! Απιθανο σε λεω!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης