Πιπιλή στον ΘΕΜΑ 104,6 για ΜΚΟ: Δεν υπάρχει επαγγελματικός εθελοντισμός

Πιπιλή στον ΘΕΜΑ 104,6 για ΜΚΟ: Δεν υπάρχει επαγγελματικός εθελοντισμός

«Από τη στιγμή που είναι δημόσιο το χρήμα, όσοι πληρώνονται επαγγελματικά παύουν να έχουν την έννοια του εθελοντή και είναι επαγγελματίες κρατικοί λειτουργοί» υπογράμμισε η βουλευτής της ΝΔ

Fotini_Pipili
Για την κατάσταση στις ΜΚΟ μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή. Η κυρία Πιπιλή ανέφερε πως δεν υπάρχει επαγγελματικός εθελοντισμός: Από τη στιγμή που είναι δημόσιο το χρήμα, όσοι πληρώνονται επαγγελματικά παύουν να έχουν την έννοια του εθελοντή και είναι επαγγελματίες κρατικοί λειτουργοί.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Πιπιλή είπε «δεν υπάρχει επαγγελματικός εθελοντισμός, είναι πασιφανές, ούτε επαγγελματίες αλληλέγγυοι. Εδώ δημιουργήθηκε μία κατάσταση και με τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ, όπου επαγγελματίες εθελοντές και επαγγελματίες αλληλέγγυοι πληρώνονταν και πληρώνονται από δημόσιο ευρωπαϊκό χρήμα ή κυβερνητικό. Δεν υπάρχει δημόσιος υπάλληλος που να μην είναι καταγεγραμμένος στα αρχεία της υπηρεσίας στην οποία υπηρετεί, για να μπορεί μετά να αμοίβεται με κρατικό χρήμα».

Πρόσθεσε δε, ότι έχει γίνει συζήτηση στο Συμβούλιο της Ευρώπης για το εμπόριο ανηλίκων, εμπόριο οργάνων και παιδεραστία μέσω κάποιων ολίγων που δήλωναν ΜΚΟ: «Υπάρχουν ονομαστικές καταγγελίες ότι συνέβησαν αυτά και στη Χίο και στη Λέσβο ή σε άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου ή πιθανόν και στη Αττική, όπου διάφοροι που παρίσταναν τα μέλη διακεκριμένων και ευαίσθητων ανθρωπιστών δήθεν ΜΚΟ, στην ουσία δεν ήταν μόνο διακινητές μεταναστών, γιατί κάποιες κατηγορούνται ακόμα και για αυτό και πρέπει να ελεγχθούν, αλλά έκαναν εμπόριο οργάνων ανηλίκων και θέματα σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, άρα λοιπόν αυτό το θέμα πέρασε ευτυχώς, θα περιμένουμε όμως πολύ γρήγορα τα στοιχεία γιατί υπάρχουν πραγματικά οι κυβερνητικές οργανώσεις που παράγουν έργο και δεν πρέπει να τους πάρει η μπάλα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης