ΚΙΝΑΛ: Βάζει την προστασία της πρώτης κατοικίας ψηλά στην αντιπολιτευτική του ατζέντα

ΚΙΝΑΛ: Βάζει την προστασία της πρώτης κατοικίας ψηλά στην αντιπολιτευτική του ατζέντα

Πηγές της Τρικούπη τονίζουν ότι η πλατφόρμα του Ν.4605/2019 είναι αναποτελεσματική αφού μόνο το 0,65% των περιπτώσεων έχει ρυθμιστεί. Ενώ, επισημαίνουν πώς οι δανειολήπτεςδε θα έχουν κανένα μέτρο προστασίας απέναντι στη στρατηγική των τραπεζών και των funds, αφού απουσιάζει ένας ‘’τραπεζικός διαμεσολαβητής’’

proti_katoikia_2
Ψηλά στην αντιπολιτευτική ρητορική του ανεβάζει το Κίνημα Αλλαγής την προστασία της πρώτης κατοικίας, που λήγει την 1η Μαϊού. Όπως μαθαίνει το protothema.gr, η Φώφη Γεννηματά, που επισκέπτεται την Κυριακή και τη Δευτέρα την Ηλεία, θα αναφερθεί μεταξύ άλλων σημαντικών θεμάτων στην προστασία των αδύναμων ενώ και οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος, βάζουν όχι απλώς ψηλά στην ατζέντα τους το θέμα αυτό, αλλά ένα από τα πρώτα που θα θίγουν μαζί με το προσφυγικό το επόμενο διάστημα ετοιμάζοντας σημαντικές πρωτοβουλίες.
Πηγές της Τρικούπη τονίζουν ότι η πλατφόρμα του Ν.4605/2019 είναι αναποτελεσματική αφού μόνο το 0,65% των περιπτώσεων έχει ρυθμιστεί. Ενώ, επισημαίνουν πώς οι δανειολήπτεςδε θα έχουν κανένα μέτρο προστασίας απέναντι στη στρατηγική των τραπεζών και των funds, αφού απουσιάζει ένας ‘’τραπεζικός διαμεσολαβητής’’ που θα μπορούσε να αξιολογήσει τη βιωσιμότητα των προτάσεων και να αντιπροτείνει ρύθμιση που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή από το δανειολήπτη Η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής προβλέπει την επέκταση του πλαισίου του Ν.3869/10 με αυστηρές προϋποθέσεις τόσο σε σχέση με τα εισοδήματα των δανειοληπτών και την αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας, όσο και σε σχέση με τη συνεργασία δανειολήπτη-τράπεζας.

Παράλληλα, το Κίνημα Αλλαγής έθεσε στη δημόσια συζήτηση τη δυνατότητα του δανειολήπτη να αγοράσει το δάνειο του από την τράπεζα πριν αυτό καταλήξει σε κάποιο fund, εφ’όσον έχει κριθεί με δικαστική απόφαση ή από την ίδια την τράπεζα ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στις δανειακές του υποχρεώσεις.

Και για τις δύο περιπτώσεις περιλαμβάνονται ασφαλιστικές δικλείδες για την αποτροπή πρόκλησης εικονικά ‘’κοκκινισμένων’’ δανείων. Μάλιστα, για το δικαίωμα προαίρεσης του δανειολήπτη στην αγορά του χρέους του προς την τράπεζα, η τροπολογία του Κινήματος Αλλαγής λαμβάνει υπόψη τόσο τα συμφέροντα των δανειοληπτών όσο και αυτά των τραπεζών.

Την ίδια ώρα, η κόντρα Άδωνι Γεωργιάδη με το Κίνημα Αλλαγής καλά κρατεί. Το Σάββατο, σε συνέντευξη του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έβαλε νέο λάδι στη φωτιά μεταξύ τους λέγοντας ότι διαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενα του από το ΚΙΝΑΛ για την α' κατοικία. Άμεση ήταν η απάντηση του βουλευτή Ηλείας και αρμόδιο στον τομέα ανάπτυξης, Μιχάλη Κατρίνη, ο οποίος σε ανακοίνωση του μεταξύ άλλων τόνισε, “ ότι ο κ. Γεωργιάδης συνεχίζει να εκτίθεται” ενώ καταλήγει στην ανακοίνωση του λέγοντας “ότι οι πολίτες γνωρίζουν και τις ακραίες θέσεις του και την καριέρα του στον λαϊκισμό. Το ζήτημα είναι να μη πληρώσουν τις άγριες διαθέσεις του”.

Ολόκληρη η δήλωση Μ.Κατρίνη (ΒΙΝΤΕΟ)
Δηλώσεις



“Ο λαλίστατος κ. Γεωργιάδης συνεχίζει να εκτίθεται. Σύντομα όμως θα βρεθεί απέναντι στην κοινωνία, μόλις το κυνικό του σχέδιο για τους πλειστηριασμούς αρχίζει να εφαρμόζεται. Η θέση του Κινήματος Αλλαγής για την προστασία της Α’ κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών, είναι ξεκάθαρη. Και θα επιμείνουμε για την αποδοχή της. Οι πολίτες γνωρίζουν και τις ακραίες θέσεις του κ. Γεωργιάδη και την καριέρα του στον λαϊκισμό. Το ζήτημα είναι να μην πληρώσουν τις άγριες διαθέσεις του”.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης