Δρίτσας στον «Θέμα 104.6»: Στο συνέδριο οι αποφάσεις για το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ

Δρίτσας στον «Θέμα 104.6»: Στο συνέδριο οι αποφάσεις για το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει, εμμέσως πλην σαφώς, την πρόταση για δημοψήφισμα

dritsas
Νέα προειδοποίηση από την πλευρά των κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά δια στόματος Θοδωρή Δρίτσα, ότι οι όποιες αποφάσεις για αλλαγή του ονόματος του κόμματος, πρέπει να ληφθούν από το συνέδριο, απορρίπτοντας, εμμέσως πλην σαφώς, την πρόταση για δημοψήφισμα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ένα συνέδριο υψηλού κύρους και οι κρίσιμες αποφάσεις συμπεριλαμβανομένου και του ονόματος, πρέπει να ανήκουν στο συνέδριο», τόνισε με νόημα, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Θοδωρής Δρίτσας.

Όπως ανέφερε ο κ. Δρίτσας «είναι η εντολή που πήραμε από τη πολιτική γραμματεία και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να συντάξουμε ένα κείμενο που να θέτει σε μία κριτική αξιολόγηση και τα θετικά και τα αρνητικά, όχι μόνο της περιόδου της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όσων προηγήθηκαν από το ΄12 και μετά, θέλουμε να δούμε με λίγα λόγια τι πρέπει να κρατήσουμε και τι πρέπει να διορθώσουμε από όλη αυτή την εμπειρία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και Ριζοσπαστική Αριστερά ήταν, είναι και θα είναι και δημοκρατική και ανανεωτική. Κανένας δεν τσακώνεται, τίθενται απόψεις».

Για το μεταναστευτικό ο κ. Δρίτσας είπε «δεν θεωρούμε ότι αποτύχαμε στο μεταναστευτικό, είχαμε μία γραμμή νομιμότητας, αλληλεγγύης και διεθνώς αναγνωρισμένης αναβάθμισης του κύρους της Ελλάδας εκείνη την περίοδο σε σχέση με όλη τη συζήτηση που γινόταν σε όλη την Ευρώπη, που τότε ακόμα ήταν η Ευρώπη των ανοιχτών συνόρων και όχι των κλειστών. Γιατί λοιπόν να αυτομαστιγωθούμε και να θεωρήσουμε ότι η πολιτική μας για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό ήταν λάθος; 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης