Τραμπ: Ενισχυμένη σχέση ασφαλείας ΗΠΑ και Ελλάδας - Εξαιρετικός ηγέτης ο Μητσοτάκης

Τραμπ: Ενισχυμένη σχέση ασφαλείας ΗΠΑ και Ελλάδας - Εξαιρετικός ηγέτης ο Μητσοτάκης

Η νέα πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Αμερικανό πρόεδρο - Ο Τραμπ μίλησε «θερμά» για την πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «εξαιρετικό ηγέτη, ο οποίος, μέσω των μεταρρυθμίσεων, έχει συμβάλει ουσιαστικά στην επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας»

mitsotakis-trump-0
Τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, στη νέα πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ, κυρία Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η οποία του επέδωσε τα διαπιστευτήριά της.

Χειραψία του προέδρου των ΗΠΑ με την κυρία Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού και της ελληνικής αντιπροσωπείας στον Λευκό Οίκο


Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ισχυρή στήριξή του στην αναπτυσσόμενη σχέση Ελλάδας - Ισραήλ - Κύπρου και σημείωσε ότι η πρόσφατα κυρωθείσα από τη Βουλή συμφωνία αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ - Ελλάδας «επιβεβαιώνει τη δέσμευση των χωρών σε μια ενισχυμένη σχέση ασφαλείας».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τραμπ αναφέρθηκε με τα θερμότερα λόγια στην πρόσφατη επίσκεψη στις ΗΠΑ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «εξαιρετικό ηγέτη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, μέσω των μεταρρυθμίσεων, έχει συμβάλει ουσιαστικά στην επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην «εξαιρετική, ιδιαίτερα ισχυρή και ιστορική σχέση μεταξύ των δύο χωρών, η οποία ενισχύεται από τις πρόσφατες θετικές εξελίξεις σε στρατιωτικά, οικονομικά και στρατηγικά θέματα».

Τέλος, ο Αμερικανός πρόεδρος εξήρε το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε την ισχυρή στήριξή του στην αναπτυσσόμενη σχέση Ελλάδας Ισραήλ και Κύπρου, ενώ σημείωσε ότι η πρόσφατα κυρωθείσα από τη Βουλή συμφωνία αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ - Ελλάδας «επιβεβαιώνει τη δέσμευση των χωρών σε μια ενισχυμένη σχέση ασφαλείας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώην διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη διπλωματική εκπροσώπηση της χώρας μας στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης