Υπόθεση Novartis: Τι κατέθεσαν στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου οι «κουκουλοφόροι» μάρτυρες

Υπόθεση Novartis: Τι κατέθεσαν στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου οι «κουκουλοφόροι» μάρτυρες

Οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες, “Μάξιμος Σαράφης” και “Αικατερίνη Κελέση” κλήθηκαν στις 4 Δεκεμβρίου 2019 και οι καταθέσεις τους διαβιβάστηκαν πρόσφατα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής - Αμφότεροι παραδέχτηκαν, μεταξύ άλλων, πως ήταν στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας

areios_ar
Στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη και Ευάγγελο Ζαχαρή που ερευνούν το δικαστικό σκέλος της “σκευωρίας” Novartis κατέθεσαν οι “κουκουλοφόροι” μάρτυρες “Μάξιμος Σαράφης” και “Αικατερίνη Κελέση”.

Οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες κλήθηκαν στις 4 Δεκεμβρίου 2019 και οι καταθέσεις τους διαβιβάστηκαν πρόσφατα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο “Μ. Σαράφης” όσο και η “Αικ. Κελέση” παραδέχθηκαν πως ήταν στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας Novartis και πως κλήθηκαν στο τέλος του 2017 απο την εισαγγελία Διαφθοράς προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες για πιθανές αθέμιτες πρακτικές της εταιρείες.

Οι ίδιοι υποστήριξαν ότι δεν είχαν ποινική εμπλοκή στην υπόθεση και πως η κλήση για συνεργασία απο την εισαγγελία Διαφθοράς έγινε λόγω της “βαθειάς τους γνώσης” για τις πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας. Επίσης, υποστήριξαν ότι δεν έχουν υπάρξει προστατευόμενοι μάρτυρες για τις αμερικανικές αρχές και πως δεν μετέχουν σε “συμμορία ή σκευωρία”.

Αναφορικά με παλαιότερες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη πως γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες και πως αυτοί είναι έτοιμοι να “κελαηδήσουν”, είπαν ότι δεν ήρθαν σε επαφή μαζί του και πως εξέφρασε προσωπικές του εκτιμήσεις.

Τέλος, ο “Μάξιμος Σαράφης” κληθείς να εξηγήσει το γεγονός ότι θυμήθηκε την εμπλοκή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην τελευταία του κατάθεση και ενώ είχε καταθέσει δεκάδες άλλες φορές, είπε πως οι μαρτυρίες του ακολούθησαν χρονολογική σειρά και πως ξεκίνησε απο την κυβέρνηση Καραμανλή για να καταλήξει στην κυβέρνηση Σαμαρά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης