Ο Παναγιωτόπουλος διαψεύδει τον Ερντογάν για τα Ιμια: Δεν υπήρξε καμία συνεννόηση

Ο Παναγιωτόπουλος διαψεύδει τον Ερντογάν για τα Ιμια: Δεν υπήρξε καμία συνεννόηση

«Εμείς εκείνη τη μέρα, όλη την Παρασκευή, τρέχαμε με το θέμα του ερευνητικού και παρακολουθούσαμε αυτό», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

nikos_pana
Ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί μηνύματος της Τουρκίας στην Ελλάδα, να μην πάει στα Ίμια, την ημέρα της επετείου.

Ο κ. Παναγιωτόπολος, σε τηλεφωνική επικοινωνία, εκτός αέρα, που είχε με τον Τάκη Χατζή, όπως ανέφερε ο ίδιος στον Alpha και την εκπομπή «Εκτός Γραμμής», τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία συνεννόηση με την Τουρκία και πώς είναι ψέματα όσα υποστηρίζει ο Ερντογάν.

«Εμείς εκείνη τη μέρα, όλη την Παρασκευή, τρέχαμε με το θέμα του ερευνητικού και παρακολουθούσαμε αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας και συνέχισε:
«Άλλωστε, αυτές οι συζητήσεις δεν γίνονται από εμένα. Αν γινόντουσαν θα ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά δεν έγιναν ποτέ».

Χθες ο Τούρκος πρόεδρος σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους είπε ότι είχε στείλει μήνυμα στην Αθήνα να μην υπάρξει ένταση στα Ίμια.

Κλείσιμο
«Φέτος δεν ζήσαμε κρίση στα Καρντάκ (Ίμια). Γιατί; Διότι τηρήσαμε μια συγκεκριμένη στάση. Δηλώσαμε πως αν γίνει κάποια κίνηση όπως στο παρελθόν τότε θα απαντήσουμε διαφορετικά και θα δείτε πως αν η Ελλάδα δεν κάνει κάτι στα Καρντάκ (Ιμια) δεν θα γίνει και από την πλευρά μας», είπε μεταξύ άλλων και αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία Ακάρ – Παναγιωτόπουλου, λέγοντας, «o υπουργός Άμυνας μου πιθανότατα θα καλούσε τον Ελληνα υπουργό Άμυνας για να τον ευχαριστήσει και για να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία στα Καρντάκ (Ιμια) και στα υπόλοιπα νησιά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης