Ερντογάν για Ίμια: Φέτος δεν υπήρξε ένταση - Αφού δεν πήγαν οι Έλληνες δεν πήγαμε κι εμείς

Ερντογάν για Ίμια: Φέτος δεν υπήρξε ένταση - Αφού δεν πήγαν οι Έλληνες δεν πήγαμε κι εμείς

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι η Άγκυρα είχε στείλει μήνυμα στην Αθήνα για να μην υπάρξει ένταση στα Ίμια - «Φέτος δεν ζήσαμε κρίση στα Ίμια. Διότι τηρήσαμε μια συγκεκριμένη στάση»

erdogan_ar
Την τακτική των προκλήσεων συνεχίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που ανέφερε ότι η Άγκυρα είχε στείλει μήνυμα στην Αθήνα να μην υπάρξει ένταση στα Ίμια.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, η χώρα του είχε «συγκεκριμένη στάση». Η Τουρκία «δήλωσε πως αν γίνει κάποια κίνηση όπως στο παρελθόν» τότε θα υπάρξει «διαφορετική απάντηση».

«Φέτος δεν ζήσαμε κρίση στα Ίμια (σ.σ. Είπε τη λέξη Καρντάκ) Γιατί; Επειδή τηρήσαμε μια συγκεκριμένη στάση. Δηλώσαμε πως αν γίνει κάποια κίνηση, όπως στο παρελθόν τότε θα απαντήσουμε διαφορετικά και θα δείτε πως αν η Ελλάδα δεν κάνει κάτι στα Ίμια δεν θα γίνει και από την πλευρά μας» είπε ο Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Ερντογάν, ο Χουλουσί Ακάρ «πιθανότατα θα καλούσε τον Έλληνα υπουργό Άμυνας για να τον ευχαριστήσει και για να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία στα Ίμια και στα υπόλοιπα νησιά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης