LIVE

Κορωνοϊός

Προανακριτική Novartis: Πιέσεις Παπαγγελόπουλου για «στήσιμο» διώξεων αποκάλυψε ο εισαγγελέας Αθανασίου

proanakritiki_2

Την άσκηση διώξεων χωρίς στοιχεία σε συγκεκριμένα πρόσωπα ζητούσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σύμφωνα  με όσα αποκάλυψε ο πρώην εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτης Αθανασίου - «Την εξουσία που έχω σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν την είχα ποτέ στη ζωή μου», του είπε ο Παπαγγελόπουλος

Παρεμβάσεις και απειλές του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προς τους εισαγγελείς που ερευνούσαν υποθέσεις ΜΜΕ, αλλά και του Ανδρέα Βγενόπουλου, προκειμένου να ασκήσουν διώξεις χωρίς στοιχεία αποκαλύπτει ο πρώην εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτης Αθανασίου στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αθανασίου κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ανέφερε: “Σε μια επίσκεψη μου είπε (ο κ. Παπαγγελόπουλος) “Παναγιώτη μου την εξουσία που έχω σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν την είχα ποτέ στη ζωή μου" και σε άλλο σημείο πρόσθεσε: “Στην πορεία με καλούσε για να πληροφορείται την εξέλιξη υποθέσεων, κυρίως καναλαρχών. Με πίεζε για Αλαφούζο. Του έλεγα πως δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα. Για τις λίστες φοροδιαφυγής δεν έδειξε ενδιαφέρον. Εδειξε ενδιαφέρον για τα μιντιακα και τους καναλάρχες. Ηθελε ταχύτητα. Του κατέστησα σαφές οτι πως δεν είμαι διατεθειμένος να παρακάμψω τη νόμιμη διαδικασία για κανενα φυσικό πρόσωπο”.

Στην συνέχεια αποκάλυψε: “Για τον Βγενοπουλο μας πίεζε αφόρητα. Έφθασε στο σημείο να απειλεί πως δεν τελειώσει άμεσα ο φορολογικός έλεγχος θα “βγω στα κανάλια και θα πω ότι τα έχουν αρπάξει (οι ελεγκτές) από τον Βγενόπουλο” Τον ρώτησα “μα τι είναι αυτά που λες; έχεις στοιχεία;” απάντησε: “όχι, όμως είμαι σίγουρος πως θα έχουν αρπάξει”.

Ο κ. Αθανασίου αποκάλυψε και το ειδικό ενδιαφέρον του κ. Παπαγγελόπουλου για τον γνωστό δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο: “Μου είπε έχεις τίποτα για τον δημοσιογράφο Παπαχρήστο; Λέω “όχι” και μου απαντά: “Δεν μπορεις να φτιάξεις κάτι;” Έμεινα εμβρόντητος”.

Κατά την έναρξη της κατάθεσή του ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι γνωρίζει τον πρώην υπουργό απο την δεκαετία του ‘80 και πρόσθεσε: “Εκτός από συνάδελφο,ι ήμασταν και οικογενειακοί φίλοι. Όταν διορίστηκε αναπληρωτής Υπουργος Δικαιοσύνης, επειδή ήταν φίλος μου από παλιά, σκέφτηκα να του ζητήσω την βοήθειά του παρόλο που είχε προηγηθεί ένα εντελώς δυσάρεστο και αντιδικονομικό περιστατικό από την πλευρά του. Συγκεκριμένα, ως υπηρεσιακός υπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Βασιλικής Θάνου τον Αύγουστο του 2015 διαβίβασε μια επιστολή του Φιλιππάκη που έλεγε οτι οι Μιωνής, Παπασταύρου, κλπ είχαν συστήσει μια εγκληματική οργάνωση με χρήματα που κατέληγαν σε πολιτικά πρόσωπα.

Ο κ.Παπαγγελόπουλος αντί να διαβιβάσει την επιστολή σε μένα που ερευνούσα την υπόθεση την διαβίβασε στον προϊστάμενο εισαγγελίας πρωτοδικών κ.Ζαγοραίο και εκείνος τη χρέωσε στην κυρία Τουλουπάκη. Εγω δεν ενημερώθηκα που ήμουν ο καθ’ ύλην αρμόδιος. Και η κυρίαΤουλουπάκη με βοηθούς μετέβησαν στο Παρίσι με απόλυτη μυστικότητα. Ε, δε νομίζω οτι αυτό είναι σωστό. Οι εισαγγελείς έπραξαν σε συνεννόηση με μέλος της εκτελεστικής εξουσίας και οχι της δικαστικής. Εγώ ερευνούσα την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Σε μένα αυτή η επιστολή έπρεπε να έρθει πρωτίστως. Εγώ με έκπληξη τα διάβασα όλα αυτά από τον Τύπο”. Η περιγραφή του συγκεκριμένου περιστατικού ερμηνεύεται απο τα μέλη της προανακριτικής ως η απαρχή της λειτουργίας του “μηχανισμού Ρασπούτιν” που στόχο είχε να παρακάμψει απο την διερεύνηση συγκεκριμένων υποθέσεων τους μη ελεγχόμενους εισαγγελείς.
Ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε και στην στενή σχέση του κ. Παπαγγελόπουλου με την κυρία Ελένη Τουλουπάκη σημειώνοντας μεταξύ άλλων: “Την κυρία Τουλουπακη την είχα γνωρίσει από Παπαγγελόπουλο. Την είχε τοποθετήσει ο ίδιος στο ίδιο γραφείο μαζί μου. Κατά τη διάρκεια των συσκέψεων διαπίστωσα πως η Τουλουπακη είχε συχνή επικοινωνία με τον κ.Παπαγγελόπουλο. Τον φώναζε ο "Παπ" για συντομία”.

Ο κ. Αθανασίου απαντώντας σε διευκρινιστικές ερωτήσεις των μελών της επιτροπής περιέγραψε ότι οι παραθεσμικές μεθοδεύσεις του μηχανισμού Ρασπούτιν δεν αφορούσαν μόνο την υπόθεση Novartis αλλά και υποθέσεις που “έσκασαν” το πρώτο εξάμηνο του 2015 και με τις οποίες η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ευελπιστούσε να αποκομίσει εκλογικά οφέλη.


Θ. Πλεύρης: Για Παπασταύρου υπήρχε κατεύθυνση επειδή ήταν συνεργάτης του πρωθυπουργού Σαμαρά; Ήταν και προεκλογική περίοδος τότε.


Π. Αθανασίου: ήταν μια εβδομάδα πριν τις εκλογές.


Θ Πλεύρης: Υπήρξε και μια σειρά δημοσιευμάτων.


Δ. Μαρκόπουλος: Σας δείχνουμε μια σειρά δημοσιευμάτων μια εβδομάδα ή πέντε ημέρες πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 . Με Μιονη, Παπασταύρου Μεταξα κ.α.


Π.Αθανασίου: Ετσι ήταν. Ακριβώς πριν της εκλογές


Σε άλλο σημείο διημείφθησαν τα εξής:


Θ.Πλεύρης: Γιατί πιστεύετε ότι σας παρέκαμψε στην περίπτωση της επιστολής Φιλιππάκη και την έδωσε στην Τουλουπάκη ο κ.Παπαγγελόπουλος;


Π.Αθανασίου: Γιατί ήξερε ότι εγώ λειτουργώ πάντοτε θεσμικά. Εγώ θα ενημέρωνα την κα Κοτζαμάνη και θα έλεγε να μην πάω εφόσον πρόκειται για υπόδικο. Αυτό το ταξίδι δεν θα μπορούσε να γίνει.


Θ.Πλεύρης: Στο ταξίδι στο Παρίσι υπήρχε και κάποιος άλλος πλην των δικαστικών λειτουργών;


Π.Αθανασίου: Η δημοσιογράφος η κα Γιάννα Παπαδάκου. Τί δουλειά είχε δημοσιογράφος μαζί;


Θ.Πλεύρης: Η αίσθηση ήταν άρα οτι αυτό το ταξίδι έπρεπε να γίνει εν αγνοία της Δικαιοσύνης;


Π.Αθανασίου: Ναι.Αφού κανείς μας δεν ήξερε τίποτε. Από τα δημοσιεύματα τα μάθαμε. Το ταξίδι έγινε το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου του 2015. Σπεύσαν να πάνε εκεί μια εβδομάδα πριν τις εκλογές. Υπήρχε μια βιασύνη. Και μετά το 2016 ξαναπιάσαν την υπόθεση.


Θ.Πλεύρης: Αναφερθήκατε και σε μία σουίτα στο Υγεία και την κυρία Τουλουπάκη


Π.Αθανασίου: Την επισκέφτηκα επειδή νοσηλευόταν στο Υγεία και την ρώτησα για τη σουίτα με την έννοια ότι αυτά κοστίζουν. «Ο Παπ μεσολάβησε» μου απάντησε.


Αναφορικά δε με την υπόθεση Αλαφούζου διευκρίνισε ότι το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του κ. Παπαγγελόπουλου προκειμένου να ασκηθούν διώξεις στον μεγαλομέτοχο του ΣΚΑΙ εμφανίσθηκε την περίοδο που εξελισσόταν ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών. “Θα επηρεαζόταν αν του δεσμεύαμε τους τραπεζικούς λογαριασμούς” ανέφερε μεταξύ άλλων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (15)

Χαράλαμπος

Μάλλον την πάτησαν οι Παπαγγελόπουλος , Φιλιππακης , Παπαδακου και Σια που πήγαν να σταυρώσουν τους λάθος αθώους. Η Παπαδακου ήδη κοιμάται στα σανίδια.... Σύντομα ισως να τους δούμε να κάνουν παρέα με τον Γιαννο ........

ΧΑΝΙΑ

Ο καμπούρης...θα ισιωσει στην φυλακη

Γελάνε και τα κράσπεδα...

με το ελλαδισταν η χώρα είναι στο κόσμο της σε άλλο πλανήτη μόνιμα,αλλά τι περιμένεις όταν εκμεταλλεύονται τον κόσμο όλοι για να τρώνε,θα σας δώσει η μπάλα να φάτε και ασχολείστε με το βρομοποδοσφαιρο ηθελα να ξερά,εδώ η χώρα είναι στα τάρταρα αλλά δε βαριέσαι τα παιδιά σας θα τρώνε από τους καδους αλλά η μπάλα μπάλα,όχι βουρδουλα που λέγαν οι παλιοί αλλά αστα να πάνε....

Hjjn

Κούλη έχεις πέσει κ δεν το κατάλαβες...αυτό που έρχεται δεν μπορείς να το αντιληφθεις

XANIA

Σε ποναει ο κουλης...!!! 8 χρονακια υπομονη και θα σου περασει!! Αγορασε ξυδι....θα σου χρειαστεί

Κόναν

Μας τα πρήξατε με τον Ρασπούτιν ! Θα σηκωθεί από τον τάφο κ’ θα μας πάρει στο κυνήγι ! Στοίχημα ότι δεν θα τιμωρηθεί κανείς — σημειώστε τη μέρα που σας το λέει ο Κόναν ! Καθυστέρηση παίζουν στη Βουλή με την μπάλα στο Ρα.. sorry ... στην κερκίδα εννοούσα Μα είναι δυνατόν ρε παιδιά , τόσο σανό ; Καταδικάζεται έτσι πρώην αρχηγός Κ.Υ.Π ; Αυτός ξέρει τα πάντα για τους πάντες ! Είπα κ’ ελάλησα ! Χώρια που ότι έκανε ήταν ή αποφάσεις ή σε συννενόηση με το γραφείο Πρωθυπουργού κ’ αφού πρώτα ενημέρωνε κ’ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ( όπως ψυθιρίζουν κάποια πουλάκια) !!!

🤔

Ναι σωστά και για αυτό θα πάει μέσα

ΤΕΛΑΜΩΝ

Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΠΑΠΠΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ-ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ,ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ .. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ..

Μ. ΠΑΣΟΚ

Χαχαχαχαχα χαχαχαχαχα δάσκαλε που διδασκες και νομο δεν εκρατεις.Τριτος εισαγγελέας που σε καρφώνει ρασπουτιν.Ακολουθουν και άλλοι?

@Μ. ΠΑΣΟΚ

Κατ' αρχάς βγάλε το ανέκδοτο που έβαλες για όνομα μήπως και σε πάρει κανένας στα σοβαρά. Πάντως για τα δικά σας, οι δικαστές. δεξιοί και αριστεροί δεν ρετάρουν καθόλου. Μέσα σας βάζουν έναν έναν με παμψηφία.

Zagklos

Πω πω ξεφτίλα! Της Μαρίκας το κάγκελο! Αυτό το σκουλήκι ο ρασπούτιν, δεν τα έκαμνε μόνος του, γραμμή έπαιρνε από τσίπρα, χώστε τους μέσα και τους δυό!

steve

Προσωπικά δεν πέφτω απο τα σύννεφα για τα χαϊρια των αχρείων! Δυστυχώς υπάρχουν και χειρότερα!

Παναθας

Ξεσπασε και ο Γιαννακοπουλος: ''Κυβερνηση ολυμπιακου-Βραζει ολη η Ελλαδα με τις κοροιδιες σας''!

BAΖΕΛΟΣ 19/11/1966 + ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ + 23/5/1973

ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΑΤΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΕ ......

καπου εδω Μιμη μου

ετοιμασε ένα βαλιτσακι με προσωπικα αντικειμενα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης