Προανακριτική Novartis: Καταθέτει σήμερα ο εισαγγελέας Αθανασίου μετά τις αποκαλύψεις Ράικου

Προανακριτική Novartis: Καταθέτει σήμερα ο εισαγγελέας Αθανασίου μετά τις αποκαλύψεις Ράικου

Ο πρώην εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος θα κληθεί επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις σχετικές πληροφορίες και σε περίπτωση θετικής απάντησης να αποκαλύψει τον τρόπο δράσης του κ. Παπαγγελόπουλου και τις υποθέσεις για τις οποίες έδειξε ενδιαφέρον

proanakritiki
Τις προεκτάσεις της πολυπλόκαμης δράσης του μηχανισμού Ρασπούτιν θα αναζητήσουν τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής κατά την σημερινή συνεδρίαση ερευνώντας παρεμβάσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και σε άλλες δικαστικές υποθέσεις, πέραν της Novartis.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ενώπιον των στελεχών της προανακριτικής αναμένεται να καταθέσει (14:30) ο πρώην εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτης Αθανασίου, ο οποίος έχει χειριστεί κρίσιμες υποθέσεις, όπως λίστες πιθανών φοροφυγάδων. Ο έμπειρος εισαγγελέας παρέμεινε στην νευραλγική θέση για 4 χρόνια, απο το 2013 εως το 2017 όταν και αντικαταστάθηκε. Η ανάγκη κλήτευσης του κ. Αθανασίου προέκυψε απο την κατάθεση της πρώην εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένης Ράικου που υποστήριξε ότι έχει λάβει γνώση για απόπειρα παρέμβασης του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο έργο της εισαγγελίας οικονομικού εγκλήματος. Υπο αυτά τα δεδομένα τα μέλη της προανακριτικής θα καλέσουν τον κ. Αθανασίου να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις σχετικές πληροφορίες και σε περίπτωση θετικής απάντησης να αποκαλύψει τον τρόπο δράσης του κ. Παπαγγελόπουλου και τις υποθέσεις για τις οποίες έδειξε ενδιαφέρον.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Αθανασίου είναι ο τρίτος εισαγγελέας που περνά το κατώφλι της προανακριτικής, μετά τον κ. Ιωάννη Αγγελή και την κυρία Ράικου, και ορισμένα μέλη εκτιμούν ότι η κατάθεση και του συγκεκριμένου δικαστικού λειτουργού θα κινείται σε αντίστοιχη τροχιά. Σύμφωνα δε με πληροφορίες υπάρχουν και άλλα εισαγγελικά στελέχη που προσανατολίζονται να καταθέσουν για τα έργα και τις ημέρες του μηχανισμού Ρασπούτιν προκειμένου να αποκατασταθεί το κύρος της Δικαιοσύνης.

Πάντως, την ίδια ώρα ο κ. Παπαγγελόπουλος επιχειρεί να στήσει νομικά αναχώματα προκειμένου να κωλυσιεργήσει τις έρευνες. Σύμφωνα με δήλωσή του θα ζητήσει την εξαίρεση του κ. Θανάση Πλεύρη απο την σύνθεσή της προανακριτικής θεωρώντας ότι εκτελεί χρέη εισαγγελέα εις βάρος του. Υπενθυμίζεται ότι οι συνήγοροι του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης έχουν υποστηρίξει ότι θα επιδιώξουν την ακυρότητα των αποτελεσμάτων της επιτροπής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης