LIVE

Κορωνοϊός

Συνέντευξη Τσίπρα: O πατέρας μου ψήφιζε ΠΑΣΟΚ - Η Μπέτυ με ερωτεύτηκε πρώτη

tsipras-n1

Αποκαλύπτει ποιος και γιατί του «κόλλησε» το «μικρόβιο» της πολιτικής - Ο ρόλος που διαδραμάτισε ο αδερφός του πρώην πρωθυπουργού και οι... κυνηγοί ταλέντων της ΚΝΕ που τον ανακάλυψαν - Τι είπε για την εξωτερική πολιτική, για το μεταναστευτικό και την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ - Το παρασκήνιο με την Μπέτυ και το δημοψήφισμα του 2015

Το μικρόβιο της πολιτικής μπήκε στο αίμα του όταν ήταν πολύ μικρός, «με την έννοια ενός ονείρου ή της προσπάθειας που έκανα τότε εγώ ως μικρό παιδί να φτάσω τα βήματα του αδερφού και της αδερφής μου που ήταν μεγαλύτεροι», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, στην εκπομπή "Ενώπιος Ενωπίω" σε μια συνέντευξη για την προσωπική και πολιτική διαδρομή του, ενώ παραδέχθηκε ότι τα παιδιά του, όπως και ο ίδιος βέβαια, υποστηρίζουν τον Παναθηναϊκό, παρ' ότι δεν διανύει και την καλύτερη περίοδό του.

Μιλώντας για τα παιδικά του χρόνια, κατά το πρώτο μέρος της εκπομπής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τέως πρωθυπουργός ανέφερε ότι ήταν το τρίτο παιδί μιας μεσαίας οικογένειας με πολλά χρόνια διαφοράς από τα άλλα αδέρφια του. Ανέφερε ότι η μεγάλη διαφορά ηλικίας με τα αδέρφια του και το περιβάλλον του έδωσε τη δυνατότητα να ασχοληθεί με πράγματα με τα οποία άλλοι συνομήλικοί του δεν ασχολούνταν. Επί παραδείγματι ανέφερε ότι 9 χρονών "ξεκοκάλιζε" την εφημερίδα που έφερνε στο σπίτι ο πατέρας του. Είπε ότι η οικογένεια του ήταν μια δημοκρατική οικογένεια και αναφέρθηκε στις αριστερές παραδόσεις της οικογένειας του από την πλευρά των παππούδων του. «Ο πατέρας μου μετά τη Μεταπολίτευση ήταν ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ», «τα αδέλφια μου είχαν οργανωθεί στην αριστερά, στην ΚΝΕ».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οργανώθηκε σε ηλικία 14 ετών, όταν ως πρόεδρος του 15μελούς του β' Πειραματικού Γυμνασίου Αμπελοκήπων, πήγε να συμπαρασταθεί στις καταλήψεις του διπλανού Πολυκλαδικού "και με ‘τσίμπησαν' εκεί κάτι ‘Κνίτες' επειδή ήμουν πρόεδρος του δεκαπενταμελούς...". Ανέφερε ότι η παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν θέμα "διαμάχης" στα οικογενειακά τραπέζια.

Ερωτηθείς αν εξακολουθεί να συμπαθεί τις καταλήψεις, είπε ότι σημασία έχει ποιο είναι το αίτημα, ποιος ο σκοπός, ποια η διαδικασία, «διότι καταλήψεις τώρα γίνονται και από ακροδεξιές ομάδες που πείθουν τους μαθητές να διαμαρτυρηθούν για παράδειγμα για το Μακεδονικό».Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «είναι εξαιρετικά κρίσιμο να μην θεωρούν την Ελλάδα δεδομένη και προβλέψιμη. Είναι εξαιρετικά κρίσιμο να δίνουν ανταλλάγματα ουσιαστικής στήριξης όταν παίρνουν πράγματα τα οποία ζητούν από τη χώρα. Γι' αυτό το λόγο ζήτησα να «παγώσει» η αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ μέχρι, ένας από τους ισχυρότερους συμμάχους της χώρας, να θέσει με σαφήνεια το τρόπο με τον οποίο θα υπερασπιστεί τον σύμμαχό του, στην περίπτωση που η προκλητικότητα της Τουρκίας ξεπεράσει τα όρια».

Όσον αφορά στο μεταναστευτικό, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας: «Όταν παραδώσαμε την κυβέρνηση, η Μόρια είχε περίπου 5 χιλιάδες ανθρώπους. Σήμερα έχει περίπου 25 χιλιάδες. Η ΝΔ κατήργησε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για να καταλήξει τελικά στην εφαρμογή ενός σχεδιασμού που είχε αφήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Είναι απαραίτητο να υπάρχει συνεννόηση στα εθνικά θέματα και στη διαχείριση του προσφυγικού. Στα θέματα αυτά, η στάση που έχει κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «η μέρα με τη νύχτα» σε σχέση με τη στάση που είχε η ΝΔ».

Ο κ. Τσίπρας μίλησε και για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνοντας κάλεσμα στους πολίτες να στηρίξουν τη νέα αυτή προσπάθεια: «Μέσα από τη διεύρυνση, την ανασυγκρότηση και τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ καλούμε τον κόσμο να αποκτήσει μια άλλη σχέση με την πολιτική. Θέλουμε ενεργούς πολίτες και μέλη που θα έχουν άποψη και θα καθορίζουν τις αποφάσεις της ηγεσίας».

Στο ερώτημα πώς κατάφερε να είναι φίλος με τον Αρχιεπίσκοπο παρότι ήταν ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που ορκίστηκε με πολιτικό όρκο και δεν έχει κάνει ούτε θρησκευτικό ούτε πολιτικό γάμο, είπε μεταξύ άλλων ότι πιστεύει στη δύναμη που έχει η πίστη των ανθρώπων και ότι σέβεται και τη θρησκεία και τους θρησκευόμενους και την Εκκλησία και την ορθοδοξία. "Πρέπει να σας ξαφνιάζει ότι κάποιοι που δείχνουν ότι είναι καλοί χριστιανοί και από πίσω κάνουν τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που ορίζει η θρησκεία», σχολίασε. Σημείωσε ότι η σχέση του με τον Αρχιεπίσκοπο "είναι αληθινή και τον εκτιμά πάρα πολύ" και πως "έχει κι εκείνος θετικά αισθήματα για εμένα, που βασίζονται στην ειλικρίνεια και στην κοινή αντίληψη ότι οι σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους πρέπει να προχωρήσουν σε ριζοσπαστκές μεταρρυθμίσεις μέσα απ' τον διάλογο".

Το δημοψήφισμα και η Μπέτυ Μπαζιάνα

Ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε και ένα παρασκήνιο για το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015. Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για τις πολύ δύσκολες εκείνες στιγμές και τις πολύ δύσκολες -όπως τις χαρακτήρισε- αποφάσεις, λέγοντας πως πάντοτε τις κρίσιμες αποφάσεις τις παίρνει κανείς μόνος του, «με το μαξιλάρι του, με κανέναν άλλον, ούτε καν με τη συμβουλή των δικών του πολύ κοντινών ανθρώπων». Η ιδέα του δημοψηφίσματος, όπως είπε, στριφογύριζε στο μυαλό του καιρό και το αποφάσισε το προηγούμενο βράδυ της 26ης Ιουνίου.

Όπως τόνισε, δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτή τη σκηνή, όταν στις 26 Ιουνίου και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το υπουργικό συμβούλιο, που είχε συγκαλέσει ο ίδιος στο Μέγαρο Μαξίμου, μπήκε στην αίθουσα η σύντροφός του, Μπέτυ, και του έκανε το σήμα «τρία» με τα δάκτυλα, εννοώντας ότι ο μικρότερος γιος τους είχε γενέθλια και γινόταν τριών ετών.

«Νόμιζα ότι με θέλει για τρία λεπτά, ήθελε να μου πει ότι είναι τα γενέθλια του παιδιού», είπε ο Αλ. Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι το συνειδητοποίησε όταν είδε τα τρία κεράκια που του είχε αφήσει πάνω στο γραφείο του.

Αργά το βράδυ της 26ης Ιουνίου, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τη διενέργεια δημοψηφίσματος. «Ακόμη και στην πιο δύσκολη στιγμή ευθύνης», τόνισε, «πρέπει κανείς να βάζει ως προτεραιότητα και το προσωπικό στοιχείο».

Μάλιστα, έβγαλε στη φόρα και... προσωπικά δεδομένα, λέγοντας πως «έχω την αίσθηση ότι η Μπέτυ πρέπει να ήταν ερωτευμένη μαζί μου πολύ πριν εγώ την εντοπίσω», εξομολογήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός.

Όπως είπε, κάποια στιγμή στην 3η Γυμνασίου η Μπέτυ Μπαζιάνα τον «εντόπισε» να παίζει βόλεϊ σε μία παιδική χαρά. Ο ίδιος αποφάσισε να της ζητήσει να βγουν για πρώτη φορά ραντεβού αργότερα, όταν πια πήγαιναν στο Λύκειο.

Πρόκειται για έναν δυνατό άνθρωπο, λέει ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στη σύντροφό του, και υπογραμμίζει ότι η αγάπη και η εκτίμηση που τρέφουν ο ένας για τον άλλον έπαιξε και παίζει σημαντικό ρόλο στο ότι έχουν καταφέρει να διατηρήσουν τη σχέση τους.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (36)

ΕΣΥ ΣΥΝΤΡΟΦΕ...

Ατσαλη και ερασιτεχνική προσπάθεια να προβληθεί ως ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ...

anti

Ρε Νίκο μάζεψε την γλώσσα σου , ξέρεις όταν γλύφεις πολύ και παντού μπορεί να κολλήσεις και κανένα παράσημο. Κρίμα ρε Νικολάκη, πόσο τελικά χαμηλά.

seluk

Καλα οχι οτι γιναμε σοφοτεροι για το διανοητικο επιπεδο του Πινοκιο ΑΛΛΑ να ξεχασει τα γενεθλια του γιου του??? Εκτος απο χαζος ειναι και αναισθητος τελειως

Αληθινός

ΠΑΣΟΚ,ΚΚΕ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ,ΠΟΤΑΜΙ,ΕΛΙΑ,ΣΥΡΙΖΑ:οι ρέμπελοι της νεοεελληνικής ιστορίας.Μίζες, χαφιεδισμός,ωχαδερφισμός,μισσαλοδοξία,ξενολατρεία,μουσουλμανολατρεία και πάει λέγοντας,...Όλη η πλέμπα μαζεμένη σε αυτά τα αριστεροκεντροπροοδευτικοσοσιαλιστικά κόμματα που πιστεύουν μόνο στο χρήμα, στη νυπεροχή των γύφτων, πακιστνανών, ινδών, σύριων κτλ, και που τον Έλληνα τον έχουν γραμμένο εδώ και 46 χρόνια...

Μπα; Τι έγινε;

Τώρα δεν έχει σχόλια για τις μη εύκολες ερωτήσεις του χατζηνικολάου για την προσωπική του ζωή; α ναι. Τώρα δεν ήταν ο κούλης, ήταν ο αλιέξης της καρδιάς μας.

Φωτεινή

Ψεύτης αλήτης πουλημένος και πάνω απο όλα ΠΡΟΔΟΤΗΣ

θράσος-έπαρση-ηλιθιότητα

πάντοτε τις κρίσιμες αποφάσεις τις παίρνει κανείς μόνος του, «με το μαξιλάρι του, με κανέναν άλλον, ούτε καν με τη συμβουλή των δικών του πολύ κοντινών ανθρώπων» δηλαδή έκανε ότι του κατέβαζε η γκλάβα του ουτε με συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ούτε με συνένεση ούτε με τίποτα φασιστικα κ ηλίθια. Τσίπρα άμα η Ελλάδα ήταν σοβαρό κράτος τώρα θα Ήσουνα μέσα μέχρι τα βαθιά σου γεράματα παρέα με την κουμμονιστοσυμμορια σου ένας γύφτος έχει μεγαλύτερη αξία από εσένα.

brain drain victim

οσο σκεφτομαι οτι εχω την ιδια ηλικια με αυτον τον πουθενα και PhD και εφυγα απο την χωρα μου , ενω αυτος ο κουραδομαγκας εμεινε πισω...

Ο τρελός πόντιος

:)

Kara@@@@saras

Ο συνεργαζόμενος με την χούντα πατέρας σου μετά ψήφιζε Πασόκ;;. Το σίγουρο είναι πως ψήφιζε Ε.Π.ΕΝ.

Dexter

Βασικά δεν κόλλησε το μικρόβιο της πολιτικής την χολέρα τού κομμουνισμου κόλλησε από κάτι βρωμοκνιτες

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης