LIVE

Κορωνοϊός

Νίκη Κεραμέως: Η αλήθεια για τα «κολέγια», κύριε Τσίπρα

kerameos

«Για 4 χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναγνώριζε κανονικά την επαγγελματική ισοδυναμία των αποφοίτων των λεγόμενων κολεγίων» αναφέρει η υπουργός Παιδείας 

Όλη την αλήθεια για τα κολέγια παρουσιάζει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, απαντώντας σε σχετική ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, η υπουργός τονίζει: «Για 4 χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναγνώριζε κανονικά την επαγγελματική ισοδυναμία των αποφοίτων των λεγόμενων κολεγίων, ως όφειλε με βάση το Ενωσιακό Δίκαιο. Επί 4 χρόνια οι προκηρύξεις ΑΣΕΠ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αναγνώριζαν κανονικά την επαγγελματική ισοδυναμία των κολεγίων.

Ενδεικτικά:

Πρόσκληση ΣΥΡΙΖΑ για προσωπικό στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών - 2018.
Πρόσκληση ΣΥΡΙΖΑ για προσωπικό στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα - 2018.
Πρόσκληση ΣΥΡΙΖΑ για προσωπικό στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης - 2018.
Πρόσκληση ΣΥΡΙΖΑ για γιατρό στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης - 2017.
Πρόσκληση ΣΥΡΙΖΑ για γιατρό στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού - 2018.
Πρόσκληση ΣΥΡΙΖΑ για 186 θέσεις τακτικού προσωπικού στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού - 2018.
Πρόσκληση ΣΥΡΙΖΑ για προσωπικό στα δικαστήρια στο Υπουργείο Δικαιοσύνης - 2017.

Και προκηρύξεις συγκεκριμένα για εκπαιδευτικούς:

Πρόσκληση ΣΥΡΙΖΑ για εκπαιδευτικούς Γενικής Εκπαίδευσης 2018. Υπογραφή: Κωνσταντίνος Γαβρόγλου
Πρόσκληση ΣΥΡΙΖΑ για εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής 2017. Υπογραφή: Κωνσταντίνος Γαβρόγλου
Πρόσκληση ΣΥΡΙΖΑ για εκπαιδευτικούς Γενικής Εκπαίδευσης 2016. Υπογραφή: Νικόλαος Φίλης.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις η επαγγελματική ισοδυναμία των κολλεγίων αναγνωρίζεται κανονικά».

Η υπουργός υπογραμμίζει ότι: «Λίγους μήνες πριν τις εκλογές και για να γίνει προφανώς αρεστή σε ένα συγκεκριμένο ακροατήριο, η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να κηρύξει τάχα πόλεμο στα κολέγια και ψήφισε διάταξη που αποκλείει τους αποφοίτους τους από συμμετοχή σε διαγωνισμούς εκπαιδευτικών. Και αυτό σε πλήρη αντίθεση με ό,τι έκαναν έως τότε! Η υποκρισία λοιπόν του ΣΥΡΙΖΑ περισσεύει…»

Η κ. Κεραμέως ξεκαθαρίζει: «Τι κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας: Η χώρα συμμορφώνεται προς το Ενωσιακό Δίκαιο, σε συνέχεια της επιστολής 4061/2019 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία επιρρίπτει στη χώρα μας ότι δεν επιτρέπει τη συμμετοχή στον διαγωνισμό βάσει της Οδηγίας 2005/36/ΕΚ, συνεπεία της κατάργησης της σχετικής ρύθμισης από το ΣΥΡΙΖΑ.

• Στο άρθρο 50 του νομοσχεδίου προβλέπεται ότι τα πτυχία που χορηγούνται από εκπαιδευτικά ιδρύµατα της αλλοδαπής γίνονται δεκτά εφόσον συνοδεύονται είτε από αναγνώριση ακαδηµαϊκής ισοτιµίας και αντιστοιχίας από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., είτε από απόφαση αναγνώρισης επαγγελµατικών προσόντων κατ’ εφαρµογήν του π.δ. 38/2010 ή απόφαση αναγνώρισης επαγγελµατικής ισοδυναµίας τίτλου σπουδών τριτοβάθµιας εκπαίδευσης µε συναφή τίτλο σπουδών για κλάδο εκπαιδευτικού.
• Σημειώνεται πως η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής αποφάνθηκε επί του άρ. 50 ότι η υποχρέωση των κρατών-µελών να αναγνωρίζουν τις επαγγελματικές ικανότητες, τις οποίες πιστοποιεί τίτλος σπουδών που έχει αποκτηθεί σε άλλο κράτος-µέλος, βασίζεται ευθέως στο πρωτογενές δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, ειδικότερα, στις διατάξεις που προστατεύουν την ελευθερία κυκλοφορίας των εργαζοµένων και την ελευθερία εγκατάστασης.
• Η ελεύθερη κυκλοφορία εργαζομένων συνιστά θεμέλιο λίθο της ΕΕ.
• Η αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και επαγγελματικής ισοδυναμίας ρυθμίζεται από το Ενωσιακό Δίκαιο. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, θα μπορούσε η Ελλάδα να οδηγηθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
• Ως προς την ποιότητα των εν λόγω πτυχίων, να σημειωθεί ότι τα μαθήματα και οι εξετάσεις κάθε εξαμήνου καθορίζονται από το πρόγραμμα σπουδών του εκάστοτε συνεργαζόμενου Πανεπιστημίου υπό την εποπτεία της αρμόδιας Αρχής της χώρας προέλευσης (π.χ. στη Μεγάλη Βρετανία ο φορέας NARIC, αντίστοιχος με το ΔΟΑΤΑΠ).
• Επιπλέον, η νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα στο αρμόδιο όργανο (τέως ΣΑΕΠ νυν ΑΤΕΕΝ) να επιβάλει στον ενδιαφερόμενο αντισταθμιστικά μέτρα (π.χ. εξέταση μαθημάτων) ή και πρακτική άσκηση, προκειμένου να διασφαλίζεται πλήρως ότι ο απόφοιτος είναι κάτοχος συγκρίσιμου τίτλου με τους κατόχους τίτλων της ημεδαπής».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Ένας από τους πολλούς πτυχιούχους ΑΕΙ

Εγώ μόλις κοίταξα τις προκυρήξεις και δεν είδα καμμιά αναφορά σε κολλέγια γιατί δεν βάζετε τα Link να τα ανοίγει ο κόσμος να βλέπει το ψέμα σας

Μπαμπά

Μπαμπά δεν τα παω καλά με τα γράμματα με στέλνεις κολλεγιο;; Ούτε 10 δεν πιάνω στις πανελληνιες... Δεν με στελνεις να γεμισω με κόμπλεξ και ασχετοσινη την κοινωνία και να βγω και με άριστα, γιατί αν δεν μου βάλουν άριστα θα πάω σε άλλο κολλέγιο...Ε μπαμπά;

ninja paideias

Νικούλα εισαι μια μετριότατη δικηγόρος με ελάχιστα ένσημα....προχώρα το νομοσχέδιο που σου ετοίμασε το γραφείο με το οποίο συνεργάζεσαι (άτυπα) και διώξε επιτέλους την κόρη του αρχισυνδικάλα Ζαχαράκη που άφησε τα σχολεία της χώρας δίχως δασκάλους......κάνε τις προσλήψεις που βρήκες έτοιμες (έτοιμο νομοσχέδιο στο γραφείο το φέρανε 8 το πρωί τη δεύτερη μέρα που ανέλαβες) και με το πρώτο ανασχηματισμό τράβα σε κανένα μη καίριο υπουργείο να παίζεις με τα λοιπά άθεα συμμετοχίδια της λέσχης Μπίντεμπεργκ…….

Υποδεέστερη του Μαυρογιαλούρου

Αντί να πάρει καμιά απόφαση που μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη, το μόνο που κάνει είναι να δημιουργεί ντόρο για να είναι στην επιφάνεια. Ο ορισμός αυτού που στην αργκό ονομάζεται "φελλός"!!!!!

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Το σχεδιο ειναι να κρατησουν ολους τους μεταναστες σε 5-6 νησια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης