Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Η προτεινόμενη Πρόεδρος της Δημοκρατίας μέσα από το προφίλ της στο facebook

sakel

Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι μια σύγχρονη Ελληνίδα - Μέσα από όσα μοιράζεται με τους διαδικτυακούς της φίλους και τις φωτογραφίες της δηλώνει τα ενδιαφέροντά της, τις ευαισθησίες της - Δείτε φωτογραφίες

Στις 20 Οκτωβρίου του 2018, όταν η κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναδείχθηκε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, μοιράστηκε με τους φίλους της στο facebook μια φωτογραφία της με τον πατέρα της, τον αείμνηστο Νικόλαο Σακελλαρόπουλο, στα επαγγελματικά βήματα του οποίου βάδισε η 64χρονη προτεινόμενη από την κυβέρνηση για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα, αυτό της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως σχολίασε η ίδια στην πρώτη της δήλωση μετά το πρωθυπουργικό διάγγελμα, με την οποία αποδέχθηκε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, «πιστεύω ότι με την πρόταση αυτή τιμάται, στο πρόσωπό μου, τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η σύγχρονη Ελληνίδα».

Η αναδρομή στο προφίλ της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης δείχνει ότι η κυρία Σακελλαροπούλου είναι ακριβώς αυτό: μια σύγχρονη Ελληνίδα, μια γυναίκα με γεμάτη επαγγελματική, κοινωνική και προσωπική ζωή.

sakel-simath
Θεσσαλονίκη, δεκαετία του '60: «Εμείς του '60 οι εκδρομείς..» σχολιάζει η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου κάτω από αυτή τη φωτογραφία με τις συμμαθήτριες και τη δασκάλα της στο δημοτικό. Αυτό το κοριτσάκι (κάτω δεξιά) έγραψε ιστορία ως πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ΣτΕ και συνεχίζει αφού όλα δείχνουν ότι θα είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας
pedika-ikogeniaki
Κοριτσάκι με τους γονείς και την αδελφή της
sakel-mor0-4_genies
Τέσσερις γενιές γυναικών: Η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου νεαρή μητέρα με τη γιαγιά και τη μητέρα της
sakel-kori
Μανάδες και κόρες: Η κυρία Σακελλαροπούλου με τη μητέρα και την κόρη της
SAKEL-PATERAS
Φωτογραφία από την περίοδο του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση Κοσκωτά. Στη σύνθεσή του μετείχε ο πατέρας της κυρίας Σακελλαροπούλου, Νικόλαος, ως αντιπρόεδρος, αντιπρόεδρος ων του Αρείου Πάγου (στο μέσο της φωτογραφίας)
sakel-pateras1
Με τον πατέρα της Νικόλαο Σακελλαρόπουλο. Η ίδια ανάρτησε τη συγκεκριμένη φωτογραφία όταν αναδείχθηκε πρόεδρος του ΣτΕ. Εγραφε δίπλα στη φωτογραφία: Επειδή όλες αυτές τις όμορφες κ έντονες μέρες έχω τον πατέρα μου στο μυαλό μου, θέλησα να χρησιμοποιήσω μια κοινή μας φωτογραφία αυτήν ειδικά τη στιγμή.. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους, μέσα από την καρδιά μου, για τα όμορφα λόγια, τη στήριξη, την αναγνώριση, την αγάπη και την εκτίμηση που μου προσφέρατε.. Είναι ένα αίσθημα δικαίωσης μιας πορείας που αντανακλά όμως και στο δικαστήριο που υπηρετώ εδώ και 36 χρόνια.. Εχω βαθιά συγκινηθεί από αυτό το δυνατό κύμα και θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ με όλες μου τις δυνάμεις.. Ο αυτοπεριορισμός που μου επέβαλε το λειτούργημά μου ίσως γίνεται εντονότερος τώρα, αλλά δε θα χαθούμε.. Σας ευχαριστώ και πάλι καθεμία και καθένα ξεχωριστά .
Οι δεκάδες φωτογραφίες της δείχνουν μια γυναίκα συναισθηματικά γενναιόδωρη με τους ανθρώπους της, ενώ η ίδια αναδεικνύει σε αναρίθμητα φωτογραφικά καρέ τις προσωπικές ανησυχίες και ευαισθησίες, τα ενδιαφέροντά της που περιλαμβάνουν βόλτες στη θάλασσα και πεζοπορία, αγάπη για τα σπορ -οι φίλοι της βρίσκουν πάμπολλες φωτογραφίες από ποδοσφαιρικές συναντήσεις αλλά και εικόνες του Στέφανου Τσιτσιπά.

KOLAZ-TSAKIRAKIS
Φωτογραφικό κολάζ από καλοκαίρι στον Μόλυβο: Πάνω δεξιά μαζί με τον αείμνηστο Σταύρο Τσακυράκη και τον Τίτο Πατρίκιο


Όσοι την γνωρίζουν ξέρουν την αγάπη της για τον κινηματογράφο -στο προφίλ της έχει αναρτήσει πάμπολλες εικόνες από κλασσικές ταινίες όπως το Όσα παίρνει ο άνεμος ή το «Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ», που τείνει να γίνει κλασσική.

Το γεγονός ότι μια δικαστής και μάλιστα η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας μετέχει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλεί έκπληξη.

KOTSONIS-_SAKEL
Με τον σύντροφό της Παύλο Κοτσώνη


Η κυρία Σακελλαροπούλου σπάει τη σοβαροφάνεια και μοιράζεται με τους διαδικτυακούς της φίλους στιγμές και σκέψεις: Που άλλοτε αφορούν τον πατέρα της, τα παιδικά της χρόνια, την παρουσία της σε σημαντικές εκδηλώσεις κι άλλοτε μνήμες από ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή, όπως ο καθηγητής της Νομικής Σταύρος Τσακυράκης ο οποίος ήταν καλός της φίλος. Η προτεινόμενη για το αξίωμα της (πρώτης) Προέδρου της Δημοκρατίας δείχνει πολλές πλευρές του εαυτού της, μία από αυτές είναι η αγάπη της για τα ζώα -κάποιοι θα την χαρακτήριζαν εύκολα «cat lady» αφού οι φωτογραφίες που δείχνουν γάτες κυριαρχούν στο προφίλ της.


GATA
Η κυρία Σακελλαροπούλου αγαπάει τις γάτες. Πολύ.


Οι φωτογραφίες της δείχνουν επίσης την ιδιαίτερα θερμή σχέση της με την οικογένειά της: Φωτογραφίες από τα παιδικά και μαθητικά της χρόνια, με τη γιαγιά, τη μητέρα και την κόρη της Νιόβη -τέσσερις γενιές αγαπημένων γυναικών, φωτογραφίες από την ανεμελιά των διακοπών, φωτογραφίες με τον σύντροφό της Παύλο Κοτσώνη. Και ανάμεσα στις πολλές ασπρόμαυρες φωτογραφίες μία, με τις συμμαθήτριές της στο δημοτικό του Αρσακείου Θεσσαλονίκης: «Εμείς, του ΄60 οι εκδρομείς...» σχολιάζει δίπλα σ΄αυτή τη φωτογραφία το κοριτσάκι που εικονίζεται κάτω δεξιά. Το λένε Κατερίνα Σακελλαροπούλου και γράφει Ιστορία.

MOUSEIO
Στο Μουσείο της Πύλου


NEASAKEL
Κάποτε στην Αμάσεια του Πόντου

OREAFOTO
Οι αναρτήσεις της κυρίας Σακελλαροπούλου δείχνουν την ιδιαίτερη αγάπη της για την τέχνη

PATERAS-ORNERAKIS
Αλλη μία φωτογραφία από το προφίλ της κυρίας Σακελλαροπούλου: Το σκίτσο του πατέρα της από την περίοδο του Ειδικού Δικαστηρίου δια χειρός του Σπύρου Ορνεράκη, ο οποίος εικονογραφούσε καθημερινά στη διάρκεια της δίκης για το σκάνδαλο Κοσκωτά τα σχετικά ρεπορτάζ στα ΝΕΑPEZOPORIA
Πεζοπορία στα βουνά της Θράκης

POLITHRONA
Στην πολύθρονα των ... Aristocats: Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αγαπά τα ζώα, αλλά φαίνεται ότι λατρεύει τις γάτες

RODOPI
Πεζοπορία στη Ροδόπη: Η κυρία Σακελλαροπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, κατάγεται όμως από τη Σταυρούπολη της Ξάνθης


SAK2
Η ηρεμία κοντά στην ελληνική θάλασσα


SAKEL1
Από επαγγελματικό ταξίδι


SAKEL2
«Πιστεύω ότι με την πρόταση αυτή τιμάται, στο πρόσωπό μου, τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η σύγχρονη Ελληνίδα», δήλωσε μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου


SAKEL3
Σε καλοκαιρινές διακοπές


SAKEL-KOTSONIS
Με τον σύντροφό της, νομικό, Παύλο Κοτσώνη

SAKEL-MEN-GERARIS-RAMMOS
Η κυρία Σακελλαροπούλου ανάμεσα στους συναδέλφους της (από αριστερά) Κωνσταντίνο Μενουδάκο, Χρήστο Ράμμο και Χρίστο Γεραρή

SAKEL-RAMOS
Η κυρία Σακελλαροπούλου με τον κ.Χρήστο Ράμμο που αποχώρησε από το ΣτΕ το 2018 έχοντας συμπληρώσει το όριο ηλικίας. Οι δυο τους με κοινές τους επιστολές δεν είχαν διστάσει να καταγγείλουν κακώς κείμενα στο ανώτατο ακυρωτικό διαστήριο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (97)

ο/η ΠτΔ τι ρολο παιζει ??

σ'αυτους τους περίεργους καιρούς που δεν ξέρει κάνεις τι ξημερώνει με τους τουρκους. Εσυ που θα ορκιστείς γνωρίζεις ??

Δημήτρης

Κυριάκο χάθηκαν οι υποψήφιοι με πλούσια βιογραφικά ; Δεν υπήρχαν 10 άτομα να επιλέξεις; Τόσο χαμηλό είναι το επίπεδο μας ; Από εμένα δεν πρόκειται να ξαναδείς ψήφο , αλλά κέρδισες την εμπιστοσύνη του Τσίπρα.

ρε άι γυρνάτε στο μαμ κακα και νάνι σας που θέτε και "σχόλια" χάπατα...

ρε τι πάθαμε με τον κάθε mr Tίποτα εδώ μέσα που κρίνει κιόλα απαιδεύτως κυνικά κάθε επιστητό, βαυκαλιζόμενος ότι υπερβαίνει έτσι την μίζερη ανυπαρξία του... άντε να δούμε πότε θα γίνει υποχρεωτική η "επωνυμία" στο νετ για να γελάμε και λίγο πλέον του περιεχομένου των σχολίων και με το ποιόν αυτών που τα στέλνουν...

Νούμερο,επώνυμα δεν θα τολμούσες ποτέ να γράψεις τέτοιο σχόλιο.Θα γέλαγε ο κόσμος μαζί σου.

Πουθενά,που το παίζεις δερβέναγας των γραπτών των άλλων και τους λες να πάνε για μαμ,κακά και νάνι...Επώνυμα ποτέ δεν θα έγραφες τέτοιο σχόλιο,γιατί είσαι νούλα.Στην τρύπα σου, λοιπόν.Ό,τι θέλει θα γράφει ο κόσμος.Πες μας τ'όνομά σου ρε νούμερο, ανύπαρκτε.Άμα έχεις τ'άντερα, πες το μας.Για να σε δω...

Α

Ο ρόλος του/της ΠτΔ στην Ελλάδα είναι μη εκτελεστικός. Το ποιός η ποιά είναι, δεν έχει σημασία. Επέλεξε κάποια που δεν θα μπορούσε να μην ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Παρόλα αυτά δεν παύει να είναι μια κίνηση εντυπωσιασμού, μέχρι στιγμής τίποτα ουσιαστικό από την ΝΔ (Χωρίς να σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κάτι). Συνέχεια των προηγούμενων ενεργειών με διαφορετικό πρόσωπο.

Ελληνάκο

Άσε τα ίντερνετ και τα fb, αύριο θα σηκωθείς στις 6:00 να πας για το μεροκάματο των 200 ευρώ που είπε ο Γεωργιάδης. Ελληνάκο, άσε τις φωτογραφίες από τα ταξίδια της μανταμίτσας. Μην τα παίρνεις μάτι, δεν είναι για σένα. Εσύ, γρήγορα στη δουλειά.

Εσύ τίνος το μεροκάματο κλέβεις για να ζήσεις;

Νούμερο.

Σακης

Κυριακο η έχεις χάσει εντελώς την μπάλα η ενεργείς με κάποιο σχέδιο τουλάχιστον περίεργο. Προσωπικά δεν σε εμπιστεύομαι πλέον για τίποτα . Η Χώρα δεν έχει ανάγκη από δημοσχεσιτες πρωθυπουργούς αλλά από πρόσωπα με τσαγανό . Δεν το κόβω να στέκεσαι για πολύ στην εξουσία που πας να στήσεις.

Πέτρος

Ούτε από εμένα θα δει

Κούλης τέλος

Δεν ξαναβλέπει ψήφο από μένα το τερμάτισε. Άλλα 'ντ' άλλον είναι.

Απολυτως

Συμφωνώ.

Ι

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.

επιτελους η αριστερα του βελουχιωτη και του ζαχαριαδη

διαιωθηκε μερσι μονσιευρ κουλη

επιτελους

Ποιόν θα ήθελες να σου φέρουμε μανάρι μου εσένα; Τον εγγονό του Χίτλερ;

@επιτελους

Συμπατριωτάκια ήταν ο Χίτλερ με τον Κούλη. Εβραίικης καταγωγής ο Χίτλερ, εβραίικης καταγωγής και ο Κούλης Μητσότακας

αχ καλε δωσε μας το ινσταγαμ να σε κνουμε λικε

και μην ξεχασεις να παρεις βοηθο την μυρσινη ζορμπα ... ουνα φατσα ουνα ρατσα καλε

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης