Η αντιπολίτευση για Σακελλαροπούλου: Προς το «ναι» ο ΣΥΡΙΖΑ - Θετικά σκέφτεται και το ΚΙΝΑΛ

Η αντιπολίτευση για Σακελλαροπούλου: Προς το «ναι» ο ΣΥΡΙΖΑ - Θετικά σκέφτεται και το ΚΙΝΑΛ

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει επίσημη θέση μετά τη συνεδρίαση των κομματικών οργάνων, αναφέρει η Κουμουνδούρου, ωστόσο υπάρχουν ήδη εισηγήσεις υπέρ της υποψηφιότητας Σακελλαροπούλου -  Αύριο στις 15.00 η συνεδρίαση στο ΚΙΝΑΛ - «Αριστεροφοβία από τη ΝΔ» αναφέρει η Ελληνική Λύση - Αύριο το απόγευμα θα τοποθετηθεί το ΜέΡΑ 25  - Αρνητικό το ΚΚΕ

fofi_tsipras_main
Κινητικότητα στα κόμματα της αντιπολίτευσης προκαλεί η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει την πρόεδρο της ΣτΕ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι μία πρόταση ενωτική, υπερκομματική, προοδευτική. Και έχει όλες τις προϋποθέσεις να ψηφιστεί από το σύνολο των βουλευτών» τόνισε ο πρωθυπουργός ανακοινώνοντας την πρότασή του για πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ωστόσο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρώτη αντίδρασή του απέφυγε την οποιαδήποτε νύξη για το πρόσωπο που προτείνει ο κ. Μητσοτάκης για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα και γνωστοποίησε ότι οι επίσημες θέσεις του κόμματος θα εκφραστούν μετά τη συνεδρίαση των κομματικών οργάνων. Σημειώνεται πάντως, ότι η κυρία Σακελλαροπούλου είχε τοποθετηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ στην ηγεσία του ΣτΕ και πως, ήδη, οι εισηγήσεις στην Κουμουνδούρου είναι υπέρ της.

Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ

«Σε αντίθεση με την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτακη που λειτούργησε εξαρχής με όρους επικοινωνιακής διαχείρισης και ευτέλισε το θεσμό του ΠτΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε το ζήτημα της εκλογής του ΠτΔ με όρους σοβαρότητας και θεσμικής υπευθυνότητας», ανέφεραν πηγές  της Κουμουνδρουρου και σημείωναν: «Αυτό θα πράξουμε και τώρα, σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτακη που ανακοίνωσε σήμερα την επιλογή του για αντίπερισπασμο στο φιάσκο με το Λιβυκό και το μεταναστευτικό . Θα συγκληθουν τα όργανα του κόμματος και στη συνέχεια ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα ανακοινώσει την στάση του κόμματος στο ζήτημα» . 

Εισηγήσεις υπέρ της υποψηφιότητας

Ωστόσο, στην αξιωματική αντιπολίτευση υπάρχουν ήδη εισηγήσεις υπέρ της στήριξης της υποψηφιότητας της κυρίας Σακελλαροπούλου, οι οποίες τονίζουν ότι πρόκειται για μια δικαστή με άρτιο προφίλ, ενώ παράλληλα επισημαίνουν ότι θα είναι πολύ δύσκολο να καταφέρει το κόμμα να τεκμηριώσει μια πιθανή άρνηση να την ψηφίσει για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα. 

Το ΚΙΝΑΛ

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό αύριο θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ (στις 15.00) προκειμένου να καθοριστεί η στάση του Κινήματος Αλλαγής. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΚΙΝΑΛ διάκειται θετικά για την υποψηφιότητα ανώ η Ελληνική Λύση στην πρώτη αντίδρασή της έκανε λόγο για αριστεροφοβία της ΝΔ και παρέπεμψε τις τελικές αποφάσεις του κόμματος μετά τη συνεδρίαση των οργάνων. 

ΚΚΕ: Δεν θα κρίνουμε το πρόσωπο - Ο ΠτΔ είναι θεματοφύλακας της κυρίαρχης πολιτικής

Κλείσιμο
Το ΚΚΕ, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «ποτέ δεν έχει επικεντρώσει - ούτε τώρα επικεντρώνει - στο πρόσωπο το οποίο κάθε φορά προτείνεται να εκλεγεί ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

«Τον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας τον κρίνουμε αποκλειστικά με βάση το ρόλο και τις αρμοδιότητες του θεσμού, που είναι αυτές του θεματοφύλακα της κυρίαρχης πολιτικής και της επικύρωσης των αντιλαϊκών κατευθύνσεων της εκάστοτε κυβέρνησης» τονίζει, επίσης το ΚΚΕ, προσθέτοντας «το ίδιο θα κάνουμε και τώρα, με την πρόταση του πρωθυπουργού για την υποψηφιότητα της κας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Ελληνική Λύση: Θα «ζυγίσουμε» το εθνικό και όχι το κομματικό συμφέρον

Συνεδριάζει εκτάκτως αύριο στις 7.00 το απόγευμα, σύμφωνα με απόφαση του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Βελόπουλου, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ελληνικής Λύσης, με θέμα την στάση του κόμματος στην επίσημη ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για τη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στα γραφεία της Ελληνικής Λύσης στη Βουλή.

Με αφορμή την ανακοίνωση του ονόματος της κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ως υποψηφίας για την Προεδρία της Δημοκρατίας, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ σε ανακοίνωσή της επεσήμανε:

«Όταν, κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος του κόμματος κ. Κυριάκος Βελόπουλος είπε πως το όνομα του υποψηφίου προέδρου θα είναι έκπληξη, όλοι χαρακτήριζαν την δήλωση "ό,τι νά ΄ναι"!

Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή της κ. Σακελλαροπούλου αποδεικνύει την "αριστεροφοβία" της ΝΔ! Μία ερώτηση. Ποιος την γνωρίζει στον πλανήτη, ώστε να ληφθεί υπ' όψιν η άποψή της στα διεθνή θέματα;

Δεν αναφερόμαστε στο πρόσωπο της κ. Σακελλαροπούλου, η οποία είναι αξιοσέβαστη αλλά δεν γνωρίζουμε αν είναι κατάλληλη για Πρόεδρος της Δημοκρατίας! Θα συσκεφθούν τα όργανα του κόμματος και θα αποφασίσουμε σύντομα, αφού "ζυγίσουμε" το εθνικό και όχι το κομματικό συμφέρον».
Αύριο το απόγευμα θα τοποθετηθεί το ΜέΡΑ 25 


Αργά αύριο το απόγευμα, μετά την διευρυμένη σύσκεψη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, θα δοθεί η απάντηση-πρόταση του ΜέΡΑ25 για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ανέφεραν κομματικές πηγές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης