Αλέξης Γεωργούλης: Ευρωβουλευτής και κριτής!

Το παιδί από τη Λάρισα που σπούδασε πολιτικός μηχανικός και αναδείχθηκε σε έναν από τους πιο γοητευτικούς ζεν πρεμιέ της γενιάς του, εκτός από την Ευρωβουλή, θα είναι και πάλι στην επιτροπή του Your Face Sounds Familiar

222222-1
Πόση διαφορά έχει μια θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από αυτήν ενός κριτή μουσικού talent show; Τεράστια, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν φαίνεται να απασχολεί τόσο τον Αλέξη Γεωργούλη.

Τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που θα είναι και φέτος στην κριτική επιτροπή του γνωστού «Your Face Sounds Familiar», παίρνοντας μια απόφαση που προκάλεσε ταραχή.

Το «κράξιμο» από ΜΜΕ προσκείμενα στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα -βλέπε «Εφημερίδα των Συντακτών»- ακολούθησε σωρεία πικρόχολων όσo και ειρωνικών σχολίων στα social media για τον γοητευτικό ηθοποιό.
Alexis-Georgoulis


Αυτόν που, αφού συντάχθηκε με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποκάλυψε ότι μίλαγε και με τη Νέα Δημοκρατία, αφήνοντας «παγωτό» πολύ κόσμο στον χώρο της Αριστεράς.

Κλείσιμο
Έπειτα ήρθαν οι Βρυξέλλες και η νέα πορεία του γοητευτικού ηθοποιού που βρέθηκε να κολυμπάει σε άγνωστα νερά, ενώ το προ μηνών βίντεο με παρέμβασή του έγινε viral, κυρίως επειδή κανείς δεν καταλάβαινε τι εννοούσε στην τοποθέτησή του.

Μόνο που αυτό ίσως και να έχει λίγη σημασία για έναν ζεν πρεμιέ που, όταν έσκασε μύτη, έκανε πολλές γυναικείες καρδιές να χτυπήσουν δυνατά στη θέα του καλογυμνασμένου του κορμιού.

Αυτού που ωθούσε τα κορίτσια να αναστενάζουν όταν πέρναγε μπροστά τους πριν απο τρεις δεκαετίες σε κάποια παραλία, έχοντας ήδη αποκτήσει το πρώτο του παρατσούκλι...

Από τη Λάρισα στο σανίδι

Είναι ντάλα μεσημέρι ενός καυτού καλοκαιριού στον Αγιόκαμπο της Λάρισας, τριάντα ένα χρόνια πριν, και ένας γοητευτικός έφηβος περπατάει με δυο φίλους του στην παραλία, που σφύζει από κόσμο.

Μόλις ο νεαρός περνάει μπροστά από μια παρέα κοριτσιών που ξέρει από το Λύκειο, τις χαιρετάει και μιλάει για λίγο μαζί τους πριν απομακρυνθεί χωρίς να ακούσει την μια κοπέλα να λέει στις άλλες για τον «Μπον Τζόβι» του σχολείου!

Ο περι ου ο λόγος είναι ο Αλέξης Γεωργούλης, το παιδί μιας οικογένειας με άλλα τρία παιδιά -δυο αγόρια κι ένα κορίτσι- και τις τελευταίες ημέρες το όνομα του συζητιέται έντονα, όπως τότε που ήταν ένα μικρό ανήσυχο παιδάκι στο νηπιαγωγείο της Λάρισας.

Τόσο ανήσυχο μάλιστα που δύο φορές ειδοποίησαν τη μητέρα του να έρθει να τον πάρει στο σπίτι, μπας και ηρεμήσουν τα άλλα παιδάκια που δεν άφηνε σε ησυχία.

Το παιδί από τη Λάρισα με τις έντονες ανησυχίες ήξερε από το Λύκειο ακόμη ότι δύσκολα θα τον χώραγε ο τόπος του, εκεί όπου οι κοπέλες έλιωναν για ένα του βλέμμα.

Μαθητής λυκείου ακόμη, την είχε κοπανήσει αρχικά για την Καλαμάτα, όμως κατέληξε στην Αθήνα χωρίς λεφτά, για να γυρίσει τελικά πίσω, με αποτέλεσμα να προστρέξει στον μεγάλο του αδερφό που ζούσε εκεί.

Τελειώνοντας το Λύκειο, αφήνει πίσω του την εφηβική ανωριμότητα και το όνειρο να γίνει πρωταθλητής πάλης και, παρόλο που επιθυμεί να σπουδάσει Μαθηματικά, αποδέχεται την εισαγωγή του στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ταυτόχρονα ζει και τον πρώτο του μεγάλο έρωτα, όπως θα παραδεχθεί χρόνια αργότερα, με μια κοπέλα που την λένε Ιουλία, την οποία έχει γνωρίσει από το Λύκειο.

Ανεβαίνουν μαζί στη συμπρωτεύουσα για σπουδές αλλά το ειδύλλιο θα έχει άδοξο τέλος και θα ραγίσει την καρδιά του γοητευτικού Αλέξη, που παίρνει μεταγραφή στο Πολυτεχνείο Αθηνών.

Η υποκριτική δεν υπάρχει καν σαν σκέψη στο μυαλό του μέχρι τη στιγμή που μια φίλη του ζητάει να την βοηθήσει με κάποια κείμενά της και, όταν αυτός της κάνει ορισμένες παρατηρήσεις, εκείνη νευριάζει και τον προκαλεί να δοκιμάσει αυτός να τα πει.

«Αποφάσισα να το σπουδάσω παράλληλα με το Πολυτεχνείο, για μένα, όχι για τη δουλειά. Μετά τη δραματική και πριν το πτυχίο, πήγα φαντάρος. Ενδιαμέσως είχα παίξει τον ροκ σταρ σε μικρού μήκους ταινία ενός φίλου, επειδή είχα μακριά μαλλιά» θα πει σε μια πρόσφατη συνέντευξή του.

Έρχονται οι πρώτοι μικροί ρόλοι από το 1997 μέχρι το 2001 όπου χρίζεται πρωταγωνιστής στο «Αύριο θα είναι αργά» της Λάγιας Γούργου και στην «Φούσκα» του Νίκου Περάκη.

Σταρ θα χριστεί όταν παίρνει τον ρόλο του μικρού επαναστάτη γιου μιας εύπορης αστικής οικογένειας στο εξαιρετικό «Είσαι το ταίρι μου» του Λευτέρη Παπαπέτρου.

Οι γυναίκες τρελαίνονται με τους γραμωμένους μυς και το σαγηνευτικό του χαμόγελο, ενώ οι σκηνές που φοράει μαγιό έχοντας δίπλα του τη Βίκυ Σταυροπούλου γράφουν τη δική τους ιστορία.
georgoulis-stavropoulou-30-5-2019

Ένα απόγευμα, οδηγώντας τη μηχανή του, περνάει ανάμεσα από τα αυτοκίνητα στην προέκταση της Κηφησίας στη Νέα Ερευθραία.

«Δε θυμάμαι αν ήταν κόκκινο το φανάρι» θα πει χρόνια αργότερα περιγράφοντας το ατύχημα.

«Ήταν όλα τα αμάξια σταματημένα, περνούσα ανάμεσα και εμβόλισα ένα φορτηγάκι. Εγώ έφταιγα. Ο γιατρός μου είπε ότι, αν δεν ήμουν στην Ερυθραία και ήμουν αλλού, με τη κίνηση που υπήρχε, δε θα την κάναμε τη συζήτηση αυτή. Είχα εσωτερική αιμορραγία, χωρίς να το ξέρω. Δεν είχα κανέναν μώλωπα και ήθελα να πάω στο γύρισμα».

Η συνέχεια αποδείχθηκε δραματική αφού ο Γεωργούλης ζει από ένα θαύμα. «Πήγα για ακτινογραφία στο νοσοκομείο και κατέρρευσα. Με φορείο με πήγαν για υπέρηχο, είδε η νοσοκόμα ότι κάτι συμβαίνει και αμέσως πήγαν να με βάλουν στο χειρουργείο.

Εκείνη τη στιγμή ήρθε ένας άνθρωπος από την παραγωγή στο ΚΑΤ και είπε, επειδή έχω ιδιωτική ασφάλιση, να με πάνε σε ένα καλύτερο νοσοκομείο. Και του είπε ο γιατρός ότι «τον προλαβαίνουμε δεν τον προλαβαίνουμε και θέλετε να τον πάτε άλλού;». Το άκουσα και λέω «τι γίνεται;».

Στο δεύτερο ατύχημα σώζεται επειδή φοράει κράνος αλλά σπάει τη μύτη του και τη μεσαία ακίδα στον πρώτο αυχενικό σπόνδυλο, γλιτώνοντας τα χειρότερα.

Τα προσωπικά, η Αμερική και η επιτροπή!

Στα προσωπικά του παραμένει πάντοτε ένας άνθρωπος που δεν θέλει να μιλάει για την εκάστοτε σύντροφο του, τακτική που εξακολουθεί να κρατάει απέναντι στα ΜΜΕ.

Η σχέση του με την Τόνια Σωτηροπούλου και όλο αυτό το κρυφτούλι και το «είμαστε, δεν είμαστε» απλά κατάντησε βαρετό κάποια στιγμή για τον «εραστή δυτικών προαστίων».
DSCN3963_opt

Το σίριαλ για το οποίο πρότειναν στον Γεωργούλη μια αμοιβή έξι φορές μεγαλύτερη από αυτήν που έπαιρνε στο «Είσαι το ταίρι μου» και το MEGA να επιμένει ότι, αν δεν έλεγε το ναι, δεν θα γυριζόταν καθόλου.

Το έκανε παίζοντας το λαϊκό παιδί από το Περιστέρι που ερωτεύεται την πλούσια νεαρή από την Εκάλη, σε έναν ρόλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του, που δεν τον δυσκόλεψε.

Η φυγή του στο Λος Άντζελες δεν έγινε για να κυνηγήσει την διεθνή καριέρα, αλλά για να εντρυφήσει σε μαθήματα συγγραφής σεναρίου, όπως είπε δεν έλειψε όμως και ένας πρωταγωνιστικός ρόλος δίπλα στη Νία Βαρντάλος, η οποία ως ξεναγός ερωτεύεται τον τραχύ και άξεστο οδηγό ενός τουριστικού λεωφορείου.

Από το 2008 οι εμφανίσεις του στα τηλεοπτικά δρώμενα αραιώνουν, κυρίως λόγω των συχνών ταξιδιών του στο εξωτερικό, ενώ στους «Durrels» που παίζονται στην κρατική τηλεόραση από πέρυσι είναι αρκετά καλός.

Η παρουσία του πέρυσι στην κριτική επιτροπή του YFSF τον επανέφερε για τα καλά στην μικρή οθόνη, στη θέση του ενός από τους τέσσερις κριτές.

Η αποθέωση όταν ακουγόταν το όνομά του από την Μαρία Μπακοδήμου είναι δεδομένη για τον 46χρονο Αλέξη που, ευρωβουλευτής πλέον, γράφει το δικό του πλέον πολιτικό σενάριο βάζοντας μέσα και τη δουλειά του στην τηλεόραση.

Μόνο που αυτό αποδείχτηκε ότι δεν είναι και τόσο εύκολο, όσο γοητευτικός άνδρας κι αν παραμένει ο πάλαι ποτέ «Μπον Τζόβι» του λυκείου της Λάρισας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης