Βόμβες Ράικου στην προανακριτική Novartis: Δέχτηκα ωμό εκβιασμό από τον Παπαγγελόπουλο

raikoy-epitropi-arthro

Η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς καταθέτει ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής - Όπως είπε, μετά την άρνησή της να ασκήσει διώξεις ένιωσε ότι εκτελείτο  «συμβόλαιο θανάτου εις βάρος της από τον Παπαγγελόπουλο»  - «Απαιτούσε να κατασκευάσω στοιχεία και μάρτυρες για τη Novartis, είπε για τον πρώην υπουργό - Παπαγγελόπουλος: Αυτοπαγιδευμένη στο βούρκο των ευθυνών και των ψεμάτων της η Ράικου

Σε ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για την δράση και τους ωμούς εκβιασμούς του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου που παραπέμπουν σε παραδικαστικό κύκλωμα προχώρησε η κυρία Ελένη Ράικου κατά την πρώτη κατάθεσή της στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά την σκευωρία Novartis.

Η πρώην εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς μίλησε για τους εκβιασμούς που δέχθηκε η ίδια απο τον πρώην υπουργό προκειμένου να ασκήσει ποινικές διώξεις κατά των πολιτικών αντιπάλων της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία αλλά και για το “συμβόλαιο εξόντωσής” που ενεργοποίησε η άρνησή της να συμμορφωθεί με τα σχέδια του “Ρασπούτιν”.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος της ζήτησε να κατασκευάσει στοιχεία και μάρτυρες.

Η κυρία Ράικου αποκάλυψε οτι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης παρενέβαινε συνεχώς στο έργο των εισαγγελέων Διαφθοράς απαιτώντας να ασκηθούν διώξεις κατά πολιτικών αν και γνώριζε ότι δεν υπήρχαν ενοχοποιητικά στοιχεία. Περιγράφοντας καταστάσεις που παραπέμπουν σε παραδικαστικό κύκλωμα είπε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος παρενέβαινε και σε άλλες υποθέσεις – εκτός της Novartis – που αφορούσαν συγκεκριμένους επιχειρηματίες.

“Τον Ιανουαριο 2017 μας διαβιβάστηκε αναφορά του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος με συνημμένο πόρισμα για την Τραπεζα Αττικης και την δανειοδότηση σε 100δες επιχειρηματίες χωρις να τηρούνται τα τραπεζικά κριτήρια. Ο Παπαγγελόπουλος με πηρε τηλεφωνο και μου ζητησε να την κρατήσω και να μην την προχωρήσω και του ειπα “δεν γίνεται””

Στην ερώτηση δε του Δημήτρη Μαρκόπουλου για το αν γνωρίζει άλλους εισαγγελείς που υπέστησαν τις παρεμβάσεις “Ρασπούτιν” απάντησε: “Και ο κ. Αθανασίου, ο οικονομικός εισαγγελεας μου εκμυστηρεύτηκε παρεμβάσεις”.

Η ίδια χαρακτήρισε τον κ. Παπαγγελόπουλο ως “σκευωρό” που λειτουργεί παραθεσμικά, με παρακρατικές μεθόδους και στημένα δημοσιεύματα προκειμένου να πλήξει τους αντιπάλους του. Μεταξύ άλλων, η έμπειρη εισαγγελέας έχει αναφέρει:

- Ο Παπαγγελόπουλος δεν ορρωδούσε προ ουδενός. Έπαιρνε τηλέφωνα και υποδείκνυε τί να κάνουμε σε συγκεκριμένες υποθέσεις. Είχε άποψη και ήταν ο ορισμός της παρεμβατικότητας. Ήταν υποθέσεις που ενδιέφεραν τον ίδιο. Όχι μόνο για πολιτικούς αλλά και για επιχειρηματίες.

-ΣτηNovartis απαιτούσε να κατασκευάσω στοιχεία και μάρτυρες. Ο Παπαγγελοπουλος ήθελε πολιτικούς εδώ και τώρα! Αυτό ήθελε. Τελικά το κατάφερε με την Τουλουπάκη. Αυτό αποδεικνύει η ροή των γεγονότων. Όσα ήθελε τα πέτυχε με την Τουλουπάκη. Την είχε άλλωστε έτοιμη για αντικαταστάτριά μου.

- Mου τηλεφώνησε ο Δ. Παπαγγελόπουλος με άσχημο τόνο και με ρώτησε γιατί δεν έστειλα την υπόθεση στη Βουλή. Όταν του είπα πως δεν έχω στοιχεία μου είπε: “Έχεις και παραέχεις. Στείλτε και θα τα βρουν οι παρακάτω”. Του απάντησα οτι “εγώ δεν είμαι αυτής της σχολής”. Και εκείνος μου είπε “μείνε με τη σχολή σου και θα δεις τί θα πάθεις”

νιωσα για πρώτη φορά την κοινή εκβίαση σε βάρος μου. Αισθάνθηκα ότι το σχέδιο εκτέλεσής μου ήταν ήδη σε τελική φάση.

-Στις 10.11.2017 την κάλεσε ο προϊστάμενός της στο Τμήμα Δικαστικών Συνδρομών. Ο διάλογος που διημείφθη τότε είχε ως εξής: “Μου είπε πως πρέπει να με αλλάξει για το δικό μου καλό”. Του απάντησα: “Κατάλαβα. Σας τηλεφώνησε ο Παπαγγελόπουλος”. Μου χαμογέλασε και απάντησε: «Δεν θα έκανα το χατήρι κανενός, αλλά είναι για το καλό σου”.

-Όταν είδα και το πρωτοσέλιδο του Ντοκουμέντο εναντίον μου τον Μάρτιο του 2017 αισθάνθηκα τί θα πει συμβόλαιο θανάτου και πώς είναι να είσαι θεσμικά απροστάτευτη. Μέσα σε φόβο και ανασφάλεια έγραψα στις τρεις τα ξημερώματα την επιστολή με την οποία ζητούσα την αντικατάστασή μου. Επειδή είχα καταλάβει τί συμβαίνει έδωσα την επιστολή αυτή στη δημοσιότητα. Από τότε και μέχρι σήμερα για πρώτη φορά στη ζωη μου ακολούθησε μια σειρά πειθαρχικών διώξεων:

-Μέχρι το 2017 δεν είχα καμία απολύτως πειθαρχική διαδικασία. Ολα ξεκίνησαν μετά την άρνησή μου να ασκήσω διώξεις.

-Τον κ.Παπαγγελόπουλο δυστυχώς τον στήριζε το τότε κυβερνητικό κόμμα. Δεν κατήγγειλα τότε τον κ.Παπαγγελόπουλο γιατί δεν είχα θεσμική προστασία. Υπήρχε απόκλιση από τα συνηθισμένα στον Άρειο Πάγο που με έκαναν να νιώθω άβολα. Που να αναφερθώ; Στην κυρία Δημητρίου άμα πήγαινα ήξερα τί θα γίνει. Η κυρία Δημητρίου ταυτιζόταν με την κυβέρνηση. Γι αυτό δεν απολάμβανα τη θεσμική προατασία που χρειαζόμουν.

-Ειλικρινά απορώ πώς τον στήριζε η τότε κυβέρνηση. Λειτουργούσε με τρόπο εκβιαστικό.  Έστηνε δημοσιεύματα με παρακρατικές μεθόδους. Έφτιαχνε ιστορίες και διέσυρε αθώους ανθρώπους”

Η ίδια αναφέρθηκε και στις σχέσεις Παπαγελόπουλου – Τουλουπάκη λέγοντας: “οι σχέσεις τους ήταν γνωστές. Η κα Τουλουπάκη αναφερόταν ως παιδί του Παπαγγελόπουλου και της ομάδας του”.

Ο Ρασπούτιν

- Τον Παπαγγελόπουλο εγώ έτσι τον καταχώρησα. Ως “Ρασπούτιν” και σκευωρό της πολιτικής.

- Από το 2005 που ήταν προϊστάμενος στην εισαγγελία Αθηνών και συνυπηρετούσαμε, αποκαλούσε τον εαυτό του ο ίδιος ο κ.Παπαγγελόπουλος “Ρασπούτιν”. Από τότε θυμάμαι να το λέει.

-Όσο ήταν Υπουργός ο Παπαγγελόπουλος λειτουργούσε παραθεσμικά. Έστηνε δημοσιεύματα εναντίον αθώων ανθρώπων”

- Σε αυτή την επιτροπή θα ακούσετε μόνο το 1% των όσων έκανε ο Παπαγγελόπουλος

Να σημειωθεί ότι η κατάθεση της κυρίας Ράικου θα συνεχιστεί αύριο Τετάρτη στις 11 το πρωί.

Ο ρόλος της Γιάννας Παπαδάκου

Ξεκινώντας την κατάθεσή της, η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς απέδωσε ρόλο προπομπού στην δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου λέγοντας ότι την ρωτούσε διαρκώς για την ύπαρξη ενοχοποιητικών στοιχείων κατά των Ε. Βενιζέλου και Π. Πικραμμένου τα οποία όμως δεν υπήρχαν. Στην συνέχεια δέχονταν πιέσεις απο τον τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου με ανύπαρκτα στοιχεία να ασκήσει διώξεις.
Επαναδιατυπώνοντας όσα είπε στους ανακριτές τον περασμένο Σεπτέμβριο, ανέφερε: “Από τις έρευνες άνοιξαν 36 λογαριασμοί. Δουλεύαμε εντατικά για την διαλεύκανση της υπόθεσης που ούτε το Σαββατοκύριακο φεύγαμε από το γραφείο. Τον Φεβρουάριο 2017 ήρθε στο γραφείο μου η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου και με ρώτησε εαν έχω στοιχεία εναντίον πολιτικών.

Η ερώτησή της με ξάφνιασε γιατί κανένας άλλος δημοσιογράφος δεν μου την είχε κάνει. Όταν της είπα οχι, απόρησε. Λίγες μέρες αργότερα με πήρε ο κ.Παπαγγελόπουλος και με ρώτησε εαν έχω βρει στοιχεία για πολιτικούς. Και σε εκείνον αρνήθηκα. Στις αρχές Μαρτίου με ξαναεπισκέφτηκε η κα Παπαδάκου και πάλι μου είπε για πολιτικούς. Αρνήθηκα.

Φυσικά δεν της άρεσε η απάντηση και επέμεινε. «Πώς δεν έχεις; Και τα στοιχεία για τον Βενιζέλο και τον Πικραμμένο; Για τον Πικραμμένο το βίντεο που παίρνει χρήματα;» μου είπε.
Αιφνιδιάστηκα και της είπα πρώτη φορά ακούω τέτοια πράγματα.
Μου λέει «Φεύγω πάω τώρα να στα φέρω. Θα τα βρω και θα στα φέρω».
Δεν έφερε τίποτε και όταν της τηλεφώνησα για τα στοιχεία μου είπε ότι δεν τα έχει βρει. Και δεν ξαναήρθε ποτέ. Ίσως γιατί ήξερε οτι θα της έπαιρνα κατάθεση. Λίγες μέρες αργότερα μου τηλεφώνησε ο κ.Παπαγγελόπουλος με άσχημο τόνο μου τηλεφώνησε και με ρώτησε γιατί δεν έστειλα την υπόθεση στη Βουλή. Όταν του είπα πως δεν έχω στοιχεία μου είπε: Έχεις και παραέχεις. Στείλτε και θα τα βρουν οι παρακάτω. Του απάντησα οτι εγώ δεν είμαι αυτής της σχολής. Και εκείνος μου είπε «μείνε με τη σχολή σου και θα δεις τί θα πάθεις».

Τότε ένιωσα για πρώτη φορά την κοινή εκβίαση σε βάρος μου. Αισθάνθηκα οτι το σχέδιο εκτέλεσής μου ήταν ήδη σε τελική φάση.

Όταν είδα και το πρωτοσέλιδο του Ντοκουμέντο εναντίον μου τον Μάρτιο του 2017 αισθάνθηκα τί θα πει συμβόλαιο θανάτου και πώς είναι να είσαι θεσμικά απροστάτευτη. Μέσα σε φόβο και ανασφάλεια έγραψα στις τρεις τα ξημερώματα την επιστολή με την οποία ζητούσα την αντικατάστασή μου. Επειδή είχα καταλάβει τί συμβαίνει έδωσα την επιστολή αυτή στη δημοσιότητα. Από τότε και μέχρι σήμερα για πρώτη φορά στη ζωη μου ακολούθησε μια σειρά πειθαρχικών διώξεων”

Συνεχίζοντας την κατάθεσή της είπε:

“Κατόπιν έψαξα τράπεζες. Από την Alpha Bank βρέθηκε έμβασμα 28 εκατ ευρώ. Η χαρά μας ήταν μεγάλη . Ήλθαν κι αλλά αποτελέσματα. Τα συνολικά εμβάσματα της Novartis ήταν 118 εκατ ευρώ. Την πρώτη λίστα τη χωρίσαμε. Κάποιοι έψαχναν εταιρείες κάποιοι άλλοι φυσικά πρόσωπα. Στην ενιαία αρχή πληρωμών στείλαμε έγγραφο για συνδρομή ως προς φυσικά πρόσωπα. Να δούμε εάν μισθοδοτούνται από Δημόσιο για να διερευνήσουμε σχέσεις με ΝOVARTIS. Στείλαμε έγγραφο και ΑΑΔΕ ζητώντας έναν υπάλληλο για βοήθεια. Έψαξα ειδικά τον κύριο Παναγιωτάκη όμως είχα κατηγορηματική άρνηση . Δεν υπήρχε έμβασμα προς αυτόν”.

«Συμβόλαιο θανάτου από τον Παπαγγελόπουλο»

Περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν μετά την άρνησή της να ασκήσει διώξεις μίλησε για “συμβόλαιο θανάτου εις βάρος της από τον Παπαγγελόπουλο”.
«Κάποιος Ανδρικόπουλος δημοσιογράφος από Ντοκουμέντο τότε με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πως κατηγορούμε για απόκρυψη στοιχείων από κάποια κυρία Ζαμανίκα. Κατόπιν υπήρξε εναντίον μου δημοσίευμα . Κατάλαβα τότε πως υπήρξε συμβόλαιο θανάτου επειδή αρνήθηκα να συνεργαστώ με τον Παπαγγελόπουλο! Θυμήθηκα την Τσατάνη που της είχαν βάλει εκρηκτικό μηχανισμό. Αισθάνθηκα διωκόμενη και θεσμικά απροστάτευτη. Αισθάνθηκα οτι εκτελούνταν συμβόλαιο θανάτου σε βαρος μου απο τον Παπαγγελόπουλο. Μετα την άρνηση μου να ενδώσω στο να στείλω φάκελο για πολιτικούς χωρίς να έχω στοιχεία ξεκίνησαν σειρα πειθαρχικών μου διώξεων. Την πειθαρχική έρευνα εναντίον μου την ανέλαβε ο κ. Δασκαλόπουλος και την αρχειοθέτησε. Μετά όμως έγινε ξανα πειθαρχικός έλεγχος για εμένα και τον κ. Δασκαλόπουλο και απαλλαχθήκαμε. Ομως ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Καλογήρου άσκησε έφεση αλλά απαλλαχθήκαμε ξανά» ανέφερε.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Να σημειωθεί ότι κατά την έναρξη της κατάθεσής της αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης και τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησαν οι έρευνες για την υπόθεση Novartis. Ανέφερε πως ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής διαβίβασε στην εισαγγελία Διαφθοράς τον σχετικό φάκελο. Εκείνος ο φάκελος περιελάμβανε καταγγελίες προς τις αμερικανικές αρχές δύο υπαλλήλων της Novartis για αθέμιτες πρακτικές και χρηματισμούς προκειμένου να διευκολυνθεί η εταιρεία. Με δεδομένο ότι η Novartis ήταν υπότροπη και σε άλλες χώρες και της είχαν επιβληθεί κυρώσεις η κυρία Ράικου ανέφερε ότι η στρατηγική της ήταν να αποσπάσει αποζημιώσεις και η χώρα μας.

Υπο αυτά τα δεδομένα η τότε εισαγγελέας απέστειλε αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ και παράλληλα προχώρησε σε κατασχέσεις εγγράφων. Σύμφωνα πάντα με την κυρία Ράικου οι αμερικανικές αρχές απέστειλαν δύο έγγραφα που αφορούσαν συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο και συμμετείχαν 11-12 υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας καθώς και εταιρείες προσώπων όπως οι Εμ. Βουλκίδης και Γ. Μαυρίκος. Για το συγκεκριμένο συνέδριο δόθηκε εντολή ελέγχου στην επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης Μ. Παπασπύρου ώστε να διαπιστωθεί εάν είχαν σχέση με αυτό υπηρεσιακοί παράγοντες αρμόδιοι με την τιμολόγηση φαρμάκων.

Στο πλαίσιο της εντολής συγκροτήθηκε κλιμάκιο ελέγχου που πραγματοποίησε κατ οίκων έρευνες σε 33 νομικά και φυσικά πρόσωπα. “Κατασχέσαμε πλήθος εγγράφων και υπολογιστών. Όλα πήγαν στις υπηρεσίες μας. Έγινε κι εργαστηριακή εξέταση σε βάθος. Τον Φεβρουάριο 2017 μας επισκέφτηκαν δυο Αμερικανοί εισαγγελεις και τρεις βοηθοί τους. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο εισαγγελέας εγκλημάτων κατά διαφθοράς. Προτείναμε να γίνει κοινή ομάδα εργασίας αλλά οι Αμερικάνοι αρνήθηκαν” είπε.

Απάντηση Παπαγγελόπουλου

«Αυτοπαγιδευμένη στο βούρκο των ευθυνών και των ψεμάτων της η κα Ράϊκου προσπαθεί με νέα βρωμερά ψέματα να σωθεί», αναφέρει σε σημερινή δήλωσή του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σε απάντηση των όσο κατέθεσε η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεσηs της Novartis και επισημαίνει ότι θα ενεργήσει όπως αξίζει στην εισαγγελικό λειτουργό.

Παράλληλα, ο κ. Παπαγγέλουλος προσθέτει:  «Το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται και να βουλιάζει πιο βαθιά στο βούρκο της. Μόλις ολοκληρώσει τη μυθιστορηματική, παραληρηματική, ρυπαρή και δυσώδη κατάθεσή της θα τοποθετηθώ συνολικά και θα ενεργήσω όπως της αξίζει».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (114)

Ζουλαπι

Μαζευτηκαν όλα τα τρολς του σύριζα και αναλύουν τις μπανανοθεωριες τους ότι επειδή έχει κόκκινα μαλλιά λέει ψέματα και άλλα τέτοια "επιστημονικά". Μιλάμε για τιτανοτεραστιους μπετοστοκους. Εξορία άμεσα.

Ernesto

Η κυρία καλό είναι να μας εξηγήσει γιατί έμπαιναν εμβάσματα από την Novartis στον λογαριασμό της και γιατί δεν ζήτησε να εξαιρεθεί. Άσε που το "δεν κατήγγειλα τότε γιατί δεν είχα πολιτική προστασία" είναι ντροπή για δικαστικό και αποδεικνύει ότι καταγγέλλει τώρα επειδή ακριβώς πολιτικοί της πουλάνε προστασία.

Panos

ΘΕΣΜΙΚΗ προστασία είπε η Κυρία Ράικου . Αυτά που γράφεις τα γράφεις για 0.60 ευρώ ;

@Panos

Μ αρέσει που ρωτάς....Κάνεις λάθος, δεν είναι 0,60, είναι πολύ παραπάνω γιατί ο ίδιος έχει γράψει πολλά σχόλια παρακάτω....Βγάζει μάτι - έδωσαν εντολή από κουμουνδούρου φαίνεται να κουραστούν τα "παιδιά" με σχόλια γιατί δεν τους πάει καλά η υπόθεση....

ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ;;;ΟΛΟΙ ΑΘΩΟΙ.........ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ/////////// ΡΕΣΠΟΥΣΤΗΝ ΣΤΗΣΑΝ; ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΣΤΗΣΑΝ;;;;ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ;;;

tarazan

Η τουρκια δεσμευσε περιοχη που κατα τα λεγομενα μας ειναι δικη μας(εκει που ενωνονται ελλαδα κυπρος αιγυπτος) για σεισμικες ερευνες. Η ελλαδα εμεινε οριστικα εκτος της διασκεψεως του βερολινου οπου θα ειναι η τουρκια και το κονγκο και οχι εμεις που εχουμε και θαλασσια συνορα με τι λιβυη, Αλλα εδω στην ελλαδα τρεχουν στη δημοσιοτητα αλλα θεματα για να κοιμαται το πνευμα μας. Το 1922 θα μοιαζει πταισμα εαν απολεσθει εθνικη κυριαρχια και υπευθυνει θα ειναι ολοι οσοι αποφασιζουν και ολοι οσοι αποκοιμιζουν τον κοσμο.

Μουργόλυκος

Έχεις απόλυτο δίκιο. Εννοείς φυσικά τα αίσχη των Τσίπρα, Παπαγγελόπουλου και ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διαγραφούν λες και είμαστε ανίκανοι να ασχοληθούμε με παραπάνω από ένα θέμα.

Αυτα ειναι "λεπτομερειες"

Μπροστα στους μπαχαλακηδες, τη νοβαρτις και τους... τρεις ιεραρχες. Αλλωστε ερχονται και προσληψεις... που καιρος για εθνικα θεματα!

ατυχος ελλην

Ας με βοηθήσει κάποιος να θυμηθώ !! Η κυρία είναι η Ελένη που καλούσε ο Δελλατόλας με το κινητό του από την εκπομπή του Παπαδάκη τότε με τον Κασιδιάρη και την Κανέλλη !!

Ε

Όχι άλλα και αν ήταν τί ;;;;

Common sense

Με την κατάθεση Ράικου αποδεικνύεται ότι η φύση απεχθάνεται το κενό. Το κενό που άφησε το παλιό καλό ΠΑΣΟΚ καλύπτεται από τον Συριζα ο οποίος έχει στις τάξεις του από ανθρώπους των μηχανισμών της παράλληλης εξουσίας μέχρι ευρωβουλευτές που παρουσιάζουν reality. Αν αυτό δεν είναι πολυσυλλεκτικό κόμμα, τότε τι είναι; Πώς το έλεγε παλιά ο Συριζα, "η ενότητα μέσα στη διαφορά"!!!

Kαλως ορισες στον κοσμο των απλων πολιτων!

"αισθάνθηκα τί θα πει συμβόλαιο θανάτου και πώς είναι να είσαι θεσμικά απροστάτευτη" Ακομα δεν ξερει πως αισθανεται ο απλος πολιτης που σερνεται με αστειες κατηγοριες στο δικαστηριο η αντιδικει με καποιον οικονομικα ισχυροτερο και τα δικαστηρια αποφασιζουν οτι ο γαιδαρος πεταει. Αλλα σοβαρα τωρα, θα στησουν κατηγορητήριο με το "αισθανθηκα";

&&

Το κόκκινο μαλλί και το ύφος της κυρίας ..πολλά αποδεικνύουν για το διάτρητο των όσων είπε...Εξάλλου πουθενά δεν υπάρχουν γραπτά και πειστικά στοιχεία για τα όσα είπε...Φαίνονται αγέρας φλογέρας, και μάλιστα ποιμενικής....Η γλώσσα του σώματος είναι πάντα ανοικτό βιβλίο...

Δικαστικός υπάλληλος

&& Είσαι μεγάλος κόπανος

!!!!

Το χρώμα των μαλλιών είναι καθοριστικός παράγοντας για να καταλάβεις αν κάποιος λέει ψέμματα. Ένας κοκκκινομαλης δεν λέει ποτέ αλήθεια.

βρεεε εσυ εχεις επιχειρηματα!

ο Θεος να δωσει να μην δικασεις ποτε ανθρωπο. Αλοιμονο του ετσι και δεν ταιριαζει στα γουστα σου και στην δικια σου "γλωσσα του σωματος". Δεν πετυχε η προσπαθεια σας να κατηγορησετε τους πολιτικους σας αντιπαλους. Αυτο ειναι ολο. το θεμα πιά ειναι αν θα την πληρωσει μονο ο καμπουρης ή ολοι μαζι εκει στην κουμουνδουρου. Διαλεχτε

@

Ενω, ας πουμε, η γλωσσα του σωματος του Τσιπρα, Καμμενου, Βαρουφακη, Ζωης, Φλαμπε, Μπυροκοιλια, Παπαδημουλη, Παππα, Σπιρτζη, (να βαλω κι αλλους?) εσενα σε εμπνεει;;;; Να ξεκινησω με τον Τσιπρα και την Σουηδεζα δημοσιογραφο που βουτηξε το μαξιλαρι να κρυψει τα αχαμνα του; Τον τσιπρα που συνοφρυωνεται σαν μεγαλος στοχαστης να πεταξει τις πολυδουλεμενες ατακες του; (πχ, αγορες που χορευουν στα νταουλια του), η τον Καμμενο που οσο μεγαλυτερα ψεμματα λεει, τοσο περισσοτερο η φωνη του βγαινει απο την μυτη; Ασε, δεν σε παιρνει και πολυ στο θεμα...

κριμα

Αυτα που καταθετει η κυρια Ράικου , πρωην εισαγγελεας κατα της διαφθορας, συμβαινουν καθημερινα στο ελληνικο δημοσιο κατ αντιστοιχια θεσεων και κατ αναλογια υποθεσεων ακομα και στους απλους δημους. Η λογικη ειναι ιδια. Εκφοβισμος, εκβιασμος και απειλες. Αναφερομαι σε βλαχοδημαρχους. Σε ολη την εκταση του δημοσιου απο τους δημους μεχρι την ανωτατη βαθμιδα , λειτουργει αυτο το πραγμα που λεγεται συστημα συμφεροντων και οι οποιες καταγγελιες πνιγονται η κουκουκουλονται και ερχονται μετα οι επομενοι αναπληρωτες , προθυμοι πειθηνιοι και απλα συνεργαζονται. Ελλαδαρα, η χωρα των ραγιαδων....

Φωτης77

Με αυτά τα ψεύτικα μαλλιά λέει ψέματα σίγουρα, άλλωστε αγαπημένο σπορ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ διαχρονικά είναι τα σκάνδαλα, λέτε με την νοβαρτις που έχει γίνει απάτη σε διεθνές επίπεδο σε αρκετές χώρες οι Έλληνες πολιτικοί να έγιναν ξαφνικά αμεμπτοι? Αφελείς όσοι πιστεύουν ότι έκλεβαν μόνο οι γιατροί και ότι μόνο στην Ελλάδα είναι σκευωρία.

@

Όντως στα δικαστήρια οι υποθέσεις θα κρίνονται από εδώ και πέρα από τα μαλλιά αφού έτσι πιστεύουν οι Συριζαυγίτες.

Πειραιώτης μαουνιέρης.

...βρε ηλίθιε,πουθενά δεν έδινε σε πολιτικους η εταιρία.Πουθενά.Μόνο σε γιατρούς...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης