Παναγιώτης Βλάχος: Δεν αλλάζει την καθημερινότητα των πολιτών η «προεδρολογία»

Παναγιώτης Βλάχος: Δεν αλλάζει την καθημερινότητα των πολιτών η «προεδρολογία»

«Η  μεταμνημονιακή Ελλάδα απαιτεί ένα πρόσωπο κύρους, που ήταν ''παρών'' στην κρίση», τόνισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής 

vlachos
Επίθεση στην τακτική του πρωθυπουργού έκανε σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παναγιώτης Βλάχος σε ό,τι αφορά στα σενάρια του προσώπου που θα προτείνει το κυβερνών κόμμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Δεν αλλάζει την καθημερινότητα των πολιτών η προεδρολογία. Έχουμε σημαντικές διεθνείς εξελίξεις, ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, κρίση στα εργασιακά και οι τοπικές κοινωνίες του Βόρειου Αιγαίου διαμαρτύρονται έντονα για το προσφυγικό ζήτημα, οργανώνοντας κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες. Αν’ αυτού ο Πρωθυπουργός γυρνά από χιονοδρομικό σε χιονοδρομικό κέντρο και ενδιάμεσα διαρρέει ονόματα υποψηφίων Προέδρων», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στην θέση που εξέφρασε το Σάββατο η κ. Γεννηματά για υποψήφιο Πρόεδρο που θα προέρχεται από την Κεντροαριστερά, ο αν. εκπρόσωπος τόνισε ότι η μεταμνημονιακή Ελλάδα απαιτεί ένα πρόσωπο κύρους, που ήταν «παρών» στην κρίση, ώστε να τρέξουμε στο μέλλον με την απαραίτητη γνώση, ενότητα και προοδευτική αντίληψη, ενώ τόνισε ότι η Προεδρία Παυλόπουλου συντηρεί τη γέφυρα ανάμεσα στην καραμανλική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Δημοκρατία.

«Ο εκλογικός νόμος αντανακλά το πως βλέπουν τα κόμματα τη δημοκρατία και την αντιπροσώπευση. Δεν συμφωνούμε με την πρόταση της κυβέρνησης. Λέμε όχι στο μπόνους των 50 εδρών που νοθεύει την ισότητα της ψήφου και προτείνουμε ένα αναλογικό μπόνους που θα δίνει αυτοδυναμία σε κυβέρνηση του 40%, ώστε να ενθαρρύνονται και κυβερνήσεις συνεργασίας, που θα ανταποκρίνονται σε κοινωνικές πλειοψηφίες», τόνισε ο κ. Βλάχος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης