Γεραπετρίτης στον ΘΕΜΑ 104,6: Κακουργήματα στα επεισόδια στο Κουκάκι

Γεραπετρίτης στον ΘΕΜΑ 104,6: Κακουργήματα στα επεισόδια στο Κουκάκι

Είπε στον ΘΕΜΑ 104,6: Τα όσα συνέβησαν στο Κουκάκι συνιστούν κακουργήματα και οχι πλημμελήματα γιατί αποδέχονται το ενδεχόμενο να αποτελέσουν κίνδυνο ζωής

4933131
Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται στην ολομέλεια της Βουλής ο νέος εκλογικός νόμος σύμφωνα με όσα είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ερωτηθείς, δε, για την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη όσον αφορά το πρόσωπο που θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι «αισθάνομαι ότι έχει κατασταλάξει ο πρωθυπουργός και έχει καταλήξει στο πρόσωπο».

Όπως τόνισε «το ζήτημα δεν είναι το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας όσο τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να φέρει στο πλαίσιο τοιυ συνταγματικού ρόλου που επιτελεί. Θα πρέπει να είναι ένα πρόσωπο υψηλούς κυρους που θα εκφράζει την ενότητα του ένθους και να μπορεί να επιτελέσει την αποστολή τους ως διεθνής παραστάτης της χώρας».

Σχολιάζοντας την διαφωνία του ΚΙΝΑΛ με τον νέο εκλογικό νόμο, ο υπουργός Επικρατείας αρχικά παρατήρησε ότι «στη βάση του συστήματος δεν υπάρχει διαφοροποίηση από το ΚΙΝΑΛ» και στη συνέχεια πρόσθεσε »αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι το εκλογικό σύστημα που προτείνει η κυβέρνηση είναι δικαιότερο από το υφιστάμενο».

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης κλήθηκε να τοποθετηθεί και για τη νομική αντιμετώπιση των πρωταγωνιστών στα επεισόδια κατά την ανακατάληψη των δύο κτηρίων στο Κουκάκι εξηγώντας αρχικά ότι «η ποινική νομοθεσία προβλέπει ορισμένα αδικήματα ως πλημμελήματα π.χ. να υπάρχει απόπειρα για απλή βλάβη κατά πολίτη ή οργάνου της τάξης. Εάν υπάρχει το ενδεχόμενο βλάβης για έναν άνθρωπο, αυτό γίνεται κακούργημα». «Τα όσα συνέβησαν συνιστούν κακουργήματα και οχι πλημμελήματα γιατί αποδέχονται το εδεχόμενο να αποτελέσουν κίνδυνο ζωής» συμπλήρωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

2020 01 13 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης