Μητσοτάκης: Δεδομένη η εθνική γραμμή - Γεννηματά: Επιμένω σε συμβούλιο αρχηγών

Μητσοτάκης: Δεδομένη η εθνική γραμμή - Γεννηματά: Επιμένω σε συμβούλιο αρχηγών

Τσίπρας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Ζυγίζει τις καταστάσεις(σ.σ. ο Μητσοτάκης)» - Με... συμβουλές για το τζετ λαγκ ο διάλογος Μητσοτάκη-Τσίπρα στις κάμερες - Δείτε βίντεο - Το απόγευμα οι συναντήσεις με Βελόπουλο-Βαρουφάκη

fwfi-kyriakos2
Τον Αλέξη Τσίπρα και τη Φώφη Γεννηματά είδε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για τα αποτελέσματα των επαφών του στις ΗΠΑ  και για τα ελληνοτουρκικά.  Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του πρώτου στη Βουλή, η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς για τα αποτελέσματα των επαφών του στις ΗΠΑ αλλά και για τον εκλογικό νόμο με την Φώφη Γεννηματά να διαδέχεται τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο γραφειο του πρωθυπουργού στη Βουλή προκειμένου να ενημερωθεί από τον κ. Μητσοτάκη για το ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη ο πρωθυπουργός και η κυρία Γεννηματά συμφώνησαν ότι διαφωνούν για τον εκλογικό νόμο, ειδικά για το μπόνους των 50 εδρών, στο οποίο δεν αφήνει κανένα παράθυρο αλλαγών ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν έγινε καμία απολύτως συζήτηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την Χαριλάου Τρικούπη να μη μπαίνει σε ονοματολογία.

Αναφορικά με τα εθνικά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ξεκαθαρίσαν ότι η προσφυγή στη Χάγη θα είναι μόνο για υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ και θαλάσσιες ζώνες, κάτι που αποτελεί και θέση του πρωθυπουργού.

Η κ. Φώφη Γεννηματά είναι θετική για F35, αλλά επισήμανε ότι χρειάζεται ιεράρχηση, ενώ εκφραστηκε ικανοποίηση για την ενημέρωση που έλαβε για τις συναντήσεις και τις συμμαχίες. Από τη Χαριλάου Τρικούπη εκφράστηκε εκ νέου ότι για εθνική γραμμή πρέπει να μιλήσουμε όλοι μαζί.



Μιλώντας μπροστά στις κάμερες ο κ. Μητσοτάκης και η κυρία Γεννηματά αναφέρθηκαν αρχικά στην προηγούμενη συνάντηση που είχαν όταν η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ήταν ασθενής ενώ δεν έλειψαν και οι πολιτικές αναφορές με τον πρωθυπουργό να τονίζει ότι «η εθνική γραμμή είναι δεδομένη» για να απαντήσει η Φώφη Γεννηματά «μακάρι» και να επιμείνει στο αίτημά της για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Μητσοτάκης: Τι να σε κεράσω;
Γεννηματά: Νεράκι
Μητσοτάκης: Την τελευταία φορά ήσουν καταβεβλημένη σε βλέπω καλά
Γεννηματά: Ξεκουραστηκαμε στις γιορτές, εσύ από τα βουνά κατευθείαν στα βαθιά
Μητσοτάκης Ήταν μόνο τριήμερη η ξεκούραση στο βουνό, αλλά αναζωογονητική
Γεννηματά: Στα βαθιά τώρα, είχα προτείνει πριν φύγεις εθνική γραμμή δεν το ήθελες. Καλή η ενημέρωση αλλά επιμενω σε συμβούλιο αρχηγών
Μητσοτάκης: Η εθνική γραμμή είναι δεδομενη. Νομίζω ότι μετά τη συνάντηση μας θα το διαπιστώσεις
Γεννηματά: Μακάρι να είναι δεδομένη η εθνική γραμμή

Κλείσιμο
Μητσοτάκης - Γεννηματά


mtsotakis-genimata


Τσίπρας: Καλό το κλίμα στη συνάντηση

Η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα ολοκληρώθηκε χωρίς δηλώσεις με τον πρωην πρωθυπουργό εξερχόμενο από το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή και στην ερώτηση «πώς τα είδατε;» να απαντά «είμαι προβληματισμένος από τις εξελίξεις, όχι από το κλίμα, το κλίμα ήταν καλό».

Η επόμενη ερώτηση προς τον κ. Τσίπρα ήταν για το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ζυγίζει τις καταστάσεις».

Για το... τζετ λαγκ ο διάλογος μπροστά στις κάμερες

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες αναφέρθηκαν στο τζετ λαγκ του πρωθυπουργού από το ταξίδι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Τσίπρας: Πότε επέστρεψες;
Μητσοτάκης: Χθες το βράδυ.
Τσίπρας: Πρόλαβες να ξεκουραστείς από το jet lag;
Μητσοτάκης: Συνηθισμένο το βουνό.
Τσίπρας: Πόσο μείνατε;
Μητσοτάκης: Δυο μέρες τα απολύτως απαραίτητα.
Τσίπρας: Πέπει να πίνεις πολύ νερό και να κάνεις γυμναστική.
Μητσοτάκης: Νερό πολύ πίνω.

Η συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Τσίπρα


Μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και τη Φώφη Γεννηματά, θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Κυριάκο Βελόπουλο (το ραντεβού έχει οριστεί για τις 17:00) και τον Γιάννη Βαρουφάκη (θα συνομιλήσουν ώρα 18:00).

sinadisi-mitsotaki-tsipras2
sinadisi-mitsotaki-tsipras


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης