Ελληνοτουρκικά: Διπλωματική πρωτοβουλία των ΗΠΑ για αποκλιμάκωση της έντασης

Ελληνοτουρκικά: Διπλωματική πρωτοβουλία των ΗΠΑ για αποκλιμάκωση της έντασης

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Σκάι, που επικαλείται δήλωση του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο

09s9pompeo_mike-thumb-large-thumb-large-thumb-large-thumb-large--2-thumb-large
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, με αποκλειστική δήλωση του στον ΣΚΑΪ και την ανταποκρίτρια του σταθμού στις ΗΠΑ, επιβεβαίωσε χθες το βράδυ - μετά την δεξίωση που παρέθεσε για τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ - τις πληροφορίες ότι επίκειται διπλωματική πρωτοβουλία της Ουάσινγκτον προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση Ελλάδας-Τουρκίας

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, αυτή θα λάβει μία μορφή στην οποία προτίθεται και ο Μάικ Πομπέο να παρέμβει σε ανώτατο διπλωματικό επίπεδο εφόσον όλα πάνε καλά στις επαφές.

Ο μεσολαβητής των ΗΠΑ θα είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μάθιου Πάλμερ, ο οποίος αναμένεται να μεταβεί στην Τουρκία τον επόμενο μήνα. Ο κ. Πάλμερ έχει ήδη προγραμματίσει ταξίδι στην Ελλάδα στις αρχές Μαρτίου. 

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ στο επίκεντρο της αμερικανικής προσπάθειας θα είναι τα ζητήματα των θαλασσίων ζωνών και ιδιαίτερα το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης, το οποίο ανησυχεί την Ουάσινγκτον για την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης