Κόντρα Άδωνι Γεωργιάδη - ΣΥΡΙΖΑ για τη 13η σύνταξη

Κόντρα Άδωνι Γεωργιάδη - ΣΥΡΙΖΑ για τη 13η σύνταξη

«Δεν υπάρχουν λεφτά για την χορήγησή της- Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ την έδωσε» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης - «Κυνική ομολογία - Επιστροφή στις μνημονιακές πολιτικές» απάντησε η Κουμουνδούρου

syntaxi-georgiadis_0
Κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωγιάδη, ότι δεν υπάρχουν «λεφτά για 13η σύνταξη» και ότι για τον λόγο αυτό δεν την έδωσε ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Σε συνέντευξή του στο Open, ο κ. Γεωργιάδης ρωτήθηκε για το αν θα δώσει τη 13η σύνταξη η κυβέρνηση και απάντησε: «Γιατί ποιος έδωσε 13η σύνταξη;... Εγώ δεν προτίθεμαι να κάνω εκ νέου την προεκλογική συζήτηση. Φτάσαμε σε 4 διαδοχικές κάλπες και ο ελληνικός λαός αποφάσισε. 13η σύνταξη δεν έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούσε να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορούμε να δώσουμε κι εμείς, ο λόγος είναι ότι τα λεφτά δεν υπάρχουν. Υπάρχει δαπάνη για 900 εκατ. ευρώ, δεν είναι για σύνταξη είναι για ένα επίδομα».

Οι αναφορές του υπουργού Ανάπτυξης προκάλεσαν την αντίδραση της Κουμουνδούρου η οποία έκανε λόγο για κυνική ομολογία του υπουργού Ανάπτυξης.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: "Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κ. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε «πως δεν υπάρχουν λεφτά» για τη χορήγηση της 13ης σύνταξης, μόνιμο μέτρο που είχε ψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά από την έξοδο από τα μνημόνια. Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως διαφωνεί με την αύξηση του κατώτατου μισθού, την οποία επίσης είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πλέον σαφές πως η βασική επιδίωξη της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η επιστροφή στις μνημονιακές πολιτικές ακόμα και χωρίς μνημόνια. Ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί σύντομα σε αδιέξοδο από την αντικοινωνική πολιτική που ασκεί".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης