Παυλόπουλος: Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή εναντίον της πατρίδας μας

Παυλόπουλος: Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή εναντίον της πατρίδας μας

«Την Ελλάδα θα την βρουν απέναντι και έτοιμη και ενιαία», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απευθυνόμενος στους άνδρες της Προεδρικής Φρουράς

4995633
Αυστηρό μήνυμα προς τη γείτονα Τουρκία απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απευθυνόμενος στους άνδρες της Προεδρικής Φρουράς, κατά την επίσκεψή του για την κοπή της πρωτοχρονιάτικής πίτας. «Θα υπερασπισθούμε τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια απέναντι σε οποιονδήποτε τα απειλεί. Ας το καταλάβουν καλά όσοι νομίζουν ότι η Ελλάδα θα υποχωρήσει έστω και κατά κεραία από εκείνα που της ανήκουν κατά το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος, ενώ απευθυνόμενος προς τη γείτονα χώρα τόνισε: «Καλή Χρονιά στη γείτονα Τουρκία, στον γειτονικό τουρκικό λαό, που ξέρουμε τι προβλήματα έχει και εκείνος. Τους καλούμε να ζήσουμε ειρηνικά. Τους προειδοποιούμε όμως: Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή εναντίον της Πατρίδας μας. Την Ελλάδα θα την βρουν απέναντι και έτοιμη και ενιαία».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την προτροπή του για «αρραγή ενότητα» και υπογράμμισε: «Ο διχασμός μάς άφησε τραγωδίες, μας στέρησε και κομμάτια του εθνικού μας κορμού. Δεν πρόκειται να διαπράξουμε τα ίδια λάθη στο μέλλον».

Αναλυτικά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκίνησε τον χαιρετισμό του ευχόμενος «χρόνια πολλά» στα στελέχη της Προεδρικής Φρουράς. «Σας ευχαριστούμε θερμώς, όλοι οι Έλληνες, γι' αυτό το οποίο υπηρετείτε, γι' αυτό το οποίο εκπροσωπείτε: Θεματοφύλακες αρχών και αξιών του τόπου, των παραδόσεων, αλλά και του μεγαλείου που εκπέμπει η Ελλάδα εντός και εκτός των συνόρων της», είπε ο κ. Παυλόπουλος και συνέχισε:

«Επιτρέψατέ μου ν' απευθυνθώ, με πολύ λίγα λόγια, κυρίως σε σας που υπηρετείτε την θητεία σας: Δεν είσθε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά επιλέξατε την Προεδρική Φρουρά για να υπηρετήσετε την θητεία σας. Αφού σας ευχαριστήσω για τον τρόπο που επιτελείτε τα καθήκοντά σας, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αυτή η θητεία, εδώ στην Προεδρική Φρουρά, είναι μεγάλο βάρος, ξέρω πόσο είναι επίπονη, να εκπαιδεύεσθε και να υπηρετείτε καθημερινά με τον τρόπο με τον οποίο το πράττετε, αλλά θέλω να γνωρίζετε, και το ξέρετε καλύτερα από μένα, ότι αυτό είναι και μία μεγάλη τιμή. Μια τιμή η οποία θα σας ακολουθεί σε όλη σας τη ζωή. Διότι, υπηρετώντας στην Προεδρική Φρουρά, είσθε γνώστες όλων των αρχών και αξιών και παραδόσεων, για τις οποίες μίλησα προηγουμένως. Η θητεία στην Προεδρική Φρουρά είναι ένας τρόπος ζωής. Πολλοί από σας έχετε εκπροσωπήσει την Ελλάδα και θα την εκπροσωπήσετε στο εξωτερικό. Και εκεί γνωρίζετε τη λατρεία των ανθρώπων, κατ' εξοχήν στον θεσμό τον οποίο υπηρετείτε. Αλλά, θέλω να γνωρίζετε, ότι αυτοί οι κανόνες, αυτές οι αρχές, αυτές οι αξίες, τις οποίες έχετε διδαχθεί και έχετε βιώσει εδώ, μακάρι να σας ακολουθούν σε όλη την ζωή σας. Να σας ακολουθούν γιατί αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη ό,τι και αν κάνει κανείς στην ζωή του, σε όποιο πεδίο και αν αναπτύξει την προσωπικότητά του, είτε λέγεται επιστήμη είτε λέγεται επάγγελμα», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα και τόνισε την ανάγκη για «αρραγή ενότητα».

«Θέλω να διαβιβάσετε στις οικογένειές σας τις θερμές ευχές όλων προς εκείνες. Να είναι το μέλλον ελπιδοφόρο, δημιουργικό για εσάς, ιδίως δε για τον λαό μας και το έθνος μας. Οι προκλήσεις είναι μεγάλες, το γνωρίζετε, το βιώνετε καθημερινά. Αλλά να είσθε βέβαιοι ότι τούτος ο τόπος θα ανταπεξέλθει σε αυτές τις προκλήσεις. Γι' αυτό είμαστε φτιαγμένοι εμείς, οι Έλληνες. Για τα δύσκολα και τα σημαντικά. Υπό έναν όρο: Ότι θα τα υπηρετήσουμε ενωμένοι. Τα μεγάλα και τα σημαντικά τα πετύχαμε υπό όρους αρραγούς ενότητας. Ο διχασμός μας άφησε τραγωδίες, μας στέρησε και κομμάτια του εθνικού μας κορμού. Δεν πρόκειται να διαπράξουμε τα ίδια λάθη στο μέλλον», τόνισε.

Τέλος, αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα στέλνοντας αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία: «Να είσθε βέβαιοι, επίσης, ότι θα υπερασπισθούμε τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια απέναντι σε οποιονδήποτε τα απειλεί. Ας το καταλάβουν καλά όσοι νομίζουν ότι η Ελλάδα θα υποχωρήσει έστω και κατά κεραία από εκείνα που της ανήκουν κατά το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Και σήμερα, δεν είμαστε πια μόνοι. Αναγνωρίζει το Δίκαιο της Ελλάδας η διεθνής κοινότητα. Το αναγνωρίζει η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν επιπλέον ξέρει ότι οι απειλές εναντίον της Ελλάδας είναι και απειλές, οι οποίες αφορούν και την ίδια: Το έδαφός της, τα σύνορά της, την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της. Λέμε, λοιπόν, και σήμερα από εδώ και ενώπιόν σας: Καλή Χρονιά και στη γείτονα Τουρκία. Καλή Χρονιά στον γειτονικό τουρκικό λαό, που ξέρουμε τι προβλήματα έχει και εκείνος. Τους καλούμε να ζήσουμε ειρηνικά. Τους προειδοποιούμε όμως: Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή εναντίον της πατρίδας μας. Την Ελλάδα θα την βρουν απέναντι και έτοιμη και ενιαία», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Κλείσιμο
Νωρίτερα ο Προεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τις καθιερωμένες ευχές για το νέο έτος από εκπροσώπους της πολιτικής, στρατιωτικής, θρησκευτικής και πνευματικής ηγεσίας της χώρας.

Το πρωί ο κ. Παυλόπουλος παρακολούθησε την πανηγυρική δοξολογία για το νέο έτος που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, χοροσταντούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης