Ελληνοτουρκικά: Με εθνική σύμπνοια και στήριξη από ΗΠΑ και ΕΕ συνεχίζει η Αθήνα

dendias-esep

Ενώ στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης που έχει χαρακτηρίσει άκυρη τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης - Πάιατ: Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα - Ρητή αναφορά ότι η συμφωνία δεν παράγει έννομα αποτελέσματα, στο σχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ

Η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας κατάφερε να δημιουργήσει κλίμα συναίνεσης στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, πράγμα σπάνιο, όπως γνωρίζουμε. Αυτό τουλάχιστον φάνηκε στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών. Ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων για τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης και για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που συνήλθε τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

«Είχα την ευκαιρία σήμερα στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής να ενημερώσω τα κόμματα για τις εξελίξεις τις τελευταίες ημέρες. Οφείλω με μεγάλη χαρά να πω ότι διαπιστώθηκε εθνική σύμπνοια και ομόνοια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών. Οξύμωρο είναι το γεγονός ότι την ίδια στιγμή στη Βουλή οι τόνοι μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης είχαν ανέβει, με αφορμή τις προσαγωγές που πραγματοποιήθηκαν στα Εξάρχεια, κατά τη διάρκεια της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Για τα ελληνοτουρκικά, όμως, φύσαγε άλλος άνεμος. Παρόντες στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ήταν οι υφυπουργοί Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης και Κώστας Βλάσης, καθώς και ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών και Αμυντικών Υποθέσεων. Από τη ΝΔ συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές Άγγελος Συρίγος και Μακάριος Λαζαρίδης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ παρίσταντο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Γεώργιος Κατρούγκαλος και ο διπλωματικός σύμβουλος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ευάγγελος Καλπαδάκης. Από το ΚΙΝΑΛ οι Ανδρέας Λοβέρδος και Πέτρος Ευθυμίου και από την Ελληνική Λύση οι Αντώνιος Μυλωνάκης και Ευάγγελος Φανίδης. Τέλος, από το Μέρα25 συμμετείχε η Σοφία Σακοράφα. Να σημειωθεί πως το ΚΚΕ δεν έλαβε μέρος στη συνεδρίαση.

Η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης μπορεί να προκάλεσε αντιδράσεις σε διεθνές επίπεδο, αλλά η ΕΕ αποφεύγει να επιβάλει κυρώσεις, γεγονός που εκτροχιάζει ακόμα περισσότερο τον Ταγίπ Ερντογάν. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι η συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι TRT, με την οποία προανήγγειλε γεωτρήσεις στα ανοιχτά της Κρήτης. Ο Τούρκος πρόεδρος μετά το μνημόνιο που υπέγραψε με την κυβέρνηση της Τρίπολης εξήγησε με ειδικούς χάρτες ποιες είναι οι προθέσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Προεξόφλησε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα πλέον δεν μπορεί να αντιδράσει, γεγονός που, όπως είπε, την έχει τρελάνει.  Εξήγγειλε κοινές έρευνες με τη Λιβύη στην Ανατολική Μεσόγειο και είπε ότι θα αγοράσει άλλο ένα γεωτρύπανο, ενώ θα συνεχιστούν και οι έρευνες. Δεν απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο να στείλει στρατό στη Λιβύη, σε περίπτωση που το ζητήσει η κυβέρνηση της Τρίπολης, η οποία στρατιωτικά βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Η συμφωνία με την Τουρκία φαίνεται πως όξυνε τον εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη. Ο πρωθυπουργός της αναγνωρισμένης κυβέρνησης, που υπέγραψε τη συμφωνία με τον Ερντογάν, μοιάζει πιο αδύναμος από ποτέ, καθώς οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαφτάρ που τάσσεται κατά της συμφωνίας προελαύνουν πλέον προς την Τρίπολη. Εμπειρογνώμονες δεν αποκλείουν η κατάληψη της Τρίπολης να είναι ζήτημα ημερών.Οι ελληνικές επιστολές στον ΟΗΕ

Από την πλευρά του, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απέστειλε επιστολές προς την χώρα που προεδρεύει αυτή την περίοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας και προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ. Σ’ αυτές αναπτύσσονται οι ελληνικές θέσεις και παρατίθενται τα νομικά επιχειρήματα που τις θεμελιώνουν με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας.

Στην πρώτη επιστολή επισημαίνεται ότι η Συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης συνήφθη κακόπιστα και παραβιάζει το Δίκαιο της Θάλασσας, καθώς οι θαλάσσιες ζώνες της Τουρκίας και της Λιβύης δεν γειτνιάζουν, ούτε υπάρχει κοινό θαλάσσιο σύνορο μεταξύ των δύο κρατών. Επιπρόσθετα, η συμφωνία δεν λαμβάνει υπόψη της τα ελληνικά νησιά και το δικαίωμά τους να έχουν θαλάσσιες ζώνες (υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ).

Επισημαίνεται, επίσης, ότι η συμφωνία είναι άκυρη, καθώς δεν εγκρίθηκε από τη λιβυκή Βουλή, γεγονός που αποδεικνύεται και από σχετική επιστολή του προέδρου της προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ. Για τους λόγους αυτούς, η Ελλάδα απορρίπτει στο σύνολό της ως άκυρη και μη δυνάμενη να επηρεάσει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα τη συμφωνία αυτή. Στην επιστολή προς τον Αντόνιο Γκουτέρες τίθενται τα ίδια επιχειρήματα και ζητείται -λόγω της ακυρότητας της συμφωνίας- να μην πρωτοκολληθεί στον ΟΗΕ και να μην δημοσιευθεί από το Τμήμα Ωκεάνιων Υποθέσεων και Δικαίου της Θάλασσας του διεθνούς οργανισμού.

Διπλωματική δραστηριότητα

Στο πλαίσιο των διπλωματικών πρωτοβουλιών σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο που έχει αναλάβει η Αθήνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ζητήσει από τους Ευρωπαίους ηγέτες να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι σε αυτή την ενέργεια της Άγκυρας και να καταγραφεί επίσημα η αντίδραση της ΕΕ στο κείμενο των συμπερασμάτων που θα εκδοθεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Την Τρίτη ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ ενόψει του ταξιδιού του στην Ουάσινγκτον και της συνάντησής του με τον Ντόναλντ Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το περιεχόμενο των επιστολών που έστειλε η Ελλάδα στον Γενικό Γραμματέα και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αναφορικά με τη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη για τις θαλάσσιες ζώνες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλύει τις ελληνικές θέσεις και ενέργειες απέναντι στις προκλητικές δραστηριότητες της Τουρκίας.

Σε ανάρτησή του στο Twitter μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο κ. Πάιατ αναφέρει: «Εξαιρετική συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας για να συζητήσουμε το ταξίδι του στις 7 Ιανουαρίου για την συνάντηση με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, που είναι ένα καθαρό μήνυμα της αυξανόμενης σημασίας που έχει η Ελλάδα για την Ουάσινγκτον ως ένας πυλώνας σταθερότητας σε αυτή την κρίσιμη και περίπλοκη περιοχή».

Η στάση της ΕΕ

Στο σχέδιο συμπερασμάτων της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ συμπεριελήφθη ρητή αναφορά στο γεγονός ότι το μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης δεν παράγει έννομα αποτελέσματα, έκανε γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.Στο μεταξύ, το γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) αναφέρει πως υπάρχουν πληροφορίες ότι στη δήλωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης θα χαρακτηρίζεται ως άκυρη.

Ειδικότερα, αναφέρεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες του DPA, η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη θα στέλνει το σαφές μήνυμα ότι μια συμφωνία που συνήφθη μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης για την οριοθέτηση των ζωνών επιρροής και συμφερόντων στη Μεσόγειο είναι άκυρη από ευρωπαϊκή σκοπιά.

«Το μνημόνιο κατανόησης (...) παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών, δεν εναρμονίζεται με το Δίκαιο της Θάλασσας και επομένως δεν μπορεί να έχει κανενός είδους νομικές συνέπειες για τις τρίτες χώρες», αναφέρει το νεότερο σχέδιο της τελικής δήλωσης, το οποίο βρίσκεται, όπως σημειώνεται, στη διάθεση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Η Ιταλία και ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης

Σε μια παράλληλη εξέλιξη που έχει τη σημασία της δεδομένου ότι η Ιταλία ήταν μια απο τις χώρες που στήριξαν την Ελλάδα στο συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων της Δευτέρας, η εφημερίδα La Repubblica δημοσιοποίησε την πληροφορία ότι «η Ιταλία απέστειλε στρατιωτικό πλοίο στην Κύπρο για την προστασία των εθνικών της συμφερόντων».

Η ιταλική φρεγάτα Μartinengo έφτασε την περασμένη Παρασκευή στο λιμάνι της Λάρνακας. Πρόκειται για επιχείρηση «περιπολίας της ανατολικής Μεσογείου, με στόχο την παρουσία και την παρακολούθηση των ναυτικών περιοχών, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και για την προστασία των εθνικών συμφερόντων» αναφέρεται, αναλυτικά, σε επίσημο ιταλικό ανακοινωθέν. «Το μήνυμα προς την Άγκυρα είναι σαφές: αν χρειάζεται να δείξουμε τη σημαία μας, εμείς είμαστε έτοιμοι» τονίζει, τέλος, η εφημερίδα της Ρώμης

Σήμερα, εντωμεταξύ, θα βρεθεί στην Αθήνα ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης Αγκίλα Σάλεχ Ίσα Γκουάιντερ, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κώστα Τασούλα.

Έχει προηγηθεί η δημοσιοποίηση της επιστολής του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες στην οποία εξηγεί γιατί η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης είναι άκυρη καθώς ο κ. Γκουάιντερ αμφισβητεί την εγκυρότητα της συμφωνίας αλλά και τη νομιμότητα της κυβέρνησης, την οποία χαρακτηρίζει παράνομη οντότητα, καταγγέλλει ότι στόχος του μνημονίου είναι «η παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας του κράτους της Λιβύης, του εναερίου χώρου, των λιμένων και των χωρικών υδάτων της από τα Τουρκικά στρατεύματα» και αναφέρει ότι το μνημόνιο «δείχνει εν πολλοίς άγνοια της οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων/ζωνών δικαιοδοσίας μεταξύ του κράτους της Λιβύης και της Δημοκρατίας της Τουρκίας».

Η παρουσία του Λίβυου πολιτικού έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθεια να συσφίξει τις σχέσεις της Ελλάδας με την παράταξη της ανατολικής Λιβύης, πολιτικός βραχίονας της οποίας είναι η Λιβυκή βουλή των αντιπροσώπων, η λειτουργία της οποίας προβλέπεται από την αποκαλούμενη Λιβυκή Πολιτική Συμφωνία του 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο άρθρο 8 της Πολιτικής Συμφωνίας προβλέπεται ότι η κυβέρνηση της Τρίπολης υπό τον πρωθυπουργό αλ Σαράζ έχει το δικαίωμα να συνάπτει διεθνείς συμβάσεις και συμφωνίες υπό τον όρο ότι έχει λάβει την σύμφωνη γνώμη του λιβυκού κοινοβουλίου!

Η πρόβλεψη αυτή δημιουργεί μια βάσιμη ελπίδα για ακύρωση της συμφωνίας οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης. Κι αυτό, διότι, σε περίπτωση που η παράταξη του στρατηγού Χαφτάρ επικρατήσει των αντιπάλων της και καταφέρει να ελέγξει το σύνολο της επικράτειας της Λιβύης σε συνεννόηση με τις υπόλοιπες φυλές, θα έχει τη δυνατότητα να ενταφιάσει πολιτικά τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με την Τουρκία, επικαλούμενη το γεγονός ότι το λιβυκό κοινοβούλιο δεν την έχει υπερψηφίσει.

ΣΧΟΛΙΑ (27)

TERMINATOR

H Ντόρα , ως λαγός έσπευσε να προαναγγείλει τι συζητιέται πίσω απ'τις πλάτες μας. Πρότεινε να πάμε κατευθείαν στη Χάγη...το είπε για να μην ειπωθεί από κυβερνητικό στέλεχος ή και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και να βολιδοσκοπηθούν οι αντιδράσεις...Δεν τολμά να το ξεστομίσει κυβερνητικός, διότι ξέρουν πολύ καλά ότι η λύση αυτή είναι ανευ όρων παράδοση. Μέχρι να βγάλει απόφαση η Χαγη , η Τουρκία θα έχει ήδη εξαντλήσει τα κοιτάσματα και θα γκριζάρει και άλλες περιοχές . Οι δικoί μας όμως πολιτικοί θα δικαιολογούν τα oficia τους με διαβήματα για τα τετελεσμένα. Ετσι θα αναπαράγεται η φατρία τους, έστω σε μια μικρή δορυφορική της Τουρκίας , χώρα. Μήπως αυτό δεν είναι το έργο που παρακολουθούμε στη Κύπρο εδώ και 45 χρόνια??

Savonarola

Να το κάψουμε και να το εγκαταλείψουμε! Να δω με τι θα φτιάχνονται οι babyboomers (150% του μισθού σύνταξη & εφάπαξ δυό σπίτια με απολυτήριο δημοτικού) και τα καλοβολεμένα βλαστάρια τους....

Χ.Π.

Μητσοτάκη σταμάτησε αμέσως κάθε χορήγηση επιδομάτων, "κοινωνικών μερισμάτων" ή επιδοτήσεις ενοικίων ή όπως αλλοιώς τα λές για ψηφοθηρικούς λόγους, σε βρωμόγυφτους οι οποίοι λυμαίνονται τον κόπο των Ελλήνων, και σε κάθε είδους αλλοδαπούς εισβολείς. Αν είναι τόσο "φιλέσπλαχνοι τα ΜΚΟ του βρωμερού ανθέλληνα Σώρος να τους τα δώσουν αυτοί. Με τα χρήματα αυτά και ότι άλλο από τα υπερπλεονάσματα, εξώπλισε τις ΕΔ ΤΩΡΑ!! Η πατρίδα αυτή την στιγμή έχει άμεση ανάγκη από πανίσχυρες ΕΔ. Κάνε αμέσως εθνικό έρανο για την ενίσχυση των ΕΔ...!! Μητσοτάκη άσε την γερμανοδουλεία και λαθρομεταναστολαγνεία που σε δέρνει στην άκρη (το πολύ πολύ βάλε την αδελφούλα σου εκεί να παπαγαλίζει αυτές τις ανοησίες), και εξόπλισε την Ελλάδα (το ξαναλέω), ως επίσης ανύψωσε το ηθικό του λαού με άμεσες και δυναμικές απαντήσεις στις προκλήσεις των τούρκων (όπως πολύ σωστά έπραξες χτές με την απογείωση 38 μαχητικών που έκαναν του βρωμερούς και θρασύδειλους τούρκους να τα κάνουν πάνω τους), και ακόμη πιό δυναμικά, όπως εγκλωβισμούς στόχων, προιδοποιητικές βολές και εικονικούς βομβαρδισμούς σε τουρκικούς στόχους. Ανέπτυξε συμμαχίες με εχθρικά στην τουρκία κράτη.. Δεν υπάρχουν φιλίες ούτε μόνιμες συμμαχίες μεταξύ των κρατών και το βλέπουμε αυτό με το ηλίθιο και κλινικά νεκρό ΝΑΤΟ. Ακόμη και με την Ρωσία μπορούμε να συμφωνήσουμε σε πολλά θέματα. (Όπλα όμως δεν μπορούμε να αγοράσουμε από αυτούς γιατί όποιος τα αγοράσει θα έχει την τύχη του Άκη από την ....χαχαχα αδέκαστη!!! Ελληνική δικαιοσύνη Κρίμα!!)...Ξεφτύλες και πουλημένοι παντού...!!! Μητσοτάκη ξύπνα γιατί αλλοιώς θα πληρώσεις εσύ τα 12 χρόνια της κρίσης και την εθνική καταστροφή που μπορεί να έρθει αν δεν προσέξεις.... Θα κρεμαστείς σαν τον Μουσολίνι ανάποδα στο σύνταγμα..!!!!

Στεφανος

Το προδοτικο ΚΚΕ σε όλα τα κρίσιμα και δη εθνικά θέματα... Απέχει! Αλήθεια γιατί τους ψηφίζουν και μπαίνουν στο κοινοβούλιο για να τσεπώνουν τα ατελείωτα χιλιάρικα και να κάνουν ζωαρα με τα λεφτά των φορολογουμενων και να κάνουν τα στελέχη του διαλέξεις με ύφος διανοούμενο στη βουλή; Αν δεν παίρνει τουλάχιστον θέση στα σημαντικά θεματα δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης του μας έχουνε κουράσει απίστευτα τόσα και τόσα χρόνια. Να αποβληθεί απτή βουλή και να ζητηθούν οι μισθοί των αργό μισθών βουλευτών του που όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν προσφέρει κάτι ουσιαστικό στην ελληνική κοινωνιαπερα από ατελείωτες ώρες ταλαιπωρίας για τους πολίτες της Αθήνας από το κλεισιμο δρόμων κάθε τρεις και λίγο με το έτσι θέλω. Τι τους φυλάμε και τους νταντευουμε αλήθεια;

Νικος

Δεν βαρεθήκατε ακόμα να γλυφετε τους Αμερικάνους; 40 χρόνια δεν μάθατε; Δεν πειράζει που θα πάει . Θα μάθετε.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Οταν οι κομουνιστες απετυχαν δια των οπλων να κανουν κομουνιστικη την Ελλαδα, και κατεφυγαν στο παραπετασμα, διαπιστωσαν αντι κομουνιστικους παραδεισους ζωντανη κολαση και λακησαν απο το ορθοδοξο ΚΚΕ στους Δυτικους, αλλα ηδη ειχαν καμενο τον εγκεφαλο απο τις κομουνιστικες και αθειστικες θεωριες, και ενα ειχαν κολλησει στο μυαλο τους χρημα και το δυτικο τροπο ζωης, Εκαναν απο εκει, ο,τι βρωμοδουλεια τους ελεγαν τα φεντικα τους εναντιον της Πατριδας τους και χωρις καμια ηθικη αναστολη,για το χρημα.Γι αυτο εδρασαν τοσο αντεθνικα και ανθελληνικα οι Τσιπροσυριζαιοι στην τελευταια κυβερνηση, που με διαβολικες συμπτωσεις, καταφεραν να σχηματισουν. Η δουλικη τους ομως υπακοη προς ολους τους ανθελληνικους κυκλους, και οχι μονο σε αμερικανικους, ειναι πολυ παλαιοτερη απο τα 40 χρονια που μας γραφεις,Νικο!...

ΣυνδικαΛΗΣΤΗΣ ,ΛΗΣΤΗΣ...... ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ....

Το κομματικό κράτος, είναι ο θάνατος της δημοκρατίας!!! Το ρουσφέτι,ο λαϊκισμός, και η αισχρή προπαγάνδα !!! Οι αριστεροί λεφτά δίνουν μόνο για προπαγάνδα !!!

Εκτός λάθους ή παραλείψεως μου...

....έψαξα να βρω μια αράδα να αναφέρει Καστελόριζο, ή Κλειστά σύνορα από Ανατολικά λόγω των "χωριών" που στέλνει ο Ερντογαν κάθε μέρα και σταθερά ...... αλλά τίποτα!!!...Επ ευκαιρία δηλαδή ΠΟΥ ΕΚΑΤΣΑΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ....

Αυτοί μας ξεπουλάνε με γραβάτες αλλά είναι το ίδιο ανθέλληνες

Τελείωσε η Ελλάδα, παραδίδεται η χώρα που δε παράγει ούτε τα ξυλάκια για τα σουβλάκια. Ευτυχώς προλάβαμε και φύγαμε εξωτερικό

slow the kaltson

Λογια του αερα ενω ο Σουλτανος ετοιμαζεται κανονικα για αποβαση και κανει τις γεωτρησεις του ανενοχλητος και ολοι οι αλλοι απλα φωναζουν

@

Στηριξη από ΗΠΑ με Τραμπ πρόεδρο, λίγο χλωμό. Και οι Κούρδοι σ'αυτή την στήριξη πίστευαν.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

a-mitsotakis-theodorakis

Ο πρωθυπουργός ανέβασε φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram με τον 94χρονο μουσικοσυνθέτη - Είχε μαζί του μια ζεστή κουβέντα για ευρύ φάσμα θεμάτων, από τη μουσική ως τα εθνικά θέματα

1
tsavou

Νωρίτερα ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα παραμείνει στη Λιβύη εάν δεν διασφαλιστούν τα δικαιώματα της χώρας του στην Ανατολική Μεσόγειο - Κλιμακώνει τις προκλήσεις η Άγκυρα πριν από τη Διάσκεψη στο Βερολίνο - Από την πρώτη στιγμή τα τουρκικά ΜΜΕ έσπευσαν να κινηθούν προκλητικά σχολιάζοντας τη συνάντηση Μητσοτάκη - Χαφτάρ

2
kyriakos_mitsotakis_thessaloniki

Σχολιάζεται το βέτο που έθεσε ο πρωθυπουργός - «Προϋπόθεση συναίνεσης για λύση στη Λιβύη η ακύρωση του μνημονίου της με την Τουρκία» είπε τηλεφωνικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άνγκελα Μέρκελ

8
00-626-720x400

Για το μετρό ο υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε ότι έχουν αρχίσει και ανοίγουν ήδη τα κλειστά εκδοτήρια εισιτηρίων σε κεντρικούς σταθμούς και θα ανοίξουν κι άλλα, ενώ μέσα σε δυο μήνες θα γίνει προμήθεια άλλων 100 με 120 μηχανήματων έκδοσης εισιτηρίων 

1
anonymous-500

«Όπως χτύπησαν οι Τούρκοι έτσι και εμείς μια ημέρα μετά ως απάντηση», αναφέρουν στο μήνυμά τους οι Anonymous Greece - Μια σειρά από κυβερνητικές ιστοσελίδες, ανάμεσα σε αυτές της ΕΥΠ, έριξαν οι Τούρκοι χάκερς

51
erdogan_ar

Μια ημέρα πριν από τη Διάσκεψη στο Βερολίνο κλιμακώνει τους τόνους και απαιτεί - Δείχνει να αψηφά το προσχέδιο του ΟΗΕ για εκεχειρία στη Λιβύη και αποφυγή στρατιωτικής παρέμβασης - Νωρίτερα κατηγόρησε την Ευρώπη για έλλειψη ευαισθησίας στο θέμα της Λιβύης

168