Αλέξης Τσίπρας για ελληνοτουρκικά: Η κυβέρνηση ήταν απροετοίμαστη

Αλέξης Τσίπρας για ελληνοτουρκικά: Η κυβέρνηση ήταν απροετοίμαστη

Υπογράμμισε πως το «να χειρίζεται με τόση ανευθυνότητα κρίσιμα εθνικά θέματα  είναι κάτι που ξεπερνά τη δυνατότητα της ανοχής μας, ακόμη και της ανοχής και της σιωπής ενός στρατευμένου να υπηρετεί τη κυβέρνηση μιντιακού συστήματος» και πρόσθεσε πως «η ανευθυνότητα αυτή γεννά ανασφάλεια και εγκυμονεί κινδύνους σοβαρούς εθνικούς κινδύνους»

aghjgl
Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς στα ελληνοτουρκικά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, λέγοντας μάλιστα πως «τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αρχίσει να ρετάρει».

Επίθεση του κ. Τσίπρα και για το θέμα του επιτελικού κράτους, ενώ εξαπέλυσε βολές για ακόμα μία φορά στα μέσα ενημέρωσης, λέγοντας πως το «Ετσιθελικό κράτος είναι το κράτος του κ. Μητσοτάκη, των κολλητών, των χορηγών, των συγγενών και φίλων. “Έτσι θέλω, έτσι κάνω, γιατί μπορώ – έχοντας επιβάλει σιωπητήριο στην 4η εξουσία, τα ΜΜΕ της χώρας"», πρόσθεσε.

Ζήτησε εκ νέου την παραπομπή του υφυπουργού Εξωτερικών, λέγοντας πως «το "Έτσι Θέλω" του κ. Μητσοτάκη δεν κάμπτεται ακόμη και μπροστά σε αντικειμενικά ζητήματα, όπως το δήθεν πτυχίο του Υφυπουργού Εξωτερικών από το Πανεπιστήμιο Columbia».

Αναφερόμενος στην Τουρκία, είπε είναι κρίσιμα θέματα για τη χώρα και δεν είναι για αντιπολιτευτική κριτική, αλλά αναρωτήθηκε αν είναι αυτή εικόνα μιας κυβέρνησης που χειρίζεται τόσο κρίσιμα θέματα. Συνέχισε αν υπάρχει το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και αν υπάρχει Πρωθυπουργός ή ασχολείται μόνο να καλύπτει τα ρουσφέτια στο κρατικό μηχανισμό και τους ψευδόμενους υφυπουργούς που παριστάνουν τους πτυχιούχους χωρίς πτυχίο. «Η κυβέρνηση είναι σε βέρτιγκο», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, έστειλε το μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος -μετά και τη Συνεδρίαση για διερεύνηση στο ΣΕΦ- πως πρέπει «να γίνουμε ξανά η ελπίδα του», ζήτησε από τους βουλευτές του να κάνουν αγώνα και μέσα και έξω από τη Βουλή.

Πρόσθεσε πως η ικανοποίηση θα είναι διπλή, όταν θα δούμε όλοι μαζί να ανθίζουν οι καρποί των κόπων μας. «Όταν θα δούμε όλοι μαζί μια νέα κοινωνική πλειοψηφία ανήσυχων, προοδευτικών πολιτών να διαμορφώνεται με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Όταν θα δούμε όλοι μαζί τη χώρα μας να επιστρέφει στον δρόμο της δημοκρατίας, της ισότητας, της ισονομίας, των δικαιωμάτων», ανέφερε. Επεσήμανε πως αγώνας μέσα στη βουλή για να δίνουμε τεκμηριωμένες απαντήσεις και αντιπολίτευση με επιχειρήματα. Αγώνας έξω από τη βουλή, για να γίνουμε ένα με τον άνθρωπο, τα προβλήματά του, τις έγνοιες του, τις απόψεις του.

Κλείσιμο
Σχετικά με το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων είπε πως κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που είχε ανοίξει το συγκεκριμένο θέμα και είχε συστήσει την «Επιτροπή για την ψήφο εκτός επικρατείας εκλογέων», αποτελούμενη από εγνωσμένου κύρους προσωπικότητες και όχι από κομματικά στελέχη. Είπε πως το νομοσχέδιο που κατατέθηκε από την κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται ούτε στο αίτημα των ελλήνων της διασποράς να εκλέγονται, ούτε στην ανάγκη για διαυγή κατοχύρωση της συμμετοχής των Ελλήνων του εξωτερικού στην εκλογική διαδικασία. Υπογράμμισε πως θα προσέλθουμε με συγκεκριμένες προτάσεις κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, προτάσεις και τροπολογίες, με στόχο βέβαια την ευρύτερη δυνατή συναίνεση αλλά κυρίως τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των απόδημων Ελλήνων αλλά και τη διασφάλιση του αδιάβλητου της κατάρτισης των εκλογικών καταλόγων και της εκλογικής διαδικασίας.

Ξεκινώντας την ομιλία άφησε αιχμές και για τα μέσα ενημέρωσης, λέγοντας πως τόσο που η πανίσχυρη μιντιακή και επικοινωνιακή ομπρέλα που έχει στηθεί για να τους προστατεύει δε μπορεί να πια να κρύψει ούτε τα σκάνδαλα, ούτε την ανικανότητα, ούτε την ασυνεννοησία, ούτε τη fake αριστεία. «Όλα αυτά βέβαια θα ήταν αντικείμενο σκωπτικής αντιμετώπισης, αν δεν αφορούσαν τις ζωές μας και αν δε λάμβαναν χώρα και σε κρίσιμους τομείς που αφορούν τη διαχείριση των κρίσιμων εθνικών μας θεμάτων ή της προσφυγικής κρίσης» , είπε και πρόσθεσε «διότι το να καλύπτει ψευδόμενους και απατεώνες υφυπουργούς ή διωκόμενους για σκάνδαλα συμβούλους και συνεργάτες, Ή να διορίζει παντού σε κρατικές θέσεις με κριτήρια αναξιοκρατίας και πελατειακής δοσοληψίας, ήταν αναμενόμενο.Δε μας εκπλήσσει».

Για Τουρκία

Υπογράμμισε πως το να χειρίζεται με τόση ανευθυνότητα κρίσιμα εθνικά θέματα, είναι κάτι που ξεπερνά τη δυνατότητα της ανοχής μας, ακόμη και της ανοχής και της σιωπής ενός στρατευμένου να υπηρετεί τη κυβέρνηση μιντιακού συστήματος και πρόσθεσε πως «η ανευθυνότητα αυτή γεννά ανασφάλεια και εγκυμονεί κινδύνους σοβαρούς εθνικούς κινδύνους».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο ότι «έδώ και πέντε μήνες παρακολουθούμε μια κυβέρνηση που προσπαθεί να υποβαθμίσει τη Τουρκική προκλητικότητα στη Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Αυτοί που μας κατηγορούσαν όταν τον Ιούνιο συγκαλέσαμε το ΚΥΣΕΑ για να συντονιστούμε στο πως θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, ότι δραματοποιούμε τις εξελίξεις. Μόλις ανέλαβαν, άρχισαν να κρύβουν κάτω από το χαλί τις εξελίξεις. Και όταν στις 25 Σεπτεμβρίου, ο κος Μητσοτάκης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ, συνάντησε τον Πρόεδρο Ερντογαν, έγινε ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός στην Ιστορία που δεν έθεσε το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων.

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση διέρρευσε ότι η συνάντηση πήγε καλύτερα του αναμενομένου. Τόσο καλά που επί δύο μήνες οι προκλήσεις σταματημό δεν είχαν. Φανταστείτε να μην είχε πάει και καλά τι θα γινόταν».

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως «και όλο αυτό το διάστημα η ελληνική κυβέρνηση αποφάσιζε να κρύβει τις προκλήσεις κάτω από το χαλί, να της αφήνει αναπάντητες, να μην ενεργοποιεί τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας που πετύχαμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιούνη και να ακολουθεί μια στρατηγική αδράνειας και κατευνασμού της Τουρκίας, με το βλέμμα στραμμένο στις προσφυγικές ροές».

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με το κ. Τσίπρας, όχι μόνο βρέθηκε απροετοίμαστη μπροστά σε μια τέτοια εξέλιξη, που θα έπρεπε τουλάχιστον να είχε προβλέψει τη πιθανότητα να συμβεί. 

Όχι μόνο δεν είχε προετοιμάσει κανένα σχέδιο αντίδρασης, αλλά κατελήφθη από τον απόλυτο πανικό και άρχισε τις σπασμωδικές κινήσεις. Έκανε αναφορά πως επίσημες πηγές του Υπουργείου Άμυνας διαρρέουν στο ΑΠΕ ότι με πρωτοβουλία της Αθήνας παγώνουν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία. Και αυτό μια μόνο μέρα πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογαν. Και λίγες ώρες αργότερα, βγαίνουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου και αδειάζουν το Υπουργείο Άμυνας, λέγοντας ότι οι τεχνικές συζητήσεις για τα ΜΟΕ θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Ελληνικές «πηγές» εναντίον ελληνικών «πηγών», λίγες ώρες πριν ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήσει τον Ερντογάν.

«Και διερωτώμαι: Είναι αυτή εικόνα σοβαρής και υπεύθυνης κυβέρνησης που χειρίζεται κρίσιμα εθνικά θέματα;», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε «Δεν μπορεί η ίδια η κυβέρνηση να αποτελεί παράγοντα αποσταθεροποίησης της χώρας. Που είναι το επιτελικό κράτος που μας έταξαν; Ποιος αποφασίζει και πώς; Δυστυχώς πολύ σύντομα αποδεικνύεται σαθρό το μοντέλο διακυβέρνησης και η ίδια η κυβέρνηση βρίσκεται σε βέρτιγκο».

Για το προσφυγικό

Το βέρτιγκο όμως της κυβέρνησης δεν εξαντλείται στον πανικό και την πρωτοφανή ασυνεννοησία στα ελληνοτουρκικά, υπογράμμισε ο κ. Τσιπρας και πρόσθεσε πως και στη διαχείριση του προσφυγικού. Πέντε μήνες αλλαλούμ και παλινδρομίσεις, Πέντε μήνες δίχως σχέδιο.

Διότι, όπως είπε, πώς να έχουν σχέδιο, όταν πρέπει να εφαρμόσουν παράλληλα δύο στρατηγικές που συγκρούονται μεταξύ τους;

-Από τη μία πλευρά, η στρατηγική που τονίζει την ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος, που σέβεται τον άνθρωπο και το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο, που όμως αποδεικνύονται εδώ και πέντε μήνες ανίκανοι να υλοποιήσουν, με ορατά τα αποτελέσματα στα νησιά και την ενδοχώρα.

-Από τη άλλη πλευρά βρίσκεται η στρατηγική με την οποία κέρδισαν τις εκλογές, η ακροδεξιά ρητορική ότι «τους πρόσφυγες τους έφερνε ο ΣΥΡΙΖΑ» και ότι «θα τους ρίξουμε στη θάλασσα» ή «θα τους επιστρέψουμε στην Τουρκία». Τους «λαθροεισβολείς», όπως είπε και ο κος Σαμαράς.

Βγαίνει, όπως τόνισε, ο υφυπουργός και μας παρουσιάζει μετά βαΐων και κλάδων τα περίφημα κλειστά κέντρα, λέγοντας ότι θα αντικατατήσουν τις υπάρχουσες δομές.

Κλείνει η ντροπή της Μόρια μας έλεγαν. Και έρχεται η Ευρωπαία επίτροπος και τους τα γυρίζει πίσω. Τους λέει ότι είναι έξω από το ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο τα κλειστά κέντρα. Και μετά επανέρχεται ο Χρυσοχοΐδης και της στέλνει επιστολή όπου της εξηγεί ότι τελικά δε θα κλείσουν οι υπάρχουσες δομές αλλά θα λειτουργούν παράλληλα. Με δυο λόγια ο Χρυσοχοίδης με επιστολή του στην Ευρωπαία Επίτροπο διαψεύδει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Πέτσα και τον υφυπουργό συντονιστή Στεφανή, διαβεβαιώνοντας οτι όχι μόνο δε θα κλείσει η Μόρια αλλά ότι θα λειτουργούν παράλληλα κλειστά και ανοιχτά κέντρα..

«Με συγχωρείται είναι κυβέρνηση αυτή;», αναρωτηθηκε και πρόσθεσε πως «εμείς διαχειριστήκαμε πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις. Με χρηματοπιστωτική ασφυξία. Με ροές των 5000 την ημέρα. Με τη Τουρκία να προκαλεί είτε με τους δυο αξιωματικούς είτε στο Αιγαίο».

Επίθεση για το κράτος: «Ετσιθελικό Κράτος» του κ. Μητσοτάκη

Επίθεση του κ. Τσίπρα και για το θέμα του επιτελικού κράτους, ενώ εξαπέλυσε βολές για ακόμα μία φορά στα μέσα ενημέρωσης, λέγοντας πως Ετσιθελικό κράτος είναι το κράτος του κ. Μητσοτάκη, των κολλητών, των χορηγών, των συγγενών και φίλων. «Έτσι θέλω, έτσι κάνω, γιατί μπορώ – έχοντας επιβάλει σιωπητήριο στην 4η εξουσία, τα ΜΜΕ της χώρας», πρόσθεσε.

Η παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, πραγματοποιείται μέσα από δύο βασικούς κορμούς νομοσχεδίων:

Ο πρώτος κορμός υλοποιεί το «Ετσιθελικό Κράτος».

Γιατί, αν ήταν επιτελικό, τέτοιο μπάχαλο δεν θα βλέπαμε.

-Ο δεύτερος κορμός νομοσχεδίων υλοποιεί το κράτος - οδοστρωτήρα.

Και εξηγούμαι:

Ετσιθελικό κράτος είναι το κράτος του κ. Μητσοτάκη, των κολλητών, των χορηγών, των συγγενών και φίλων.

Έτσι θέλω, έτσι κάνω, γιατί μπορώ – έχοντας επιβάλει σιωπητήριο στην 4η εξουσία, τα ΜΜΕ της χώρας.

«Κι εδώ έχουμε εκατοντάδες, πλέον, παραδείγματα διορισμού ημετέρων. Από τον διορισμό ενός σεκιουριτά χωρίς πτυχίο (του κ. Κοντολέοντος) ως διοικητή της ΕΥΠ μέχρι τον διορισμό ενός τοπικού κομματικού στελέχους της δεξιάς (του κ. Πατέρα) ως διοικητή νοσοκομείου. Τα απαιτούμενα προσόντα τα περιέγραψε εύγλωττα ο ίδιος ο κ. Πατέρας: Κουβαλάς ψήφους;

Τις φέρνεις στον κ. Μητσοτάκη και διορίζεσαι στη θέση που επιθυμείς. Αδιανόητη συμπεριφορά για πολιτικό αρχηγό, που παραπέμπει στον ασπρόμαυρο ελληνικό κινηματογράφο και τη μαύρη εποχή των κομματαρχών του '50 και του '60», δήλωσε και πρόσθεσε «διπλασιάζουν τους μετακλητούς, ξηλώνουν τη διοίκηση του ΚΕΘΕΑ, ξηλώνουν τη διοίκηση του ΚΘΒΕ, βγάζουν ανθρώπους που δεν βρέθηκαν εκεί λόγω της κομματικής τους ταυτότητας, ανθρώπους με γνώση και έργο, αγωνιώντας να δημιουργήσουν οπουδήποτε χώρο για να βολέψουν τα δικά τους παιδιά. Αδέρφια, ξαδέρφια, φίλοι, δικοί τους δημοσιογράφοι, αποτυχόντες πολιτευτές, μέλη της ΝΔ, της ΔΑΚΕ, της ΟΝΝΕΔ αποτελούν τον κομματικό στρατό της fake αριστείας που διοικεί αυτή τη στιγμή το κράτος».

Για το βιογραφικό του Υφυπουργού Εξωτερικών

Το «Έτσι Θέλω» του κ. Μητσοτάκη δεν κάμπτεται ακόμη και μπροστά σε αντικειμενικά ζητήματα, όπως το δήθεν πτυχίο του Υφυπουργού Εξωτερικών από το Πανεπιστήμιο Columbia, δήλωσε ο κ. Τσίπρας και αναρωτήθηκε τι αξιοπιστία μπορεί να έχει ένας υφυπουργός, όταν λέει ψέματα για τον ίδιο τον τίτλο σπουδών του; Ποιος πρωθυπουργός κρατάει ένα τέτοιο μέλος στην κυβέρνησή του και δεν το αποπέμπει; Μόνο ο κ. Μητσοτάκης, γιατί έτσι θέλει και γιατί μπορεί.

Όπως είπε «σήμερα έρχεται μια ακόμη είδηση για τον κύριο Διαματάρη, που σε οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση στην Ευρώπη, πλην ίσως στην Ουγγαρία του Όρπμαν, θα ανάγκαζε τον πρωθυπουργό να τον αποπέμψει. Ο κος Διαματάρης μπορεί να μην έχει ούτε μαστερ ούτε πτυχίο αλλά έχει σύμβουλο που τον πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι, με κακουργηματική δίωξη για απιστία και απάτη στην ΕΑΒ. Θα ιδρώσει το αυτί του κου Μητσοτάκη;».

Κράτος - Οδοστρωτήρα

Κριτική και στα νομοθετήματα της κυβέρνησης που αφορά στο Κράτος - Οδοστρωτήρα, αλλά και τα εργασιακά. Μίλησε για κατακτήσεις που κερδήθηκαν με κόπο, με συνεχή μάχη απέναντι στους Θεσμούς, γκρεμίζονται μέσα σε 5 μήνες, όχι γιατί το ζητούν πια οι Θεσμοί σε μία χώρα εκτός Μνημονίων, αλλά γιατί το ζητάει ο ΣΕΒ, γιατί το ζητούν οι φίλοι και χορηγοί του κ. Μητσοτάκη, προκειμένου να έχουν τις λιγότερες δυνατές υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζομένους τους.

«Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που επανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. Κατάργηση της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης. Κατάργηση της επεκτασιμότητας. Ασφυκτικός περιορισμός του δικαιώματος μονομερούς προσφυγής των εργαζομένων στη διαιτησία, είναι -μεταξύ άλλων- τα μέτρα που νομοθετήθηκαν ήδη. Κι αυτά τα μέτρα, ξέρετε, δεν λειτουργούν μόνο αυτοτελώς, δίνουν παράλληλα το σύνθημα στην αγορά ως μία πρώτη κίνηση για ένα ντόμινο εργασιακής λαίλαπας», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε «γι' αυτό και τον Οκτώβριο καταγράφηκε από την ΕΡΓΑΝΗ ρεκόρ 18ετίας στις απολύσεις, με 126.000 χαμένες θέσεις εργασίας και αντιστροφή του δείκτη υπέρ της μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης. Γι' αυτό και προχθές η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε στην απόλυση 24 υπαλλήλων, σπάζοντας μορατόριουμ 40 χρόνων που ίσχυε στον πιστωτικό τομέα».

Εγκαθίδρυση της ανομίας των ελίτ

Εκτός, όμως, από την κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων, το κράτος - οδοστρωτήρας, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε σε μία σειρά από νόμους που αποτελούν επίδειξη των προθέσεών του για κατάλυση του κράτους δικαίου και εγκαθίδρυση της ανομίας των ελίτ:

-Εκείνοι που έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα, οι ελεγχόμενοι για τα λεγόμενα «εγκλήματα του λευκού κολάρου», βγαίνουν πλέον ατσαλάκωτοι στην κοινωνία, περνούν από το νομοθετικό πλυντήριο που ψήφισε ειδικά για αυτούς η ΝΔ, παίρνουν πίσω τα δεσμευμένα χρήματα -τα κλεμμένα δηλαδή- και ζουν στην υγειά των κορόιδων.

Και όσα τραπεζικά στελέχη έχουν αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη για κακουργήματα αποκτάνε ασυλία.

Και έτσι πετυχαίνουν τρεις στόχους ταυτόχρονα:

-Πρώτον, δίνουν ασυλία στους τραπεζίτες για υποθέσεις απιστίας.

-Δεύτερον, δίνουν ασυλία στους εαυτούς τους, αφού μεταξύ των υποθέσεων για τις οποίες εξασφαλίζεται η ασυλία είναι και τα δάνεια των κομμάτων τους.

-Τρίτον, δίνουν ασυλία στους χορηγούς τους, αφού εδώ ανήκουν και τα θαλασσοδάνεια των μεγάλων ΜΜΕ.

Ψήφος αποδήμων

Σχετικά με το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων είπε πως κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που είχε ανοίξει το συγκεκριμένο θέμα και είχε συστήσει την «Επιτροπή για την ψήφο εκτός επικρατείας εκλογέων», αποτελούμενη από εγνωσμένου κύρους προσωπικότητες και όχι από κομματικά στελέχη.

Είπε πως το νομοσχέδιο που κατατέθηκε από την κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται ούτε στο αίτημα των Ελλήνων της Διασποράς να εκλέγονται, ούτε στην ανάγκη για διαυγή κατοχύρωση της συμμετοχής των Ελλήνων του εξωτερικού στην εκλογική διαδικασία. Υπογράμμισε πως θα προσέλθουμε με συγκεκριμένες προτάσεις κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, προτάσεις και τροπολογίες, με στόχο βέβαια την ευρύτερη δυνατή συναίνεση αλλά κυρίως τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των απόδημων Ελλήνων αλλά και τη διασφάλιση του αδιάβλητου της κατάρτισης των εκλογικών καταλόγων και της εκλογικής διαδικασίας.

Μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματος

Έστειλε το μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος πως πρέπει «να γίνουμε ξανά η ελπίδα του», ζήτησε από τους βουλευτές του να εντείνουν τον  αγώνα τους μέσα και έξω από τη Βουλή. Πρόσθεσε πως η ικανοποίηση θα είναι διπλή όταν θα δούμε όλοι μαζί να ανθίζουν οι καρποί των κόπων μας. «Όταν θα δούμε όλοι μαζί μια νέα κοινωνική πλειοψηφία ανήσυχων, προοδευτικών πολιτών να διαμορφώνεται με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Όταν θα δούμε όλοι μαζί τη χώρα μας να επιστρέφει στον δρόμο της δημοκρατίας, της ισότητας, της ισονομίας, των δικαιωμάτων», ανέφερε. Επεσήμανε πως αγώνας μέσα στη βουλή για να δίνουμε τεκμηριωμένες απαντήσεις και αντιπολίτευση με επιχειρήματα. Αγώνας έξω από τη βουλή, για να γίνουμε ένα με τον άνθρωπο, τα προβλήματά του, τις έγνοιες του, τις απόψεις του.

Είπε πως στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πέφτει σήμερα διπλό βάρος, λέγοντας πως να είστε και οι ογδόντα έξι, ογδόντα έξι ασπίδες της δημοκρατίας μέσα στη βουλή, υπέρμαχοι των κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων που καταπατώνται με σχεδόν κάθε νομοσχέδιο που εισέρχεται για συζήτηση και παράλληλα, τους ζήτησε να είναι δίπλα στους πολίτες, έξω από τη βουλή, με την ευθύνη της πληροφόρησης για όσα δεν μαθαίνουν από τα ΜΜΕ.

«Ένας ΣΥΡΙΖΑ που θέτει στο επίκεντρο το άνοιγμα στην κοινωνία έχει ανάγκη και από βουλευτές που ανοίγονται στην κοινωνία. Βγείτε έξω, γνωρίστε τον κόσμο που ζητάει να μάθει, ακούστε τις αγωνίες τους και μιλήστε τους για τις προσπάθειές μας», ανέφερε και πρόσθεσε «σας καλώ να γίνετε το πιο διαδραστικό κομμάτι του νέου ΣΥΡΙΖΑ.

Σας καλώ να γίνετε ο ιστός που συνδέει τον πολιτικό ΣΥΡΙΖΑ με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης