Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Τουρκία: Προκλητική η συμφωνία με Λιβύη - Μόσχα: Δείξτε σύνεση

fatih0

Μια εβδομάδα μετά την υπογραφή του μνημονίου της Άγκυρας με την Τρίπολη για τις θαλάσσιες ζώνες, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει το μνημόνιο μη χρήσιμο και προκλητικό - Αγνωστο πώς θα τοποθετηθεί ο Τραμπ - Να επιδείξουν σύνεση για να μην επιδεινωθεί η κατάσταση καλεί τους εμπλεκόμενους η Ρωσία, τηρώντας τακτική ίσων αποστάσεων

Μια εβδομάδα μετά τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ελλάδας, τοποθετήθηκαν για το θέμα Ουάσινγκτον και Μόσχα.

Η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι ξεκάθαρη ότι το μνημόνιο των δύο χωρών είναι ενέργεια προκλητική και μη χρήσιμη

Ωστόσο η αμερικανική διπλωματία παροτρύνει τα εμπλεκόμενα μέρη, άρα εμμέσως και την Ελλάδα, σε συνομιλίες για την επίλυση των διαφορών μέσω διαπραγματεύσεων.

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπενθύμισε ότι οι ΗΠΑ δεν παίρνουν γενικά θέση στις διαφωνίες για τα θαλάσσια σύνορα άλλων κρατών. Παρόλα όμως αυτά, κάλεσε «όλες τις πλευρές να απέχουν από ενέργειες που ενέχουν τον κίνδυνο να αυξήσουν τις εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο σε μια ευαίσθητη χρονικά στιγμή».

Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών παρατήρησε ότι «αυτές οι εξελίξεις δείχνουν τον κίνδυνο η σύγκρουση στη Λιβύη να λάβει ευρύτερες περιφερειακές διαστάσεις και την επείγουσα ανάγκη να εργαστούν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη μέσω διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας λύσης».

Η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στα αγγλικά

While the United States generally does not take a position on other states’ maritime boundary disputes, we call on all parties to refrain from all actions that risk heightening tensions in the Eastern Mediterranean at this sensitive time. These developments highlight the risk of the Libyan conflict taking on wider regional dimensions and the urgent need for all interested parties to work toward a negotiated solution. In particular, the announcement of a signed Turkish-GNA delimitation memorandum of understanding has raised tensions in the region and is unhelpful and provocative.

Η στάση της Ρωσίας

Χλιαρή ήταν την ίδια στιγμή η τοποθέτηση της ρωσικής πλευράς η οποία υπενθυμίζεται ότι έχει εγκαθιδρύσει στενές σχέσεις συνεργασίας με την Άγκυρα

Σχεδόν σαν να υιοθετεί τακτική ίσων αποστάσεων η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Ζσχάροβα
κάλεσε Τουρκία και Λιβύη να επιδείξουν σύνεση και να μη επιδεινώσουν την ήδη δύσκολη κατάσταση στην Λιβύη και την περιοχή της Μεσογείου.

«Ευελπιστούμε ότι τα μέρη που υπέγραψαν τα προαναφερθέντα μνημόνια θα επιδείξουν πολιτική σύνεση και δεν θα προβούν σε βήματα τα οποία είναι ικανά να οξύνουν ακόμα περισσότερο την ούτως ή άλλως δύσκολη κατάσταση στη Λιβύη και συνολικά στη Μεσόγειο» ανέφερε συγκεκριμένα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Κληθείσα να σχολιάσει το μνημόνιο κατανόησης που υπέγραψαν η Τουρκία και η Λιβύη σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών, η κ. Ζαχάροβα δήλωσε πως μια νομική αξιολόγηση αυτών των εγγράφων μπορεί να δοθεί μόνο αφού εξεταστεί το περιεχόμενό τους, το οποίο προς το παρόν δεν ανακοινώνεται.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

VAGANEMOS

Αυτή η Ρωσία πια ότι θα έτρεχε πίσω από τον ποπό της Τουρκίας ασταμάτητα ούτε στα όνειρά μας!!!

Μας Δουλεύουν..

...ψιλό γαζί. Ετοιμαστείτε ... είμαστε μόνοι μας , σε λίγο θα μας τραβήξουν το χαλί ... και καλά Αμερική και Ρωσία , κουμπάροι και γαμπροί όλοι μαζί ... η Γερμανία νίπτει τας χείρας ,το Ισραήλ μουγκό.

Φιλε

Δυο πράγματα μπορείς να κανείς. Ή να είσαι τόσο ισχυρός που να μη συμφέρει να στην ‘’πεσουν’’ ή να έχουν κάποιοι δυνατοί τόσα συμφέροντα σε εσένα που να αξίζει στα μάτια τους να θυσιάσουν κάποια πράγματα για να σε βοηθήσουν. Δυστυχώς τα τελευταία 30-40 χρόνια κάνουμε ότι μπορούμε για να μην έχουμε τίποτα από τα δυο

Αμερική, Ρωσία και Γερμανία έχουν τεράστιες ευθύνες

Είναι απορίας άξια η πολιτική που ακολουθούν Αμερική, Ρωσία και Γερμανία απέναντι στην Τουρκία. Πως είναι δυνατόν να μην βλέπουν ότι ο Ερντογάν χρησιμοποιεί και τις τρεις για να ενδυναμώσει οικονομικά, στρατιωτικά και πολιτικά την Τουρκία; Ότι τις χρησιμοποιεί για να αποκτήσει η Τουρκία τεχνογνωσία στην κατασκευή υπερσύγχρονων όπλων; Δεν καταλαβαίνουν ότι στο τέλος αυτά τα όπλα θα στραφούν εναντίον τους; Γιατί η Τουρκία δημιούργησε δική της στρατιωτική βιομηχανία και θέλει στα αμέσως επόμενα χρόνια να είναι απόλυτα αυτάρκης σε οπλικά συστήματα ενώ σήμερα είναι σε ποσοστό 60%; Δεν είναι πασιφανές ότι ο Ερντογάν προετοιμάζεται για παγκόσμιο πόλεμο όπως όπως έκανε ο Χίτλερ; Δεν βλέπουν Αμερική, Ρωσία και Γερμανία ότι ο Ερντογάν εργάζεται εντατικά για να συνασπίσει όλα τα ισλαμικά κράτη σε μία Ισλαμική Ένωση και ότι η πολεμική του βιομηχανία ετοιμάζεται να εξοπλίσει το στρατό αυτής της ένωσης; Δεν βλέπουν ότι ο σκοπός αυτής της ένωσης είναι να κυριαρχήσει σε όλο τον κόσμο και να επιβάλλει το Ισλάμ παντού σύμφωνα με αυτά που λέει το Κοράνι; Είναι πολύ θλιβερό το ότι Αμερική, Ρωσία και Γερμανία οδηγούν τον κόσμο σε ένα φοβερό αιματοκύλισμα για πρόσκαιρα οικονομικά οφέλη και αφήνουν την Ελλάδα να αντιμετωπίσει πρώτη και μόνη της τις συνέπειες των δικών τους εγκληματικών λαθών. Είναι σίγουρο ότι η ιστορία θα χρωματίσει με τα μελανότερα χρώματα τις άφρονες ηγεσίες τους και θα τους αποδώσει τις ευθύνες τους για τον επερχόμενο τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Καμία απορία

Όσο έχουν οικονομικά συμφέροντα με τον Τούρκο θα τον πηγαίνουν λάου λάου. Όταν τους ενοχλήσει στο πορτοφόλι μόνο θα κάνουν κάτι ή όταν κάποιος άλλος τους προσφέρει περισσότερα οικονομικά οφέλη.. και πάντα λειτουργούν για το δικό τους και μόνο συμφέρον. Απλά το συμφέρον τους το πουλάνε όταν παρέμβουν σαν προάσπιση των Χ δικαιωμάτων του Χ λαού. Πάντα έτσι φέρονταν οι εκάστοτε ισχυροί και έτσι θα συνεχίσουν να φέρονται. ΠΘ παρακαλώ να σέβεστε τον κόπο μας και να δημοσιεύετε τα μηνύματα (θα έγραφα όταν δε προκαλούν αλλά βλέποντας τι περνάτε δε το γράφω)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης