Τασούλας: Με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ χάθηκε η φιλοδοξία για ριζική αναθεώρηση του Συντάγματος

Τασούλας: Με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ χάθηκε η φιλοδοξία για ριζική αναθεώρηση του Συντάγματος

«Οφείλω να πω ότι η φιλοδοξία της ΝΔ για αλλαγή 57 άρθρων δεν ευδοκίμησε γιατί αποποιήθηκε την ευκαιρία η προηγούμενη πλειοψηφία», τόνισε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Βουλής 

tasoulas__1_
«Χάθηκε η φιλοδοξία για μια ριζική αναθεώρηση χάθηκε» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας καλώντας ωστόσο την εθνική αντιπροσωπεία να στηρίξει την λειψή αλλά κρίσιμη ύλη για Συνταγματική Αναθεώρηση που παρέλαβε από την προηγούμενη προτείνουσα Βουλή.

Ο κ. Τασούλας επέρριψε την ευθύνη για την άτολμη αναθεώρηση στην προηγούμενη πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για «συγκεκριμένες ευθύνες» για να προσθέσει ωστόσο ότι στην αρμόδια επιτροπή έχουν ήδη καταγραφεί συγκλίσεις ώστε να τροποποιηθούν 8+1 διατάξεις.

«Χρέος μας παρά τις διαφωνίες είναι να προετοιμάσουμε ένα Σύνταγμα προσαρμοσμένο στις τεράστιες ανάγκες και την ρευστότητα του 21 αιώνα. Η αναθεώρηση δεν πληροί τις φιλοδοξίες. Ωστόσο υπάρχουν διατάξεις που ήταν ζητούμενο να αλλάξουν όπως η περιστολή του 86, η αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας με την πρόωρη διάλυση του κοινοβουλίου, η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους με πρόβλεψη του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και η ψήφος των ελλήνων του εξωτερικού» είπε.

«Οφείλω να πω ότι η φιλοδοξία της ΝΔ για αλλαγή 57 άρθρων δεν ευδοκίμησε γιατί αποποιήθηκε την ευκαιρία η προηγούμενη πλειοψηφία, ωστόσο οι διατάξεις είναι ικανές να αποδώσουν καρπούς και να μην είμαστε μίζεροι ώστε να ξεκινήσουμε την διαδικασία από την αρχή ακυρώνοντας όσο ήδη έχουν γίνει» ανέφερε σε άλλο σημείο για να τονίσει «αξίζει να τραβήξουμε μπρος. Θα μπορούσαν να είναι καλύτερα τα πράγματα ωστόσο είμαι βέβαιος ότι και με αυτές τις αλλαγές θα βελτιώσουμε το Σύνταγμα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης