Φρουζής στην Προανακριτική: Ουδέποτε συναντήθηκα με τον Λοβέρδο

frouzis_main_again

Δεν απέκλεισε την πιθανότητα η προστατευόμενη μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέση» να ήταν συνεργάτιδά του - Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis περιέγραψε τις οικονομικές απώλειες συνολικά για την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία, αλλά και συγκεκριμένα για την εταιρεία του, που επέφερε η πολιτική μείωσης των τιμών επί θητείας Λοβέρδου - Ολοκληρώθηκε έπειτα από οκτώ ώρες μαραθώνια κατάθεσή του

Τις οικονομικές απώλειες συνολικά για την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία, αλλά και συγκεκριμένα για τη Novartis, που επέφερε η πολιτική μείωσης των τιμών επί θητείας του Ανδρέα Λοβέρδου στο υπουργείο Υγείας, περιέγραψε αναλυτικά ο Κωνσταντίνος Φρουζής στην οκτάωρη κατάθεσή του ενώπιον των μελών της Προανακριτικής επιτροπής.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis ανέφερε ότι η εταιρεία του παρουσίασε σημαντικές ζημιές την περίοδο 2010-2012, ενώ προσέθεσε πως ουδέποτε συναντήθηκε με τον κ. Λοβέρδο. Ο ίδιος είπε ότι οι ζημιές του κλάδου λόγω της πολιτικής μείωσης των τιμών συνεχίστηκε έως το 2015, για να αναστραφεί η κατάσταση την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε ευνοϊκή πολιτική για την φαρμακοβιομηχανία» φέρεται να είπε, για να προσθέσει σε άλλο σημείο ότι η δική του εταιρεία αύξησε τον ετήσιο τζίρο κατά 100 εκατ ευρώ.

Να σημειωθεί ότι, παρά τα επίσημα στοιχεία που έχει καταθέσει και ο κ. Λοβέρδος, τα οποία εμφανίζουν την καθοδική πορεία της φαρμακευτικής δαπάνης την περίοδο 2010-15, η κυρία Ελένη Τουλουπάκη προχώρησε σε άσκηση δίωξης, στηριζόμενη σε όσα είπαν οι «κουκουλοφόροι» μάρτυρες.

Πέραν αυτών, ο κ. Φρουζής διέψευσε δημοσιεύματα για συναντήσεις με τον κ. Λοβέρδο και τον Ν. Χασαπόπουλο, ενώ διέψευσε και τις καταθέσεις των «κουκουλοφόρων» μαρτύρων Μ. Σαράφη και Αικ. Κελέση.

«Η πολιτική Λοβέρδου προκάλεσε ζημιές σε όλες τις εταιρείες» φέρεται να είπε, για να προσθέσει σε άλλο σημείο πως δεν γνώριζε τα πρόσωπα της επιτροπής φαρμάκων.

Οι συναντήσεις με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πριν το 2015

Συναντήσεις με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πριν το 2015 προκειμένου να δώσουν κοινό αγώνα κατά τις πολιτικής μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης που προωθούσε εκείνη την περίοδο η κυβέρνηση Σαμαρά περιέγραψε με λεπτομέρειες ο πρώην επικεφαλής της Novartis Hellas Κωνσταντίνος Φρουζής κατά την δεύτερη κατάθεσή του στην προανακριτική της Βουλής που εξετάζει τη σκευωρία Novartis, και η οποία ξεκίνησε στις 11 το πρωί.

Όπως ο ίδιος υποστήριξε, την περίοδο 2013-2014 έγινε μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 50% στα εκτός πατέντας προϊόντα λόγω όπως ανέφερε νομοσχεδίου του Άδωνι Γεωργιάδη που «προκάλεσε σε όλους μας πρόβλημα». «Ήταν περίοδος πολέμου με την κυβέρνηση Σαμαρά» φέρεται να είπε για να προσθέσει ότι «τότε έβλεπα πολλά στελέχη της αντιπολίτευσης» μεταξύ των οποίων τους Αλ. Τσίπρα, Ν. Παππά, Γ. Σταθάκη, Γ. Δραγασάκη, Αν. Ξανθό κ.α.

Η κατάσταση για τις φαρμακοβιομηχανίες άλλαξε σύμφωνα με τον κ. Φρουζή από το 2015 και μετά καθώς επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η εξωνοσοκομειακή δαπάνη αυξήθηκε φθάνοντας τα 4 δισ. ευρώ ενώ αύξηση που ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ παρουσίασε και ο ετήσιος τζίρος της Novartis.

Παράλληλα, ο κ. Φρουζής κατέθεσε και για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που οι «κουκουλοφόροι» μάρτυρες υποστήριξαν ότι τους δωροδόκησε.

«Προσωπικά δεν συνάντησα ποτέ πριβέ τον Σαμαρά. Δεν μετέφερα ποτέ και τίποτα προς αυτόν. Ούτε τροχήλατη ούτε ιπτάμενη» είπε για να προσθέσει ότι με τον πρώην πρωθυπουργό παραβρέθηκε σε επίσημη εκδήλωση παρουσία της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και πλήθους εκπροσώπων της ελληνικής και γερμανικής κυβέρνησης. Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι τους Ε. Βενιζέλο, Γ. Κουτρουμάνη και Δ. Αβραμόπουλο δεν συνάντησε ποτέ.

Τον πρώην πρωθυπουργό Π. Πικραμμένο τον συνάντησε τυχαία στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής και τον Ι. Στουρνάρα ως πρόεδρο του ΙΟΒΕ. «Τον Ανδρέα Λοβέρδο τον είδα μόνο μια φορά στο προαύλιο του υπουργείου ήταν και άλλοι. Καμία 20αρια άτομα και δεν πρόλαβα ούτε να του μιλήσω» είπε για να προσθέσει ότι ως πρόεδρος του ΣΦΕΕ συνάντησε μια φορά τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και 4-5 φορές τους Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά.

Ο πρώην επικεφαλής της Novartis Hellas ρωτήθηκε και για τους Δεσταμπασίδη και Μαραγκέλη. Για τον πρώτο υποστήριξε ότι πόρισμα εσωτερικού ελέγχου της εταιρείας έδειξε οικονομικές ατασθαλίες.

Παράλληλα, ο κ. Φρουζής συνέχισε τις καταγγελίες για τον ρόλο της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη υποστηρίζοντας ότι στην άτυπη συνάντηση που είχαν τον Μάιο του 2018 τον πίεσε να καταθέσει «όσα η ίδια ήθελε να ακούσει» και όχι «όσα γνώριζα».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σπύρος Λάππας (ΣΥΡΙΖΑ) ρώτησε τον μάρτυρα για ποιο λόγο δεν κατήγγειλε την άτυπη συνάντηση με την κυρία Τουλουπάκη εκείνη την περίοδο με τον κ. Φρουζή να απαντά πως δεν ήθελε να αντιπαρατεθεί με το κράτος.

Επίσης, ο κ. Λάππας κάλεσε τον μάρτυρα να απαντήσει εάν η κυρία Τουλουπάκη του ανέφερε ονόματα συγκεκριμένων πολιτικών με τον δεύτερο να δίνει αρνητική απάντηση.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε τον μάρτυρα που υποστήριξε ότι επισήμως δεν έχει καταθέσει ποτέ λέγοντας πως έχει υποβάλλει τρια υπομνήματα. Επίσης, ο κ. Λάππας ανέφερε ότι έχουν ήδη ασκηθεί τρεις διώξεις στον κ. Φρουζή, του έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από την χώρα και του έχουν δεσμευτεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί. Σύμφωνα με την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Φρουζής ανέφερε ότι του δεσμεύτηκαν 1,8 εκατ ευρώ σε τράπεζα της Ελβετίας.

Για την Αικατερίνη Κελέση

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής είχε και έναν διάλογο με τον Βασίλη Κεγκέρογλου για την Αικατερίνη Κελέση. Μάλιστα, από τις απαντήσεις που έδωσε, άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται για πρόσωπο που μπορεί να ήταν και στενή συνεργάτιδά του.

Κεγκέρογλου: Έχετε υποψία για το ποια είναι η προστατευόμενη μάρτυρας Αικατερίνη Κελέση;
Φρουζής: Κάτι έχω στο μυαλό μου.
Υψηλάντης: Η κυρία Κελέση μήπως ήταν συνεργάτιδά σας;
Φρουζής: Δεν ξέρω πιθανολογώ πάνω από τη βάση.
Μαρκόπουλος: Σε τι ποσοστό είστε;
Φρουζής (γελώντας για πρώτη φορά στη διαδικασία) Με πολύ καλές πιθανότητες. Σε καλό ποσοστό.

Επίσης, ο κ. Φρουζής αποκάλυψε ότι έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πριν το 2015 ακόμα και στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής φέρεται να είπε ότι «με τον Σταθάκη συναντήθηκα τρεις φορές, συναντήθηκα με το τμήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ το αρμόδιο για την υγεία, πήγα και στην Κουμουνδούρου και συναντήθηκα αρκετές φορές με τον Ξανθό».

Ο πρώην επικεφαλής της Novartis φέρεται να έχει πει στα μέλη της προανακριτικής ότι «τους είδα πριν το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική δαπάνη (σ.σ. μείωση δαπάνης κατά 50% από την τότε κυβέρνηση Σαμαρά)».

«Ήμουν με καμιά 10αρια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Γι' αυτό καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ήμασταν χαρούμενοι που καταψηφίστηκε το νομοσχέδιο» φέρεται να είπε ακόμα ο κ. Φρουζής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κωνσταντίνος Φρουζής είπε ότι συναντήθηκε με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παππά επισημαίνοντας ότι «δεν είναι ένοχο να τους δω, και τον Φίλη έχω συναντήσει στην Αυγή, και τον Δραγασάκη και τον Χουντή». Ειδικά για τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Φρουζής φέρεται να είπε ότι συναντήθηκε μαζί του πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου που μείωνε τις τιμές των φαρμάκων προσθέτονας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε και συνέντευξη τύπου για το θέμα.

Ο πρώην επικεφαλής της Novartis υποστήριξε ότι η νομοθεσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επέτρεψε την αύξηση της τιμής των φαρμάκων δηλώνοντας «για τα πρωτότυπα φάρμακα ήταν ευνοϊκό το πλαίσιο επί ΣΥΡΙΖΑ, όχι επί Σαμαρά». Φέρεται να υποστήριξε ακόμα ότι δεν υπήρχε ταχεία αποπληρωμή οφειλών στη Novartis και να προσθέτει ότι «το 2014 ο τζίρος μας ήταν 330 εκατ. ευρώ, ενώ από το 2015 εως το 2019, επί ΣΥΡΙΖΑ, είχε αλματώδη αύξηση στα 400-420 εκατ. ευρώ».

Τι είπε για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα

Ερωτώμενος σχετικά με το αν είχε συναντήσεις με τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που αρχικά είχαν εμπλακεί στην υπόθεση Novartis, ο κ. Φρουζής σχολίασε ότι τους Δημητρη Αβραμοπολου, Ευάγγελο Βενιζελο και Γιώργο Κουτρουμάνη δεν τους έχει δει ποτέ του.

Όσον αφορά τους κ.κ. Στουρνάρα, Λυκουρέντζο, Γεωργιάδη και Σαλμα ο κ. Φρουζής είπε ότι τους είχε συναντήσει κάποιες φορές ως προεδρος του ΣΦΕΕ.

Για την περίοδο υπουργείας του Άδωνι Γεωργιάδη ανέφερε ότι είχε ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο για τα φάρμακα με το οποίο είχαν όλοι πρόβλημα. «Κυρίως με τα εκτός πατέντας φάρμακα. Ήταν περίοδος πολέμου με την κυβέρνηση» φέρεται να είπε ο πρώην επικεφαλής της Novartis.

Για τον Παναγιώτη Πικραμένο είπε κατά πληροφορίες ότι τον συνάντησε μια φορά στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής ενώ για τον Αντώνη Σαμαρά έκανε λόγο για μια κοινή τους παρουσία σε μια μεγάλη εκδήλωση παρουσία της Άνγκελα Μερκελ στην οποία «είχα κληθεί ως Προεδρος του ΣΦΕΕ και δίπλα μου καθόταν ο Δασκαλόπουλος. Ήμουν επιθετικός προς τη γερμανική αντιπροσωπεία για να πιέσει την κυβέρνηση Σαμάρα να πληρώσει. Η παρέμβαση μου για τα χρέη στη φαρμακοβιομηχανία έπαιξε στον τύπο».

«Δεν εδωσα ποτέ χρήματα στον Ανδρέα Λυκουρέντζο. Άνθρωπος δεν πήρε ούτε ευρώ από εμένα. Εδώ είπαν ότι σε 15 ημέρες πρωθυπουργίας έδωσα λεφτά στον Πικραμμένο» είπε, κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Φρουζής.

Σε άλλο σημείο της εισήγησής του φέρεται να είπε ότι «δεν συνάντησα ποτέ πριβέ τον Σαμαρά». «Δεν μετέφερα ποτέ τίποτα σε αυτόν, ούτε τροχήλατη, ούτε ιπτάμενη βαλίτσα» φέρεται να είπε ακόμα ο κ. Φρουζής.

Αναφορικά με τον Ανδρεα Λοβερδο είπε ότι δεν εχει συνομιλήσει ποτέ μαζί του. «Τον ειδα είδα μόνο μια φορά στο προαύλιο του υπουργείου ήταν και άλλοι. καμία 20αρια άτομα και δεν πρόλαβα ούτε να του μιλήσω» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.

Η σχέση του με άλλα στελέχη της Novartis

Ο κ. Φρουζής φέρεται να έχει μιλήσει και για το πρώην στέλεχος της Novartis, Φιλίστωρ Δεστεμπασίδη, και να έχει πει ότι «έφυγε το 2014, εγώ το 2015. Είχε γίνει εσωτερικός έλεγχος. Έχω το πόρισμα. Παραβίαζε εσωτερικές διαδικασίες, αλλοίωνε ποσά για να μη χρειάζονται οι υπογραφές των προϊσταμένων του».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο κ. Φρουζής μίλησε κατά πληροφορίες για την γραμματέα του, Μαρία Μαραγγέλη, λέγοντας ότι τον έκλεβε επί τρία χρόνια. «Ήταν γραμματέας μου 11 χρόνια. Είχα πολλά προσωπικά μου πράγματα αφήσει να χειρίζεται, ακόμη και τα φροντιστήρια των παιδί μου. Το 2015 άρχισα να την βάζω στη γωνία» φέρεται να έχει πει ο κ. Φρουζής.

Για τον Νίκο Μανιαδάκη ο Κωνσταντίνος Φρουζής είπε ότι δεν είχε συνεργασία.

«Η νομοθεσία του ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τις τιμές των φαρμάκων και ευνόησε τις φαρμακοβιομηχανίες»

Ο κ. Λάππας επανέφερε το ζήτημα των συναντήσεων του κ. Φρουζή με τον πρώην πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά.

Ο μάρτυρας επανέλαβε ότι τον κ. Σαμαρά δεν τον έχει συναντήσει σε προσωπικό επίπεδο αλλά έχουν παραβρεθεί στην επίσημη εκδήλωση υποδοχής της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα  Μέρκελ στην χώρα μας παρουσία εκπροσώπων γερμανικών εταιρειών.

Επίσης, αναφέρθηκε σε συνάντηση εκπροσώπων εταιρειών με τον κ. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο είπε ότι προσήλθε συνοδεύοντας τον πρόεδρο της Novartis και δεν μετείχε ο ίδιος στην κλειστή σύσκεψη.

Παράλληλα επανέλαβε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου προκάλεσαν σημαντική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης ενώ οι καθυστερήσεις πληρωμών οφειλών του κράτους προς τις φαρμακοβιομηχανίες είχαν προκαλέσει πλήθος παραπόνων προς την τότε κυβέρνηση.

Ο ίδιος αναφέρθηκε εκ νέου στις συναντήσεις που είχε με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πριν την ψήφιση νομοσχεδίου του Αδ. Γεωργιάδη που πρόβλεπε 50% μείωση στις τιμές των εκτός πατέντας φαρμάκων. Μεταξύ άλλων συναντήθηκε με τον Αλ. Τσίπρα και τον Αν. Ξανθό οι οποίοι όπως ισχυρίστηκε στήριξαν τις θέσεις του ΣΦΕΕ και καταψήφισαν εκείνες τις διατάξεις. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε άλλη πολιτική πιο ευνοϊκή για τις φαρμακοβιομηχανίες καθώς είπε πως «η νομοθεσία ΣΥΡΙΖΑ ήταν ευνοϊκή καθώς ο υπολογισμός της τιμής των φαρμάκων στην Ελλάδα υπολογιζόταν με βάση τις δύο χαμηλότερες τιμές της χωρών της ευρωζώνης και όχι των 3 χαμηλότερων όλων των χωρών της Ε.Ε. γεγονός που οδήγησε σε αυξήσεις».

Πέραν αυτών ο κ. Φρουζής κλήθηκε να απαντήσει και για την περίοδο υπουργίας του Αν. Λοβέρδου. Ο μάρτυρας φέρεται να λέει ότι η προωθούμενη πολιτική του κ. Λοβέρδου «ζημίωσε τις φαρμακοβιομηχανίες» καθώς υποστήριξε πως «πάντα οι διαπραγματεύσεις και οι τελικές αποφάσεις οδηγούσαν προς τα κάτω τις τιμές των φαρμάκων».

Επίσης, απαντώντας σε ερωτήσεις του κ. Βασίλη Κεγκέρογλου (ΚΙΝΑΛ) υποστήριξε ότι οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων «Μ. Σαράφη» και «Αικ. Κελέση» είναι ψευδείς και υποστήριξε ότι «ενδεχομένως το κίνητρο αυτών των μαρτύρων να είναι οικονομικό ή γιατι τους έπιασαν με την γίδα στην πλάτη».

Επίσης, κληθείς να διευκρινίσει όσα του είπε η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη στην άτυπη συνάντηση του Μαίου 2018 ανέφερε ότι δεν του προτάθηκε να γίνει «κουκουλοφόρος» μάρτυρας αλλά να έχει «ευνοϊκή μεταχείριση, αρκεί να καταθέσω για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα» .

ΣΧΟΛΙΑ (16)

danaos

Πολά τα μπλα-μπλα από ΣΥΡΙΖΑ μεριά,αλλά επί της ουσίας μιλιά. Κύριε Τσίπρα? Πέστε μας,πειστικά, έγιναν οι συναντήσεις σας με τον κύριο Φρουζή? Και αν ναι,τι σκοπό είχαν? Και το σπουδαιότερο. Γιατί καταψηφίσατε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Σαμαρά που μείωσε κατά 50% τη φαρμακευτική δαπάνη? Ήταν ικανοποίηση αιτήματος Φρουζή και άλλων,ασφαλώς,φαρμακευτικών εταιρειών? Και γιατί στη συνέχεια,ως κυβέρνηση ψηφίσατε νόμο για αύξηση αυτών των δαπανών. Απλά πράγματα. Ένα και ένα κάνουν δύο.Αυτό και στις καταλήψεις το μαθαίνουν τα παιδιά.Όχι άλλο μπλα-μπλα! Και ένα ακόμη ερώτημα προς τις Δικαστικές Αρχές. Πως δικαιολογείται δικονομικά αυτή η άτυπη συνάντηση Εισαγγελέων-Φρουζή? Έχω τη γνώμη ότι,αν κάποιος κληθεί από αρμόδιο δικαστικό για υπόθεση που αυτός χειρίζεται, καλείται, νομότυπα, με κλήση που περιέχει τόπο,χρόνο προσέλευσης και το λόγο πρόσκλησης,συντάσσεται δε σχετική έκθεση για την παρουσία,έστω και αν δεν εξεταστεί επί της ουσίας της υπόθεσης. Στην προκειμένη περίπτωση,τι ακριβώς έγινε? Μια ερώτηση ενός περί τα νομικά αδαούς που χρήζει,όμως,αιτιολογίας επαρκούς.

Βράδιασε και οι κατονομαζόμενοι Συριζαίοι ΔΕΝ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ότι συναντήθηκαν με τον Φρουζή.

Τσίπα καμία ε;

Δεξιός Αδωνικός

Δεν ξέρω αν έγινε στον Φρουζή η εξής ερώτηση: Αν θέλατε να δωροδοκήσετε κάποιον πρωπθυπουργό πως θα μπορούσατε να βρείτε 10 εκ ευρώ μετρητά που χώραγε η βαλίτσα; Υπάρχουν μετρητά στο ταμείο, θα τα έφερνε κάποιος από τη τράπεζα, που θα τα έβρισκε τα μετρητά ο Φρουζής; Μπορούσε να βρει τόσα λεφτά χωρίς να μεσολαβήσει ο οικονομικός διευθυντής, ο προϊστάμενος λογιστηρίου, ο ταμίας; Τι είναι τα εκατομμύρια για τα ταμεία των πολυεθνικών εταιρειών, φραγκοδίφραγκα; Από την ιστορία με την βαλίτσα θα ξετυλιχτεί το κουβάρι της σκευωρίας

G.K

Ένα από τα πιο μεστά περιεχομένου σχόλια. Μπράβο σου. Με βάση τη λογική, αναρωτιέται κανείς πόσο εύκολο ήταν να δωροδοκηθούν δέκα άνθρωποι με τόσα χρήματα και να μη γίνει αντιληπτή η πηγή τους! Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Φρουζής, να διαθέτει τέτοια τεράστια ποσά σε"μαύρα" προκειμένου να "λαδώσει" τον οποιονδήποτε? Βέβαια από την πρώτη στιγμή φαινόταν ότι η υπόθεση αυτή "έμπαζε" από παντού και μόνο από το γεγονός του ότι έφτιαξαν μια λίστα κατηγορουμένων από δέκα άτομα!!! και από πολλά άλλα παράξενα πράγματα που δεν μπορούσε να τα πάρει στα σοβαρά ένας υγιείς νους!

Χαχαχαχαχαχα χαχαχαχα χαχαχα

Τι θέατρο είναι αυτό τε σεις; Γελάνε και οι τσιμεντόλιθοι!! Σιγά μη συναντήθηκε με πολιτικούς ... οι πολιτικοί ΠΟΤΕΣ δεν τα παίρνουν !

Πανικός!!

Ποιος σκέφτηκε την ιστορία της τροχήλατης βαλίτσας; Θα πέσει γέλιο και κλάμα στην Επιτροπή..

lingo

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΠΑΡΑΤΥΠΑ - ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΡΦΩΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΥΤΕ ΕΙΧΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΑΨΕΙ Η ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΑ - ΔΩΡΟΛΗΨΙΑΣ - ΠΑΡΑΤΥΠΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ, ΗΤΑΝ Η ΚΥΡΙΑ ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΥΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ...... ΑΣ ΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ......

kostasv

Ψιλοπανικός στο σύστημα ή μου φαίνεται;

18.50 ΣΥΜΦΩΝΩ. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ = ΗΡΑΚΛΗΣ Ο ΣΚΑΠΝΕΑΣ.==

,

ΛΟΓΙΣΤΗΣ

Η NOVARTIS ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΜΕ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΡΚΩΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ,ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΑΥΡΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ.. Ο ΦΡΟΥΖΗΣ ΗΤΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ,ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ ΤΟΥ. ΑΡΑ ΝΑ ΕΔΩΣΕ ΜΑΥΡΑ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Η NOVARTIS EKANE ΔΩΡΑ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ,ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.

γγ

η νοβαρτις χρησιμοποιουσε την ελλαδα για τιμολογηση 3,4 ακριβων φαρμακων της ,που τα πουλουσε στο εξωτερικο ..διοτι η ελλαδα ηταν βαση τιμολογησης για αυτες τις χωρες....για αυτο λαδωνε ο φρουζης ...για κερδη δεκαδων δις απο αλλες μεγαλες χωρες.....το αναμασημα ανοητων επιχειργματων του απο δεξια ΜΜΕ για να αθωωσουν τα λαμογια που τα αρπαξαν ειναι πλεον αστειο///

όχι οτι μας συμφέρει μόνο

Το θέμα είναι οτι και οι Συριζαίοι όταν οι άλλοι ψήφιζαν μειώσεις, αυτοί τις καταψήφιζαν, όταν οι τιμές υπολογίζονταν απο το μέσο όρο των τριών φθηνότερων όλων των χωρών της ΕΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ το άλλαξε στις δύο φθηνότερες της ευρωζώνης. Αυτά δεν τα λέει ο Φρουζής ή ένα πουλάκι αλλά η πραγματικότητα. Άρα με το ίδιο σκεπτικό και τα ίδιου επιπέδου στοιχεία πρέπει να λογοτήσουν και οι ζαίοι.

σσσ

δε μου λες η τιμη των 3,4 φαρμακων στην ελλαδα που αποτελουσαν βασει για αλλες χωρες , να κονομισουν τα δις,η τιμη των 3,4,φαρμακων ηταν ψιλη,χαμηλη η κανονικη,εμας μας ενδιαφερει η τιμη των 3,4 φαρμακων ειχε βγει με τις σωστες προδιαγραφες που εχει η ελλαδα,γιατι και η ελλαδα παιρνει ως βασει τιμη φαρμακου απο αλλη χωρα και βγαζει τη δικη της,.απαντα σε αυτο που σε ρωταω,διαφορετικα εισαι υποπτος,πονηρος χειριστης μορφης,δηλαδη συριζαιος,.

Αρης

απορώ πώς αυτό το μόρφωμα που θέλει να ονομάζεται κόμμα, είναι ακόμα ένα ισχυρό κόμμα και μάλιστα αξιωματική αντιπολίτευση. Ελπίζω η καθοδική τάση που παρατηρήθηκε τελευταία να συνεχιστεί και να φύγει από τη βουλή.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΜΗΝ ΤΑ ΛΕΣ ΤΩΡΑ ΑΥΤΑ ΑΣΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΝΑ ΤΑ ΞΕΤΙΝΑΞΕΙ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης