Συνάντηση Μητσοτάκη – Κικίλια για τις τιμές των φαρμάκων

Συνάντηση Μητσοτάκη – Κικίλια για τις τιμές των φαρμάκων

Μετά τη συνάντηση ο υπουργός Υγείας αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις -«Παγώνουν» οι αυξήσεις στα φάρμακα με το νέο σύστημα τιμολόγησης

mitsotakis-kikilias
Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, θα έχει στις 10:30 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση ο υπουργός Υγείας θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τον τρόπο με τον οποίο θα τιμολογούνται τα φάρμακα, πρωτότυπα και γενόσημα.

Σχετική τροπολογία του υπουργείου Υγείας, κατατέθηκε χθες σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Η ψήφιση της τροπολογίας ουσιαστικά δρομολογεί το δελτίο τιμών των φαρμάκων, η προθεσμία για την έκδοση του οποίου λήγει στο τέλος του έτους - υπενθυμίζεται ότι η έκδοση του δελτίου τιμών είχε ανακοινωθεί από τον προηγούμενο υπουργό κ. Ανδρέα Ξανθό, αλλά τελικά «κληροδοτήθηκε» όπως και πολλές άλλες μείζονες εκκρεμότητες και προβλήματα στη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με επεισοδιακό τρόπο, λίγο πριν από τις ευρωεκλογές του περασμένου Ιουνίου.

Σύμφωνα με την προτεινόμενη τροπολογία του υπουργείου Υγείας, για να λάβει τιμή για πρώτη φορά ένα φάρμακο θα πρέπει να έχει τιμολογηθεί σε τουλάχιστον τρία κράτη μέλη της Ευρωζώνης, ενώ οι τιμές των γενοσήμων θα διαμορφώνονται στο 65% της τιμής του αντίστοιχου προϊόντος αναφοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τη συνάντηση ο υπουργός Υγείας αναμένεται να κάνει σχετικές δηλώσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης