Λαφαζάνης: Είδε το «Ενήλικες στην Αίθουσα» και... έφριξε - «Είναι όλα ψέματα!»

lafazanis_lae

«Σεβαστός ο Κ. Γαβράς, αλλά αξίζουν πολύ μεγαλύτερο σεβασμό η ιστορική αλήθεια και ο ελληνικός λαός» τονίζει με νόημα

Οδυνηρή έκπληξη και αρνητικό σοκ ομολογεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ότι ένιωσε, μόλις είδε την ταινία των Γιάνη Βαρουφάκη και Κώστα Γαβρά «Ενήλικες στην Αίθουσα».

Όπως παραδέχεται σε ανάρτησή του «είμαι υποχρεωμένος να πω ότι το περιεχόμενο της ταινίας έχει ελάχιστη σχέση με την αλήθεια», ενώ διευκρινίζει ότι πήγε περίπου με το ζόρι στην κινηματογραφική αίθουσα γι' αυτή την εμπειρία και προφανώς έφυγε χειρότερα, δικαιωμένος για τις αρχικές επιφυλάξεις του.

Η περιγραφή του, δε, είναι αφοπλιστική και δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο αμφιβολίας για το πόσο αρνητικά είδαν οι εξ αριστερών παλαιοί σύντροφοι του κ. Βαρουφάκη τη δική του παρουσίαση των γεγονότων του 2015. Μάλιστα, ο κ. Λαφαζάνης τα βάζει και με τον σκηνοθέτη. «Σεβαστός ο Κ. Γαβράς, αλλά αξίζουν πολύ μεγαλύτερο σεβασμό η ιστορική αλήθεια και ο ελληνικός λαός» τονίζει με νόημα.

Ολόκληρη η «κριτική» του κ. Λαφαζάνη για την ταινία:

«Δίσταζα μέχρι τώρα να δω την ταινία του Κώστα Γαβρά, “Ενήλικες στο δωμάτιο“, εξαιτίας των όσων επικριτικών είχα ακούσει γι’ αυτήν από πολλούς φίλους που εκτιμώ την κρίση τους.

Τελικά, δεν απέφυγα τον πειρασμό την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα.

Δυστυχώς, είμαι στην πολύ δυσάρεστη θέση να πω ότι η ταινία που είδα δεν ήταν για μένα απλώς μία οδυνηρή έκπληξη αλλά ένα αρνητικό σοκ.

Έζησα από πρώτο χέρι, με πόνο, αγωνία και αγώνα, λεπτό προς λεπτό, στην καρδιά τους και με πρωταγωνιστικό ρόλο τις δραματικές καταστάσεις της πρώτης διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα τα Ιουλιανά του 2015.

Λυπάμαι ειλικρινά που είμαι υποχρεωμένος να πω ότι το περιεχόμενο της ταινίας έχει ελάχιστη σχέση με την αλήθεια, τις τότε πραγματικές συγκρούσεις, τα αληθινά διλήμματα, τις εναλλακτικές προτάσεις, τις δυνατότητες και τα γεγονότα εκείνης της κρίσιμης περιόδου, ενώ δίνει την εντύπωση ότι το σενάριο της κατασκευάστηκε για να εξωραΐσει πρόσωπα και ανεξάρτητα από προθέσεις, να συγκαλύψει ανεπίτρεπτες καταστάσεις.

Φυσικά, για μένα ο κ. Γαβράς και η καλλιτεχνική διαδρομή του είναι, ούτως ή άλλως, σεβαστά και χαίρουν ιδιαίτερης αναγνώρισης.

Σεβαστός, λοιπόν, ο Κ. Γαβράς αλλά αξίζουν πολύ μεγαλύτερο σεβασμό η ιστορική αλήθεια και ο ελληνικός λαός.

Έχουν κακοποιηθεί και συκοφαντηθεί τόσο πολύ όσοι είχαν προτείνει τότε ένα ρεαλιστικό και τολμηρό εναλλακτικό δρόμο για την χώρα – επίκαιρο όσο ποτέ και σήμερα – ώστε δεν θα ανέμενε κανείς πως και ο Κ. Γαβράς θα μπορούσε να συνδράμει στην αγνόηση αυτού του δρόμου ή και την εύκολη λοιδορία των προτάσεων που τον αντιπροσώπευαν.

Το παιχνίδι της Ελλάδας δεν χάθηκε τότε κ. Γαβρά στις Βρυξέλλες ούτε στο Βερολίνο. Αυτοί την βρώμικη δουλειά τους έκαναν. Το παιχνίδι, δυστυχώς, εκείνη την κρίσιμη περίοδο “πουλήθηκε” στην Αθήνα από όλους εκείνους που όφειλαν να προασπίσουν την τιμή, την αξιοπρέπεια και το μέλλον της Ελλάδας και του ελληνικού λαού.

Τίποτα, όμως, δεν έχει χαθεί όσο και αν πασχίζουν παλιοί και νέοι κλειδοκράτορες.

Η ανάγκη μίας Ελλάδας ανεξάρτητης, πραγματικά δημοκρατικής, κοινωνικά δίκαιης, στο δρόμο της ανασυγκρότησης και της αναγέννησης, χωρίς την αμερικανογερμανοκρατία και τους “υπαλλήλους” της, αποτελεί την μεγάλη σημαία που αργά ή γρήγορα θα σηκώσει ξανά ψηλά και νικηφόρα ο λαός μας».

ΣΧΟΛΙΑ (30)

nikos

Η ταινία έπρεπε να έχει τίτλο: Ενήλικες στην αίθουσα μαζί με κάτι βλαμμένα...

ΜΙΚ

Αυτό που μου έχει μείνει από τον Λαφαζάνη είναι η δουλοπρεπής υπόκλιση που έκανε στον πρώην (και πάντοτε) καγκεμπίτη Πούτιν στη Μόσχα. Πρέπει να έπαθε ρεύση με το που πάτησε στο Κρεμλίνο και τον αντίκρισε.

75χρονων

Κάποτε στον Πειραιά σου είχα πει " ντροπή σου " πέρασε καιρός και σήμερα πάλι θα σου πω ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ

ΜΑΤΖΑΦΛΑΡΑΣ

Δε πήγαινε καλύτερα να δει καμιά τσόντα να ξεχαρμανιάσει ο άπλυτος αριστερός δραχμιστής???

Postapocalyptic Redneck

Ο "εναλλακτικός δρόμος" ήταν η επιστροφή στη δραχμή ρε; Είσαι διανοητικά καθυστερημένος; Κάποτε θα έρθει η ευλογημένη μέρα, που τα σταλινικά απολιθώματα και τα σοβιετικά βόδια σαν εσένα θα αποτελούν μια δυσάρεστη ανάμνηση...Όπως και όλο το περίεργο σύστημα που πρεσβεύετε...Ηλίθιοι...

αφιλότιμος

ναι ρε, η δραχμή ήταν, αλλά δεν βολεύει εσένα και το σόϊ σου δημοσιοκηφήνα. και ναι, κάποτε θα έρθει η ευλογημένη μέρα που θα σωθούμε από εφιάλτες σαν εσένα. και κόψε τις αγγλικούρες γελοίε, μάθανε και οι γερμανοτσολιάδες αγγλικά...

kyriakos

Όπως βλέπετε, οι μουρλοι αριστεροί αλλά έβλεπαν, αλλά καταλαβαιναν κι άλλη ήταν η αλήθεια. Διαχρονική σχεδόν παράδοση, σε μια χώρα όπου η αριστερή σκέψη έχει μολύνει ψυχές και μυαλά. Κοιτάξτε ΟΛΟΥΣ τους πρώην κομμουνιστές και θα δείτε ότι ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ τους χάνουν λάδια. Γιατί; Επειδή η κομμουνιστικη θεώρηση της ζωής, τους σάπισε τα μυαλά και τις ψυχές. Χαλασμενοι.

ΜΙΚ

Σκέψη; Δηλαδή πιστεύεις πως σκέφτονται;

Πικρή Συμμορία 2015

Η αλήθεια είναι ότι όλοι εσείς οι κατσαπλιάδες του ΣΥΡΙΖΑ και της συμμορίας του 2015, γευτήκατε εξουσία και ο καθένας έπαιξε το παιχνιδάκι του για δικό του όφελος και εις βάρος της Ελλάδας. Ο Τσιπρόκιο πούλησε επανάσταση και «go back Madam Merkel», ο Μπαρούφας πούλησε περήφανη διαπραγμάτευση, η Ζωή πούλησε γερμανικές αποζημιώσεις και «επονείδιστο χρέος» και εσύ Λαφαζάνη πούλησες σοβιετική βοήθεια και κομμουνισμό. Όλα ένα μάτσο μακακίες που μας στοίχισαν πολύ ακριβά. Είστε ΟΛΟΙ ΑΛΗΤΕΣ.

ΧΥΖ

Ποιος από τους τρεις (3) λέει αλήθεια και ποιος ψέμματα? Ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης ή ο Λαφαζάνης? Μήπως και οι τρεις? Μήπως όλοι τους έχουν ένα ποσοστό αλήθειας και ένα ποσοστό ψεύδους? Μήπως και οι τρεις λένε μόνο αυτά που τους αρέσει? Οτι και να είναι από τα παραπάνω, η ουσία είναι ότι η Ελλάδα κινδύνεψε να τιναχτεί στον αέρα από αυτούς νεοκομμουνιστές της συμφοράς!!!

tzitzifrigkos

Λαφαζάνη δεν πας να κάνεις καμία υπόκλιση σε κανα CEO (ΤΣΕΟ) της Gazprom πάλι; Τράβα οσφυοκάμπτη

Postapocalyptic Redneck

Θεός.

χψω

Λαφαζάνη τα μύρια τα λιμπίστηκες όμως όταν ήθελες να κανεις ντου στο νομισματοκοπείο. Αυτό είναι αλήθεια.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης